Maaltijdvoorziening Dantumadiel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Dantumadiel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Dantumadiel is er voor alle inwoners die vanwege ouderdom of een belemmering niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Dantumadiel zijn er verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijke bezorgservices zoals Eten Met Gemak, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. D.m.v. zulke diensten heeft iedereen toegang tot smaakvolle gerechten zoals Volkoren macaronischotel en/of Rabarbercompote. Op deze pagina bekijkt u populaire bezorgers en nuttige inlichtingen inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Regio-code0511 (+31511)
Postcode9104
Kosten (indicatie)v.a. €5,16
Maaltijd tipVarkens-groenteschotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Dantumadiel

Een eigen eetpatroon is cruciaal voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam recept met genoeg vitaminen moet dan ook het streven zijn. Lukt een supermarkt bezoeken en lekker kokkerellen niet meer zelf door fysieke ongemakken? En moet u met weinig rondkomen? In die situatie kunt u eens kijken naar een aantal maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt een beroep doen op speciale wetten en subsidieregelingen. Hieronder bespreken we deze vormen van zorg: ZVW, WLZ en WMO, en tijdelijke mantelzorg. In sommige gevallen heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Dantumadiel.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Dantumadiel. Relevant voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuiswonen en hulp bij mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor senioren die 24 uur per dag extra zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende mensen en ouderen met lichamelijke beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor eten en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Soms wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • ondersteuning bij toedienen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. In sommige gevallen kan familie helpen met boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Dantumadiel zijn er ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Voor meer info zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Dantumadiel vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Dantumadiel? In deze plaats bestaan er een aantal maaltijdservices en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Varkensfiletlapje met vleesjus, gekookte aardappelen, snijbonen of Penne, champignonragout, broccoli. U kunt kiezen voor bezorgdiensten die zich vooral richten op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf moet opwarmen, en maaltijdservices die de gerechten warm bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan adviseren wij koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen op ieder gewenst moment. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen mantelzorger die kan helpen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Groenteman Wiebe En Betty VisserConradi-Veenlandstrjitte 189104 BNDamwâld
SuperinnesHoge Eggenweg 69163 JPNes
SPAR DamwâldMûnewei 179104 CXDamwâld
SPAR BoonstraLiudgerleane 19101 WDDokkum
BuurtzorgBetterwird 349101 PBDokkum
SPAR HerderOudbuurt 21-239145 SETernaard
Riska warme maaltijd serviceEintemastrjitte 89104 EWDamwâld
HekseketelTorenstraat 119163 HDNes
SPAR ManjeStrandweg 29162 EVBallum
Zorggroep Pasana – De SkuleStationswei 129123 JZMetslawier
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Dantumadiel

Verschillende verzorgingstehuizen in de omgeving van Dantumadiel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants hebben een aanbod smaakvolle gerechten als Spinazie a la creme, voor de kleine portemonnee. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige restaurants is het mogelijk om het aanbod thuis te laten bezorgen. Op de URL www.dantumadeel.nl vindt u details aangaande de seniorenrestaurants in uw omgeving. Lees verder over Subsidie.

Belangrijke info

Voorbeeld maaltijden

 • Gebakken rijst
 • Broccoli rollade schotel
 • Huisgemaakte rundergehaktbal in jus
 • Macaroni
 • Kiptajine

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat is het precieze probleem? Betreft het kortstondige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of betreft het meer intensieve ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Bekijk welke zorgvormen beschikbaar zijn. Informeer over WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Dantumadiel kan betekenen rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.dantumadeel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Dantumadiel voor ouderen en zoek de beste uit. Bekijk grondig beschikbare bezorgdagen en het assortiment. Vraag of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De menu’s worden aan huis bezorgd, doorgaans door een vaste bezorger. Het eten opwarmen is gemakkelijk in uw eigen magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de instellingen op 600 watt en kies voor ongeveer circa 5 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

U heeft eigenlijk 3 mogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Het voordeel van koelvers is maximale versheid, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, maar beperkt fris en smaakvol. Tafeltje dekje is handig wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,30. Dagverse/koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,20. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Dantumadiel is er al vanaf €8,20. In de regel is dit inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Probeer het uit met het proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor verdere informatie. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste chauffeur brengt het eten bij hen thuis en geeft antwoord op vragen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bestelt altijd zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Dantumadiel is sterk in opkomst. Voor mensen die het huishouden nog prima managen levert dit meer vrijheid en structuur. Voor bewoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen niet ondervoed raken. Vooral deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Bovendien zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Vaak met 250 gram + groente, vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze voedzame maaltijden doet u snel via magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Dantumadiel: “bezorgen faciliteert veel zelfstandigheid in postcodegebied 9270, 9271”. Lees verder over Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uiteenlopende diëten. zoutarm, gemalen, natriumarm, glutenvrij en ook koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: eten met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente