Maaltijdvoorziening Ameland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Ameland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Ameland is ideaal voor alle inwoners die door hun leeftijd of ernstige beperkingen (tijdelijk) niet kunnen koken. Binnen de gemeente Ameland onderscheiden we allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over landelijke maaltijdservices als Uitgekookt, of lokale services die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Met behulp van zulk soort leveranciers kan elke oudere weer genieten van complete menu’s als Vegetarische spicy bean burger met vegetarische jus, gebakken aardappelen, snijbonen en Chili con carne. Hieronder vindt u de verschillende services en nuttige gegevens omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Regio-code0519 (+31519)
Postcode9162
Kosten (indicatie)v.a. €5,15
Lekkere maaltijdVarkenslapjes in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Ameland

Een eigen voedingsvoorschrift is aan te raden voor uw vitaliteit. Een gezond recept met genoeg voedingsstoffen is daarom ook de basis. Wil naar de supermarkt gaan en lekker kokkerellen niet eigenhandig als gevolg van problemen met de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Daarvoor kunt u aanspraak doen op prima maaltijdregelingen en subsidies. Vaak komt dat neer op: goedkope maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Hoe kan ik dit regelen? Er zijn verscheidene subsidievormen en zorgwetten. In het volgende schema verwerken we de belangrijkste vormen: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), als ook mantelzorg. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Ameland.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Ameland. Speciaal voor ouderen die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuiswonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor bejaarden die 24 uur per dag goede zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: senioren met dementie of inwoners met lichamelijke handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij de maaltijd (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Dikwijls wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Dikwijls kan een partner helpen met naar de supermarkt gaan of het bereiden van een maaltijd. In Ameland kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Ameland vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Ameland? In deze gemeente bestaat er de keuze uit verscheidene organisaties en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en invaliden. Eten zoals Spaghetti met broccoli en Reepjes varkensvlees in jus. Er zijn maaltijdservices met een ruim aanbod vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en bezorgdiensten die de gerechten opgewarmd brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen als het u treft. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en is er niemand die voor u klaar staat? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw diner wordt warm gebracht, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand tonen wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR ManjeStrandweg 29162 EVBallum
Interzorg GroepFoswerterstrjitte 719172 PSFerwert
HekseketelTorenstraat 119163 HDNes
SPAR HerderOudbuurt 21-239145 SETernaard
Zorggroep Pasana – De SkuleStationswei 129123 JZMetslawier
Vrouwe JakobaBadweg 49166 NJSchiermonnikoog
SuperinnesHoge Eggenweg 69163 JPNes
SPAR MaaltijdserviceNije Buorren 5-99172 MZFerwert
BuurtzorgHoofdstraat 59172 MLFerwert
SPAR Klein VaarwaterKlein Vaarwaterweg 149164 MABuren
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Ameland

Een aantal verzorgingstehuizen rondom Ameland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants hebben complete maaltijden zoals Rundvlees, rode kool, aardappelpuree, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Af en toe bestaat er de optie om de maaltijden te laten bezorgen. Op de website www.ameland.nl treft u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw omgeving. Lees verder over Boodschappenhulp.

Feiten

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Ameland
 • Regionummer: 0519 (+31519)
 • Postcode: 9162
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Geschikte maaltijden

 • Pannekoeken met een gebakken ei
 • Witlof a la creme
 • Gehaktballen in uienjus
 • Procureurlapje met groenten
 • Rundvlees in basilicumsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Om wat voor zorg gaat het? Betreft het beperkte zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Bekijk welke soorten zorg te kiezen zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Bekijk ook wat de gemeente Ameland aanbiedt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.ameland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitkiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Ameland voor ouderen en zoek de beste uit. Let op belangrijk dingen zoals: bestelopties, betaalopties, klantenservice en type maaltijden. Kijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw gerechten kunnen thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de maaltijd kan moeiteloos d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel de tijd in op zo’n 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In beginsel spreken we over drie opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het pluspunt van koelvers is dagverse bereiding, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is handig voor ouderen waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,00. Koelverse/dagverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,90. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Ameland koopt u voor circa €7,70. In algemene zin is dit bedrag inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Kies daarom direct voor proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. Uw maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste bezorger bezorgt de maaltijden thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest steeds eigenhandig de maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Ameland is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die nog op eigen benen staan biedt dit meer tijd en structuur. Voor mensen die hier meer moeite mee hebben is het meer een noodzaak. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat ouderen niet ondervoed raken. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Ook zijn de diepvries- en koelverse gerechten steeds beter. Ze bevatten steeds meer groenten, vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze smaakvolle maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Ameland: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 9164”. Bekijk ook info over Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uiteenlopende diëten. lactosevrij, natriumarm, gemalen, glutenvrij en ook koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: diners met zo’n < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente