Maaltijdvoorziening Diemen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Diemen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Diemen is in het leven geroepen voor alle inwoners die i.v.m leeftijd of een handicap niet zelf kunnen koken. Voor de gemeente Diemen zijn er veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; de bekende landelijke leveranciers als Vers aan Tafel, of gespecialiseerde tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Via soortgelijke organisaties kan iedereen weer genieten van uitstekende menu’s zoals Runderstooflapje met jus, Rodekool met appeltjes, Aardappelpuree en/of Varkensgeschnetzeltes in specerijenjus, Koolrabi met kruiden, Aardappelschotel met spek en ui. Op deze pagina doorzoekt men maaltijdservices en handige gegevens omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteDiemen
Regio-code020 (+3120)
Postcode1111
Kosten (indicatie)v.a. €5,09
Maaltijd tipPush Up Meatballs

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Diemen

Een speciaal eetpatroon is belangrijk voor de gezondheid. Een voedzaam recept met voldoende vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Gaat een bezoekje aan de winkel en het bereiden van een maaltijd niet 100% veilig meer door het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw budget niet toereikend? Dan onderscheiden we handige maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of hulp bij u thuis. Heeft u hulp nodig? Hiervoor zijn er verschillende zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Daarom zoomen we in op deze zorgwetten; Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en de mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Diemen.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Diemen. Relevant voor ouderen die tegen problemen aanlopen bij het zelf invullen van de huishouding en voor mantelzorgers.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor ouderen die continu professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: senioren met dementie en hulpbehoevenden met beperkingen. De wet biedt ook hulp bij eten en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Dikwijls wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Vaak kan familie helpen met een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Diemen kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Diemen vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Diemen? In deze plaats zien we verscheidene tafeltje dekjes en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Rundvlees met gegrilde groente of Runderboomstammetje met vleesjus, gebakken aardappelen, rode bieten. U kunt kiezen uit organisaties die zich vooral richten op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en leveranciers die de maaltijd warm brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan adviseren wij vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op ieder gewenst moment. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen mantelzorger die hiermee kan helpen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm gebracht, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand treft u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager VedderDiemerdreef 1061111 JDDiemen
Frans Kelders CuisinierDen Ilp 33A1127 PCDen Lip
Huis van de Buurt ‘t KruidvatOuderkerkerlaan 301112 BEDiemen
Keurslagerij PouwReigersbos 1391107 EWAmsterdam
Zorgnet ThuisBestPaasheuvelweg 151105 BEAmsterdam
Samen Eten DuivendrechtDorpsplein 601115 CXDuivendrecht
Keurslager PiepenbrockKruidenhof 241112 PSDiemen
Zorgcirkel – Zoet invalMarktplein 121121 JBLandsmeer
Zorgcirkel – De KeernBurgemeester Postweg 91121 JALandsmeer
Keurslager SchöninghGruttoplein 121113 HMDiemen
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Diemen

Diverse zorginstellingen in de omgeving van Diemen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants hebben warme gerechten zoals Pastaschotel met spinazie, tegen lage kosten. In zo’n omgeving kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige eetpunten is het ook mogelijk om de menu’s bij u thuis te brengen. Op de website www.diemen.nl spot u meer informatie overde seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Mogelijk interessant: Subsidie.

Kerngegevens

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Diemen
 • (Net) nummer: 020 (+3120)
 • Centrale postcode: 1111
 • Wijk: Diemen-Zuid

Smaakvolle maaltijden

 • Koolvisfilet in mosterdsaus
 • Minestronesoep
 • Gestoofde lamsschouder
 • Viergroentenstamppot, gehaktbal
 • Runderlapje

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreken we over beperkte zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of spreken we over ingrijpendere zorg als thuiszorg?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Informeer naar welke vormen van zorg tot de opties behoren. Vergelijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Lees u ook in over wat uw gemeente Diemen faciliteert rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.diemen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitzoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Diemen voor ouderen en maak een keuze. Neem zaken in acht als: bezorg- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. U kunt uitzoeken of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw menu’s worden aan huis bezorgd, tegenwoordig door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het eten opwarmen kan doorgaans d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel de tijd in op ongeveer 5 – 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

U heeft eigenlijk 3 mogelijkheden: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is de meest verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar verminderd vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is praktisch in het geval dat een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €3,90. Gezonde koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,80. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Diemen is er al vanaf €7,50. Normaal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice kan de oplossing zijn. Koop daarom snel proef bestellingen (pakketten). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om kennis te maken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de eigen bezorgservice brengt het eten bij hen thuis en geeft antwoord op vragen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Heeft u een operatie achter de rug, en zoekt u voor een korte periode magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bestelt wekelijks persoonlijk uw maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Diemen kent vele pluspunten. Voor bejaarden die nog op eigen benen staan faciliteert dit meer zelfstandigheid en autonomie. Voor senioren die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat hulpbehoevenden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries + koelverse menu’s enorm verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het verwarmen van deze voedzame maaltijden doet u snel via magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Diemen: “bezorgen levert veel voordelen in postcodegebied 1110, 1111, 1112, 1113”. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. natriumarm, zoutarm, lactosevrij, gemalen of vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: voedsel met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!