Maaltijdvoorziening Purmerland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Purmerland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Purmerland is zeer populair bij alle bewoners die mede door ouderdom of een andere oorzaak tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Landsmeer kunt u kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn landelijke instellingen als Mealhero, of gespecialiseerde vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door deze unieke mogelijkheden heeft iedereen toegang tot gezonde recepten zoals Gegrilde stukjes van soja in uienjus, groentemix van sperziebonen, boterbonen en parijse worteltjes en kruimig gekookte aardappelen of Rundergehaktbal met vleesjus, gekookte aardappelen rode kool met appel. Hieronder vergelijkt men de verschillende services en essentiële details aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Regio-code0299 (+31299)
Postcode1451
Kosten (indicatie)v.a. €5,33
Geschikte maaltijdGepaneerde kalkoenschnitzel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Purmerland

Een juist maaltijdplan is relevant voor een verantwoorde levensstijl. Een gezonde maaltijd vol vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Lukt een supermarkt bezoeken en uw potje klaarmaken niet eigenhandig vanwege leeftijd en/of handicap? En is uw budget niet toereikend? Dan kunt u aanspraak doen op handige maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Wat moet ik hiervoor doen? We onderscheiden meerdere wetten en regelingen (subsidie). Daarom benaderen we de beste regelingen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), als ook mantelzorg. Soms zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Landsmeer.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Landsmeer. Te gebruiken door ouderen die moeite hebben met het zelf runnen van een huishouden en voor mantelzorgers.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor bejaarden die doorlopend zorg in de nabijheid of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: bejaarden met dementie of bejaarden met lichamelijke handicaps. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het diner (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toediening van eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Doorgaans gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • Samen eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Onder sommige omstandigheden kunnen vrienden helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd opwarmen. In Purmerland kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Voor meer info zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Purmerland vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Purmerland? In de regio zijn er velerlei maaltijdservices en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. Bijvoorbeeld Geglaceerde wortel of Babi ketjap, bami. U kunt kiezen voor keukens die gericht zijn op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en organisaties die de maaltijd opgewarmd leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op ieder gewenst moment. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u geen thuiszorg die daarbij ondersteuning biedt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het gerecht wordt warm gebracht, u kunt zo aanschuiven.
 • Hierna bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Zorgcirkel – ZuidlandAbel Tasmanplein 31448 NLPurmerend
Cateringservice HoltermanVredeweg 1T1505 HHZaandam
Zorgcirkel – MiddelwijckPrinses Beatrixpark 541462 JNMiddenbeemster
Vlees & ZoVan Damplein 101448 NBPurmerend
De Tien Gemeenten – De VijverHoornselaan 111442 AAPurmerend
Zorgcirkel – MieuwijdtMieuwijdt 191484 EEGraft
Slagerij de VriesRijperweg 541462 MEMiddenbeemster
PennemesBloemgracht 951502 WBZaandam
Restaurant MennistenerfH. Gerhardstraat 771502 CCZaandam
Zorgcirkel – De SeevanckRaadhuisstraat 51474 HEOosthuizen
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Purmerland

Sommige woonzorgcentra in en rondom Purmerland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een apart buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants faciliteren verse gerechten zoals Kiptajine, voor de kleine portemonnee. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Soms is het ook mogelijk om het assortiment te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.landsmeer.nl vindt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bekijk ook info over Uitgekookt.

Gegevens

Maaltijd ideën

 • Zomerzuurkool met casselerrib
 • Vier-groentenstamppot
 • Babi saté, Tjaptjoy en witte rijst
 • Couscous, kip, mergueze worst
 • Alaska-koolvis

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Spreekt met van tijdelijke zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om meer grondige zorg als het toedienen van eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de zorgvraag is? Doorzoek welke zorgvormen te kiezen zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Achterhaal ook wat uw gemeente Landsmeer verzorgt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.landsmeer.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Check de maaltijdservices in Purmerland voor ouderen en maak een keuze. Controleer altijd bezorg- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Kijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De bestellingen zullen thuis geleverd worden, vaak op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak wat gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel de tijd in op een kleine 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In de basis zijn er drie keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is super verse leveringen, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is perfect in het geval dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €5,00. Koelverse/dagverse maaltijden vindt u al vanaf €7,50. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Purmerland is er al vanaf €7,80. Normaliter zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere kennismaking. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en geeft een toelichting.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor 1 of 2 weken een maaltijdservice aan huis? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bepaald steeds zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch of met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis in januari 2023

Eten aan huis bezorgen in Purmerland is zeer populair. Voor ouderen die nog wel zelf hun potje kunnen koken faciliteert dit extra tijd en regelmaat. Voor cliënten die niet meer zelfstandig kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat mensen kwiek en energiek blijven. Bovenal de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Verder zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke voedingsstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Purmerland: “bezorgen faciliteert veel gemak in postcodegebied 1451”. Bezoek de pagina: Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw individuele wensen. zoutarm, gemalen, lactosevrij, natriumarm en ook veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!