Maaltijdvoorziening Kedichem

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Kedichem

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Kedichem is ideaal voor alle bejaarden die mede door leeftijd of een handicap (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Leerdam is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; bedrijven met landelijke dekking als Uitgekookt, of provinciale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door dit soort organisaties heeft men de beschikking over lekkere maaltijden zoals Varkensvlees met appel in saus en/of Bloemkool cordonbleu schotel. Op deze website vergelijkt men organisaties en nuttige kennis ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Regio-code0183 (+31183)
Postcode4247
Kosten (indicatie)v.a. €5,64
Smaakvolle maaltijdGehakt in kappertjessaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Kedichem

Een goed voedingsvoorschrift is cruciaal voor een vitaal lichaam. Een gezonde maaltijd vol groenten mag men niet overslaan. Gaat boodschappen doen en het bereiden van een maaltijd niet eigenhandig vanwege ouderdom? En moet u met weinig rondkomen? Dan kunt u aanspraak doen op verschillende subsidies / maaltijd regelingen. Die faciliteren een vaste korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe kan ik dit regelen? U kunt aankloppen bij velerlei subsidievormen en zorgwetten. Daarom bespreken we deze vormen van zorg: WMO, WLZ, en ZVW, en lokale mantelzorg. Mogelijk kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Leerdam.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Leerdam. Uniek voor senioren die hulp nodig hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op senioren die de hele dag professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende senioren en hulpbehoevenden met een fysiek ongemak. Tevens is er financiële ruimte voor de avondmaaltijd (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. In de regel gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Dikwijls kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of helpen bij het eten. In Kedichem zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Persoonlijke zorg
 • Bekijk ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Kedichem vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Kedichem? In deze plaats onderscheiden we een aantal keukens en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan Vegastukjes in pestosaus, Toscaanse groentemix, Cannelloni, en Penne vier kazen, uitgebakken spekjes. U kunt kiezen voor instellingen die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en services die de menu’s warm aan huis brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen zodra het u uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er niet iemand die u ondersteunt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het gerecht wordt warm aan huis geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Stichting Tafeltje DekjeMiddelkoop 374245 TSLeerbroek
SPAR MaaltijdserviceHoofdstraat 374265 HJGenderen
Keurslager BartenHoogstraat 83b4251 CJWerkendam
Keurslager BartenDokter H. de Vriesplein 44241 BEArkel
Tafeltje Dekje PresentPr. Marijkeweg 344233 HMAmeide
WijkesteinAzaleastraat 264261 CWWijk en Aalburg
BuurtzorgDaltenaer 9a4251 TXWerkendam
Slagerij VosWitboomstraat 234264 RTVeen
BuurtzorgVeldstraat 16c4261 TBWijk en Aalburg
Slagerij SchoonKortestraat 284261 AAWijk en Aalburg
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Kedichem

Meerdere zorgcentra rondom Kedichem bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants voeren een assortiment lekkere menu’s zoals Verse komkommersalade, met weinig winstmarge. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Doorgaans bestaat er de mogelijkheid om de menu’s af te halen of te laten bezorgen. Op de website www.leerdam.nl vindt u zaken als adresgegevens van de aanwezige seniorenrestaurants. Bezoek de pagina: Mealhero.

Informatie

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Leerdam
 • Regionummer: 0183 (+31183)
 • Hoofdpostcode: 4247
 • Lokale wijk: Leerdam

Potentiële maaltijden

 • Kipsaté en ei met bami goreng
 • Pannenkoeken met spek
 • Pasta Carbonara met ei, spek en ui
 • Groentensoep met gehaktballen
 • Gegrilde paprika

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreken we over kortstondige zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of is er behoefte aan meer grondige ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Check de verschillende soorten zorg die te kiezen zijn. Kijk naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Zoek ook uit wat uw gemeente Leerdam aanbiedt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.leerdam.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Kedichem voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Analyseer punten als de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Bekijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De maaltijden kunt u thuis verwachten, in de regel door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan simpelweg in uw eigen magnetron of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet de magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 6 – 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

U heeft eigenlijk drie mogelijkheden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is maximale versheid, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je langer bewaren, echter verminderd fris en verantwoord. Tafeltje dekje is ideaal op momenten wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De kosten zijn afhankelijk van het type eten. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €4,60. Koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,80. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Kedichem is er al voor €7,10. In de regel zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met proef bestellingen (pakketten). Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice voor 65-plussers neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale chauffeur levert alles netjes af en verstrekt benodigde info.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bestelt wekelijks zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, online of telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in januari 2023

Eten aan huis bezorgen in Kedichem heeft veel voordelen. Voor bewoners die zelfstandig kunnen koken faciliteert dit extra tijd en gemak. Voor inwoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast een “must”. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. Bovenal de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Eveneens zijn de diepvries + koelverse menu’s enorm verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Kedichem: “bezorgen levert veel voordelen in postcodegebied 4247”. Lees verder over Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, glutenvrij, gemalen, zoutarm en ook eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: eten met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!