Maaltijdvoorziening Amsterdam

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Amsterdam

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Amsterdam wordt veel gebruikt door alle bewoners die i.v.m ouderdom of een belemmering niet zelf kunnen koken. Voor de gemeente Amsterdam zijn er verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over landelijke bezorgservices zoals Eten Met Gemak, of provinciale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Met behulp van dit soort instellingen kan iedereen weer genieten van voedzame menu’s als Varkensfilet in jus en/of Zweedse gehaktballetjes met tuinbonen en rösti rondjes. Via maaltijdvoorzieningen.nl bekijkt men eet-bedrijven en waardevolle kennis inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAmsterdam
Regio-code020 (+3120)
Postcode1011
Kosten (indicatie)v.a. €5,01
Maaltijd ideeBabi ketjap, bami

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Amsterdam

Een gebalanceerd maaltijdplan is belangrijk voor een vitaal lichaam. Een gezonde maaltijd met genoeg voedingsstoffen is daarom ook de basis. Wil een bezoekje aan de winkel en uw potje klaarmaken niet zelfstandig gezien uw gezondheidsproblemen? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor bestaan er handige maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of thuiszorg. Waar heb ik recht op? U kunt zich beroepen op meerdere subsidievormen en zorgwetten. In dit hoofdstuk verwerken we de belangrijkste vormen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), als ook mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Amsterdam.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Amsterdam. Uniek voor bewoners die tegen problemen aanlopen bij het zelfredzaam blijven en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor senioren die de hele dag speciale zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende senioren en mensen met een fysiek ongemak. Tevens is er financiële ruimte voor het avondeten (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en ontvangt u al veel zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. In sommige situaties kan familie ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of samen eten. In Amsterdam kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Amsterdam vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Amsterdam? In deze gemeente zien we flink wat maaltijdservices en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan Gegrilde stukjes van soja in uienjus, groentemix van sperziebonen, boterbonen en parijse worteltjes en kruimig gekookte aardappelen of Boeuf stroganoff, witte rijst, rode kool met appel. Wij onderscheiden aanbieders met een ruim aanbod koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf moet opwarmen, en aanbieders die uw avondmaaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u niet iemand die u ondersteunt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand tonen wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Amsta FlessemanNieuwmarkt 771011 MAAmsterdam
MarleenKooktGerard Schaepstraat 61052 GLAmsterdam
SPAR MaaltijdserviceNieuwe Doelenstraat 551012 CPAmsterdam
Zorgnet ThuisBestPaasheuvelweg 151105 BEAmsterdam
Zorggroep – De Open HofFahrenheitstraat 1151097 PPAmsterdam
Keurslager ZeeburgVeemkade 12601019 CZAmsterdam
SPAR MaaltijdserviceWarmoesstraat 98H1012 JHAmsterdam
Slagerij van PoortenVan Limburg Stirumstraat 1131051 BAAmsterdam
Doras MaaltijdserviceHagedoornplein 1C1031 BVAmsterdam
Slagerij PouwHaarlemmerdijk 951013 HZAmsterdam
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact op via email.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Amsterdam

Verscheidene bejaardentehuizen in de omgeving Amsterdam bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een laagdrempelig buurtrestaurant. Maatschappelijke wijkrestaurants faciliteren complete gerechten zoals Varkenssaucijs in jus, met weinig winstmarge. Bij dit ontmoetingspunt is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige eetpunten bieden ze ook de optie het assortiment aan huis te bezorgen. Middels www.amsterdam.nl leest u praktische info over de seniorenrestaurants die er zijn. Mogelijk interessant: Maaltijdhulp.

Gegevens

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Amsterdam
 • (Regio) nummer: 020 (+3120)
 • Centrale postcode: 1011
 • Veel gezochte wijk: Burgwallen-Oude

Geschikte maaltijden

 • Kippenbout à la bonne femme
 • Hamburger, ui en champignons
 • Tomatensoep
 • Penne pesto, kip, groene groenten
 • Groentensoep met gehaktballen

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het eenvoudige ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of spreken we over ingrijpendere ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is de zorgvraag bekend? Doorzoek welke vormen van zorg te kiezen zijn. Check WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Amsterdam verzorgt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.amsterdam.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Bekijk de maaltijdservices in Amsterdam voor ouderen en selecteer de relevantste. Let vooral op de beste- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. U kunt uitzoeken of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw menu’s kunt u thuis verwachten, altijd door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos in de magnetron, oven of in de pan. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 5 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter beperkt fris en gezond. Tafeltje dekje is praktisch voor mensen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €3,50. Dagverse/koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,10. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Amsterdam is er al voor €7,20. In de regel wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Bestel veilig en snel een proefpakket. Vul het formulier in. Uw maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Zo wordt er een levering ingepland, en de regionale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en legt alles netjes uit.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men bestelt altijd persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Amsterdam is een ware uitkomst. Voor ouderen die nog wel zelfstandig kunnen koken faciliteert dit meer rust en voordeel. Voor ouderen die niet meer naar de winkel kunnen is het bijna een vereiste. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Evenzeer zijn de koelverse- en diepvriesgerechten steeds gezonder. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze gezonde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Amsterdam: “bezorgen verschaft perfect service in postcodegebied 1000, 1001, 1002, 1003, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009, 1011, 1012, 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021, 1022, 1023, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034, 1035, 1036, 1037, 1040, 1041, 1042, 1043, 1044, 1045, 1046, 1047, 1051, 1052, 1053, 1054, 1055, 1056, 1057, 1058, 1059, 1060, 1061, 1062, 1063, 1064, 1065, 1066, 1067, 1068, 1069, 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076, 1077, 1078, 1079, 1080, 1081, 1082, 1083, 1086, 1087, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094, 1095, 1096, 1097, 1098, 1100, 1101, 1102, 1103, 1104, 1105, 1106, 1107, 1108, 1109, 1181, 1183”. Klik verder naar Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eetpatroon. lactosevrij, gemalen, natriumarm, zoutarm en ook koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: maaltijden met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!