Maaltijdvoorziening Tiel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Tiel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Tiel is in het leven geroepen voor alle mensen die mede door ouderdom of ernstige beperkingen niet zelfstandig kunnen koken. Binnen de gemeente Tiel zijn er veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijke bezorgservices zoals Mealhero, of thuiszorg vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. D.m.v. deze instellingen beschikt men altijd over uitstekende menu’s als Vegetarische lasagna, spinazie of Scharrolletjes, hollandaisesaus, erwten, wilde spinazie, rijst. Op dit portaal vindt u beschikbare bedrijven en waardevolle informatie omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Regio-code0344 (+31344)
Postcode4001
Kosten (indicatie)v.a. €5,76
Maaltijd tipBraadworst in barbecuesaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Tiel

Een speciaal voedingspatroon is nodig voor uw gezonde leefstijl. Een gezonde maaltijd bomvol groenten staat hierbij centraal. Lukt een bezoekje aan de winkel en lekker kokkerellen niet zelfstandig wegens complicaties rondom de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? Daarvoor kunt u aanspraak doen op een aantal subsidies / maaltijd regelingen. Concreet: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Waar heb ik recht op? U kunt aankloppen bij velerlei wetten en regelingen (subsidie). Op deze pagina vertellen we wat meer over deze zorgwetten; Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en tijdelijke mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Tiel.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Tiel. Relevant voor bewoners die hulpvragen hebben bij het zelf invullen van de huishouding en hulp bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor bejaarden die 24/7 intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: senioren met dementie of bewoners met beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor het diner (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Het eten in de mond stoppen
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Vaak wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Gelukkigkan een partner helpen met boodschappen kopen of een maaltijd opwarmen. In Tiel zien we ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Persoonlijke zorg
 • Bekijk ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Tiel vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Tiel? In uw omgeving zien we velerlei aanbieders en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Hutspot, rundvlees en Aardappelpuree. U kunt kiezen uit maaltijdservices met expertise op het gebied van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bedrijven die de gerechten opgewarmd leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra het u uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niet iemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt opgewarmd geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand bekijkt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgScheeringlaan 24001 WJTiel
De ValentijnSaffatinstraat 844021 HNMaurik
Restaurant LingewaardeGasthuislingelaan 24002 AGTiel
BuurtzorgKloostergaarde 163998 KDSchalkwijk
SPAR LakerveldWickenburghselaan 13998 JTSchalkwijk
Slagerij KnobboutNieuwe Tielseweg 1754006 BHTiel
Tafeltje Dekje in TielBoerhaavelaan 724002 WDTiel
PrivaZorgTielsestraat 6A4021 HCMaurik
Keurslager NotenboomKamperfoelie 124007 TLTiel
Vitras MaaltijdserviceSiependaallaan 14003 LETiel
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur ons dan een mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Tiel

Verschillende verzorgingstehuizen in de streek Tiel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants voeren een assortiment smaakvolle maaltijden als Gehaktbal met jus, bloemkool à la crème en gekookte aardappelen, voor enkele euro’s. Bij dit ontmoetingspunt kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Zo nu en dan bieden ze ook de optie de maaltijden bij u thuis te brengen. Middels www.tiel.nl treft u praktische info over de aanwezige seniorenrestaurants. Bezoek de pagina: Apetito.

Gegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Tiel
 • Regionummer: 0344 (+31344)
 • Postcodegebied: 4001
 • Wijk: Tiel

Smaakvolle maaltijden

 • Gehakt in jus
 • Pasta carbonara
 • Runderlapje
 • Minestronesoep
 • Stamppot Andijvie met spekjes

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Kiest men voor lichte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om meer grondige zorg als hulp bij toedienen?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de zorgvraag is? Doorzoek welke soorten zorg beschikbaar zijn. Bekijk WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat de gemeente Tiel kan betekenen wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.tiel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Tiel voor ouderen en maak een keuze. Neem zaken in acht als: bezorg- en betaalmogelijkheden en eventuele diëten. Vraag of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De menu’s worden aan huis bezorgd, vaak door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de maaltijd gaat eenvoudig via oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, draai uw magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht een kleine 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

U heeft eigenlijk drie keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is maximale versheid, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje biedt uitkomst in situaties waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De kosten zijn afhankelijk van het soort eten. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,30. Dagverse/koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,60. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Tiel is verkrijgbaar vanaf €8,30. Vaak is dit inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Proberen? Kies eens het proefpakket. Vul het formulier in. Uw maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een maaltijdservice aan huis? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U selecteert steeds persoonlijk uw maaltijden (online, met de bestellijst en telefonisch). U bent dus volledig flexibel (zonder minimale afname).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Tiel is zeer populair. Voor bejaarden die nog wel zelfstandig kunnen koken resulteert dit in meer tijd en structuur. Voor mensen die niet meer naar de winkel kunnen is het soms de enige oplossing. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden niet ondervoed raken. Vooral deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Eveneens zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze vers bereidde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Tiel: “bezorgen biedt veel vrijheid in postcodegebied 4000, 4001, 4002, 4003, 4004, 4005, 4006, 4007”. Wellicht relevant: Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw diëten en allergieën. glutenvrij, gemalen, lactosevrij, zoutarm en ook eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: eten met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente