Maaltijdvoorziening Landsmeer

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Landsmeer

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Landsmeer is aantrekkelijk voor alle ouderen die vanwege leeftijd of een lichamelijke beperking geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Landsmeer zien we allerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of kleinschalige tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Met behulp van soortgelijke oplossingen heeft iedereen toegang tot verantwoorde gerechten als Visfilet, worteltjes doperwten mix en aardappelpuree en/of Noordzee visserspannetje, worteltjes met peterselie en gekookte aardappelen. Op dit portaal doorzoekt men eet-instellingen en essentiële informatie wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Regio-code020 (+3120)
Postcode1121
Kosten (indicatie)v.a. €5,26
Lekkere maaltijdStroganoff du chef

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Landsmeer

Een bepaald voedingspatroon is noodzakelijk voor uw vitaliteit. Een gezond recept vol vitaminen staat hierbij centraal. Gaat boodschappen doen en lekker kokkerellen niet eigenhandig wegens fysieke ongemakken? En moet u met weinig rondkomen? In dat geval kunt u een beroep doen op prima maaltijdregelingen / subsidies. Dat kan betekenen: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt aankloppen bij meerdere maaltijdsubsidies en wetten. Hieronder gaan we dieper in op de beste regelingen: ZVW, WLZ en WMO, als ook mantelzorg. Eventueel zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Landsmeer.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Landsmeer. Uniek voor ouderen die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor inwoners die de hele dag door goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende ouderen of senioren met beperkingen. Ook is er budget beschikbaar voor de avondmaaltijd (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Gezamenlijk eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Doorgaans loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. In sommige gevallen kunnen bekenden helpen met kleine boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Landsmeer kan u ook een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Voor meer info zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Landsmeer vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Landsmeer? In deze plaats onderscheiden we relatief veel bezorgservices en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Daging rendang, Atjar tjampoer, Bami goreng en Slavink met jus, doperwten met worteltjes en gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor keukens die zich vooral richten op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en aanbieders die de gerechten warm aan huis leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen wanneer u dat uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u niet iemand die kan helpen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het menu wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Hierna bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Zorgcirkel – De KeernBurgemeester Postweg 91121 JALandsmeer
Vandaag Kook IkJan Nieuwenhuizenplein 111135 WTEdam
Zorgcirkel – Zoet invalMarktplein 121121 JBLandsmeer
Samen Eten DuivendrechtDorpsplein 601115 CXDuivendrecht
Keurslager SchöninghGruttoplein 121113 HMDiemen
Zorgcirkel – Friese VlaakFriese Vlaak 391132 MPVolendam
Frans Kelders CuisinierDen Ilp 33A1127 PCDen Lip
Zorgcirkel – De MeerminPaulus Pietersstraat 11135 GSEdam
Keurslager TaamHoogstraat 31135 BZEdam
Zorgcirkel – Sint NicolaashofSint Nicolaashof 11131 GTVolendam
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Landsmeer

Sommige verzorgingstehuizen in en rondom Landsmeer bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants hebben een aanbod complete menu’s als Rode kool met appel, tegen lage kosten. In het restaurant is ook voldoende gelegenheid om te praten. Doorgaans bieden ze ook de optie de gerechten af te halen of te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.landsmeer.nl bekijkt u handige info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Mogelijk interessant: Uitgekookt.

Kerngegevens

Voorbeeld maaltijden

 • Hutspot, hachee
 • Macaroni in tomatensaus, ham, kaas
 • Erwtensoep met rookworst
 • Stamppot zuurkool
 • Kippensoep met vermicelli

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Spreken we over tijdelijke zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of spreken we over ingrijpendere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Zoek uit welke vormen van zorg een optie zijn. Zoek naar WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat de gemeente Landsmeer aanbiedt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.landsmeer.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier kiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Landsmeer voor ouderen en zoek de beste uit. Bekijk grondig beschikbare bezorgdagen en het wisselende aanbod. U kunt uitzoeken of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De bestellingen kunt u thuis verwachten, steeds vaker door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat zonder slag of stoot in de magnetron, oven of in de pan. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de magnetron op 500 watt en stel de tijd in op ongeveer 5 – 6 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie type maaltijden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het grote koelvers voordeel: dagverse bereiding, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter verminderd fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje biedt uitkomst in situaties waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dat heeft te maken met het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €3,70. Koelverse gerechten kan u al bestellen vanaf €5,60. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Landsmeer is beschikbaar vanaf €8,50. Gewoonlijk zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Kies daarom direct voor het proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger levert de gerechten aan huis en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een service voor thuismaaltijden? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men selecteert steeds de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online of telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Landsmeer is zeer populair. Voor ouderen die nog op eigen benen staan geeft dit meer rust en autonomie. Voor senioren die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het soms de enige oplossing. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen voldoende voeding binnenkrijgen. Vooral deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarbij zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Vol met groenten, belangrijke mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze vers bereidde maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Landsmeer: “bezorgen levert goede ondersteuning in postcodegebied 1120, 1121”. Mogelijk interessant: Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eigen voedingspatroon. gemalen, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm en ook eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch, veganistisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente