Maaltijdvoorziening Ravenswaaij

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Ravenswaaij

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Ravenswaaij is geschikt voor alle bejaarden die i.v.m leeftijd of een handicap geen boodschappen kunnen doen. Voor de gemeente Buren is er de keuze uit diverse maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere de bekende landelijke leveranciers als Vers aan Tafel, of regionale restaurants die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Middels zulk soort leveranciers kan iedereen rekenen op heerlijke recepten als Zalmblokjes in Hollandaisesaus met gestoofde prei en aardappeltjes met rozemarijn of Drumsticks met vleesjus, gekookte aardappelen, wortelen met peterselie. Via onze service doorzoekt u leveranciers en handige informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Regio-code0345 (+31345)
Postcode4119
Kosten (indicatie)v.a. €5,24
Maaltijd tipBabi pangang

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2021

Subsidie maaltijden aan huis in Ravenswaaij

Een uitgekiend voedingspatroon is essentieel voor uw algehele gesteldheid. Een gezond diner bomvol mineralen is dan ook een belangrijke factor. Kan boodschappen kopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer zelf vanwege complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u weinig financiële middelen? Met dat in het achterhoofd kunt u een beroep doen op interessante maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of via de zorginstelling geleverd. Heeft u hulp nodig? U kunt aankloppen bij diverse subsidievormen en zorgwetten. Hierna behandelen we deze vormen van zorg: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en eigen mantelzorg. Soms kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Buren.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Buren. Bedoeld voor ouderen die hulp nodig hebben bij het zelf runnen van een huishouden en voor mantelzorgers.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor ouderen die 24/7 professionele zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende ouderen en bewoners met een handicap. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de maaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is er reeds een hoge zorgvraag? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Vaak gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • ondersteuning bij toedienen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. In sommige gevallen kan een familielid of vriend ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd opwarmen. In Ravenswaaij kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Meer ondersteuning in huis
 • Voor meer info zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Ravenswaaij vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Ravenswaaij? In deze gemeente zijn er talloze tafeltje dekjes en instanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. Bijvoorbeeld Rundvlees in kruidige jus, spruiten, gekookte aardappelen en Kippendijstukjes in satésaus, bami goreng. U kunt kiezen uit bedrijven die zich focussen op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en bezorgdiensten die de maaltijd warm aanleveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen zodra het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u niet iemand die voor u klaar staat? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw maaltijd wordt opgewarmd geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant OranjehofKasteellaan 14116 DJBuren
Huis ter LeedeEiland 14143 ENLeerdam
SPAR MaaltijdserviceDe Laak 434128 CALexmond
De BetuwehoeveEd Hoornikhof 14103 VLCulemborg
Restaurant De BoomgaardAchter de Raaf 24102 DHCulemborg
Present – EmmaRaadsliedenstraat 1204142 BVLeerdam
ZorgSpectrum – Hof van BatensteinHof van Batenstein 14131 HAVianen
BuurtzorgVoorwaartsveld 5A4142 DALeerdam
Keurslager BaasEuropaplein 124142 CCLeerdam
BuurtzorgAchterstraat 20 – 224132 VDVianen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Informeer dan bij onze medewerkers.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Ravenswaaij

Meerdere buurthuizen in de gemeente Ravenswaaij bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants hebben voedzame menu’s als Gepocheerde koolvisfilet met vissaus, gestoofde prei en aardappelpuree, met weinig winstmarge. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige eetpunten is het ook mogelijk om het assortiment af te halen of te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.buren.nl treft u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw gemeente. Mogelijk interessant: Subsidie.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Buren
 • Netnummer: 0345 (+31345)
 • Postcode: 4119
 • Populaire wijk: Buren

Lekkere maaltijden

 • Jonge kabeljauw in roomsaus
 • Andijvie a la creme
 • Asperge beenhamschotel met kip
 • Kip piri piri, pilav rijst
 • Gebonden goulashsoep

Plaatsen in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Doelen we op eenvoudige zorg zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om meer intensieve ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Een subsidie regelen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Zoek uit welke manieren van (thuis)zorg tot de opties behoren. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Zoek ook uit wat uw gemeente Buren regelt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.buren.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Check de maaltijdservices in Ravenswaaij voor ouderen en maak een keuze. Let goed op bezorg- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Bekijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De maaltijden zullen thuis gebracht worden, altijd door een persoonlijke bezorger. De bereiding van het gerecht kan doorgaans in de magnetron, oven of in de pan. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Feitelijk zijn er 3 smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het pluspunt van koelvers is maximale versheid, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar minder vers en gezond. Tafeltje dekje is perfect op momenten wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het type maaltijd. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €5,40. Verse koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,60. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Ravenswaaij is verkrijgbaar vanaf €7,50. Veelal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice kan de oplossing zijn. Kies daarom direct voor het proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. De senioren-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de regionale bezorger levert de gerechten aan huis en geeft antwoord op vragen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode magnetronmaaltijden laten bezorgen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest steeds zelfstandig de maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis in september 2021

Eten aan huis bezorgen in Ravenswaaij is ontzettend handig. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken geeft dat meer tijd en routine. Voor inwoners die daar meer problemen mee ondervinden is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Vaak met 250 gram + groente, mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Ravenswaaij: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 4119”. Mogelijk interessant: Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, natriumarm, glutenvrij, gemalen en niet te vergeten vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met ruwweg < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!