Maaltijdvoorziening Kollumerland en Nieuwkruisland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Kollumerland en Nieuwkruisland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Kollumerland en Nieuwkruisland is er voor alle ouderen die vanwege ouderdom of beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland onderscheiden we allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn landelijke maaltijdservices als Mealhero, of provinciale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Via deze betrouwbare aanbieders is iedereen verzekerd van verse gerechten zoals Rode kool met gehakt schotel of Zalm in roomsaus. Op dit portaal vergelijkt men maaltijdservices en handige inlichtingen over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Regio-code0511 (+31511)
Postcode9271
Kosten (indicatie)v.a. €5,22
Lekkere maaltijdStukjes rundvlees in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Kollumerland en Nieuwkruisland

Een goed voedingspatroon is aan te raden voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam gerecht vol vitaminen mag men niet overslaan. Wil boodschappen doen en het bereiden van een maaltijd niet meer zelf omwille van ouderdom? Of heeft u een relatief laag inkomen? Dan bestaan er een aantal subsidies / maaltijd regelingen. Dit houdt in: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe kan ik dit regelen? Hiervoor zijn er diverse (lokale) regelingen en subsidies. In het volgende schema zoomen we in op de populairste vormen: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en tijdelijke mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Te gebruiken door ouderen die moeite hebben met het zelf invullen van de huishouding en voor mantelzorgers.

 • Boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op mensen die 24 uur per dag extra zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende mensen of ouderen met fysieke ongemakken. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het avondeten (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Vaak kan een partner ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Kollumerland en Nieuwkruisland kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Meer ondersteuning in huis
 • Zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Kollumerland en Nieuwkruisland vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Kollumerland en Nieuwkruisland? In uw omgeving onderscheiden we meerdere bezorgservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan gerechten als Penne vier kazen, uitgebakken spekjes en Zalm in dillesaus. Er zijn keukens gespecialiseerd in diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en instellingen die de menu’s warm aanleveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan bent u goed af met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron zodra het u uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw diner wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Hierna bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
Restaurants: Eten ‘Bij de buren’Noorderkroon 1009301 JVRoden
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
BuurtzorgVoorstraat 549291 CLKollum
SPAR DrogehamDe Buorren 269289 HGDrogeham
Keurslager BeetsHeerestraat 599301 AERoden
SPAR MaaltijdserviceFoarwei 819298 JDKollumerzwaag
Zorggroep – Meckama StateTsjerk Hiddesstraat 429291 AMKollum
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Kollumerland en Nieuwkruisland

Meerdere woonzorgcentra in en rondom Kollumerland en Nieuwkruisland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants serveren complete gerechten zoals Kip kantonees, rijstmix, tegen een aantrekkelijke prijs. Bij dit ontmoetingspunt kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige restaurants is het bovendien mogelijk om het eten af te halen of te laten bezorgen. Via www.kollumerland.nl vindt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bezoek de pagina: Bijzondere bijstand.

Gegevens

Voorbeeld maaltijden

 • Rundergoulash
 • Stamppot boerenkool met worst
 • Babi pangang
 • Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst
 • Lamsvlees in saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Spreken we over eenvoudige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Vergelijk welke vormen van zorg toepasbaar zijn. Zoek naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Informeer ook wat de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland kan betekenen omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.kollumerland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitkiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Kollumerland en Nieuwkruisland voor ouderen en selecteer de relevantste. Neem zaken in acht als: bezorg- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Kijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw bestellingen zullen thuis gebracht worden, steeds vaker op een vast moment, door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken kan simpelweg in uw eigen magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de instellingen op 600 watt en stel ‘m in op circa 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie alternatieven: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter minder fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is makkelijk voor ouderen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De kosten zijn afhankelijk van het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,40. Koelverse gerechten kan u al bestellen vanaf €6,90. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Kollumerland en Nieuwkruisland is er al vanaf €7,50. Niet zelden zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. De dienst zelf proberen kan met proefpakketten. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de eigen bezorgservice bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft antwoord op vragen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men kiest altijd zelf de gerechten (met de bestellijst, telefonisch of online). U bent dus volledig flexibel (zonder contract).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Kollumerland en Nieuwkruisland is een ware uitkomst. Voor cliënten die het huishouden nog prima managen faciliteert dit ongebondenheid en voordeel. Voor cliënten die niet meer op eigen benen staan is het haast onvermijdbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Bovenal de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse- en diepvriesgerechten enorm vooruitgegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Kollumerland en Nieuwkruisland: “bezorgen faciliteert veel vrijheid in postcodegebied 9299”. Klik verder naar WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. lactosevrij, natriumarm, zoutarm, gemalen of juist eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: eten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente