Maaltijdvoorziening Den Ilp

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Den Ilp

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Den Ilp wordt veel gebruikt door alle inwoners die mede door leeftijd of een lichamelijke handicap niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Landsmeer zien we allerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere de bekende landelijke leveranciers als Uitgekookt, of zorghuizen en instanties die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Middels zulke organisaties kan men zeker zijn van verantwoorde diners als Kipfilet met stroganoffsaus, bloemkool met bechamelsaus-kerrie en gekookte aardappelschijfjes en/of Thais gestoofde vis, wilde rijst, doperwten. Op dit portaal leest men meer over populaire bezorgers en nuttige informatie wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Regio-code020 (+3120)
Postcode1127
Kosten (indicatie)v.a. €4,98
Lekkere maaltijdSlavink in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Den Ilp

Een bepaald eetpatroon is nodig voor uw vitaliteit. Een gezond recept vol groenten is dan ook een belangrijke factor. Wil het boodschappen inkopen en uw potje klaarmaken niet meer zelf wegens leeftijd en/of handicap? En moet u met weinig rondkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u een beroep doen op handige maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe kan ik dit regelen? U kunt zich beroepen op speciale subsidievormen en zorgwetten. In deze paragraaf verwerken we een aantal van deze wetten: WMO, ZVW en WLZ, en mantelzorg. Misschien kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Landsmeer.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Landsmeer. In het leven geroepen voor mensen die problemen ervaren bij het zelfstandig thuiswonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor ouderen die 24/7 speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: senioren met dementie en bejaarden met lichamelijke handicaps. Ook is er budget beschikbaar voor het diner (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Iemand die het eten toedient
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Gewoonlijk wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Gelukkigkan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of het bereiden van een maaltijd. In Den Ilp kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Den Ilp vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Den Ilp? In de regio kunt u kiezen uit veel verschillende bezorgservices en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Varkensslavink met vleesjus, gekookte aardappelen, sperziebonen en Rundvlees, rode bietjes, aardappelpuree. U kunt kiezen uit maaltijdservices die gericht zijn op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en keukens die het diner opgewarmd bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron wanneer u dat uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Kun u dit zelf niet, en is er niet iemand die daarbij ondersteuning biedt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm aan huis geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hierna tonen wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Frans Kelders CuisinierDen Ilp 33A1127 PCDen Lip
BuurtzorgHermanus Reyntjeslaan 21141 HCMonnickendam
Zorgcirkel – Sint NicolaashofSint Nicolaashof 11131 GTVolendam
Zorgcirkel – Zoet invalMarktplein 121121 JBLandsmeer
Zorgcirkel – De KeernBurgemeester Postweg 91121 JALandsmeer
Zorgcirkel – De MeerminPaulus Pietersstraat 11135 GSEdam
Zorgcirkel – Friese VlaakFriese Vlaak 391132 MPVolendam
Catering MonnickendamHavenstraat 341141 AXMonnickendam
Vandaag Kook IkJan Nieuwenhuizenplein 111135 WTEdam
Keurslager TaamHoogstraat 31135 BZEdam
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Den Ilp

Sommige verzorgingstehuizen in de streek Den Ilp bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants hebben heerlijke gerechten zoals Nasi goreng, quorn, satésaus, tegen een aantrekkelijke prijs. Hier is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Soms is het bovendien mogelijk om de specialiteiten te laten bezorgen. Via www.landsmeer.nl leest u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw omgeving. Mogelijk interessant: Thuiszorg.

Kerngegevens

Lekkere maaltijden

 • Gehaktballetjes in satésaus
 • Verse waldorfsalade
 • Pannekoeken met een gebakken ei
 • Stamppot Zuurkool met appel
 • Aardappelgratin

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Betreft het kortstondige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om permanente ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Zoek uit welke manieren van (thuis)zorg te kiezen zijn. Doorzoek WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat de gemeente Landsmeer doet aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.landsmeer.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Den Ilp voor ouderen en start met bestellen. Controleer altijd bezorg- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Zoek uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De maaltijden worden aan huis bezorgd, vaak door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan moeiteloos in uw eigen magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verhit de maaltijd in circa 6 – 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Feitelijk zijn er drie keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Het handige van koelvers is de meest verse maaltijden, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, echter beperkt vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is praktisch voor senioren waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,30. Koelverse gerechten vindt u al vanaf €6,20. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Den Ilp is beschikbaar vanaf €8,70. Normaliter is dit inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Proberen? Kies eens proef bestellingen (pakketten). Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice voor 65-plussers contacteert uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger brengt het eten bij hen thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Heeft u een operatie achter de rug, en zoekt u voor beperkte tijd een bezorgservice voor maaltijden? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U selecteert steeds zelf de gerechten (met de bestellijst, online & telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen contract).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in januari 2023

Eten aan huis bezorgen in Den Ilp is een service waar velen gebruik van maken. Voor inwoners die nog wel zelfstandig kunnen koken levert dit meer rust en comfort. Voor mensen die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast een “must”. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Daarbij zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds gezonder. Tegenwoordig met veel groenten, mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze complete maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Den Ilp: “bezorgen faciliteert perfect service in postcodegebied 1127”. Klik verder naar WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. glutenvrij, zoutarm, natriumarm, gemalen of vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: eten met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!