Maaltijdvoorziening Smallingerland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Smallingerland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Smallingerland is zeer populair bij alle ouderen die door ouderdom of beperking geen boodschappen kunnen doen. Binnen de gemeente Smallingerland zijn er verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; bedrijven met landelijke dekking als Eten Met Gemak, of regionale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Middels deze organisaties heeft iedereen toegang tot complete recepten zoals Spinazie schotel met gehaktbal en/of Lamsvlees in rozemarijnsaus. Onderstaand treft men populaire bezorgers en praktische informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Regio-code0512 (+31512)
Postcode9203
Kosten (indicatie)v.a. €5,26
Maaltijd tipRundvlees in basilicumsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Smallingerland

Een goed eetpatroon is aan te raden voor de gezondheid. Een voedzaam gerecht vol mineralen is dan ook essentieel. Kan boodschappen doen en koken niet zelfstandig omwille van problemen met de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Daarvoor onderscheiden we verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp via zorghuizen. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt zich beroepen op verscheidene zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Hieronder zoomen we in op de populairste vormen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en mantelzorg. Soms kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Smallingerland.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Smallingerland. Speciaal voor ouderen die problemen ervaren bij het op eigen benen thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor bewoners die de hele dag zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: ouderen met dementie of mensen met lichamelijke beperkingen. Deze wet is er ook voor hulp bij de avondmaaltijd (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Moment voor samen eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en ontvangt u al veel zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • toezicht bij eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Dikwijls kan een vriend of kennis helpen met het doen van boodschappen of helpen bij het eten. In Smallingerland zien we ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Persoonlijke zorg
 • Meer info op o.a. Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Smallingerland vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Smallingerland? In en rondom uw woonplaats zijn er een hoop bedrijven en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt hierbij denken aan onder andere Blinde vink, bietjes, gekookte aardappelen en Procureurlapje met jus, Schorseneren à la crème, Gekookte aardappelen. U kunt kiezen uit aanbieders die gericht zijn op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en bezorgdiensten die de maaltijd warm aanleveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan bent u goed af met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen wanneer u dat schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u geen thuiszorg die daarbij ondersteuning biedt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm afgeleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Alphenaar de GroentespecialistZuidkade 339203 CMDrachten
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
Keurslager StornebrinkZuidkade 349203 CMDrachten
Pluz Zorg maaltijdserviceZonnedauw 79202 PEDrachten
Interzorg GroepFoswerterstrjitte 719172 PSFerwert
De LauwersLauwers 169204 GXDrachten
ComfortzorgZuidkade 889203 CPDrachten
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
BuurtzorgEems 369204 JXDrachten
De WarrenhoveDe Warren 89203 HTDrachten
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur ons dan een mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Smallingerland

Diverse zorginstellingen in de omgeving van Smallingerland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants hebben een aanbod complete maaltijden als Varkensgehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, sperziebonen, voor de kleine portemonnee. In zo’n omgeving kunt u ook andere senioren ontmoeten. In sommige seniorenrestaurants bieden ze ook de optie het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.smallingerland.nl bekijkt u meer informatie overde seniorenrestaurants waar u heen kunt. Mogelijk interessant: Diepvriesmaaltijden.

Stats & Facts

Smaakvolle maaltijden

 • Rode kool met appel
 • Rundergehaktbal in jus
 • Visstukjes in kruidensaus
 • Schelvis in Dijon-mosterdsaus
 • Viscurry. Sajour boontjes. Couscous

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat is het precieze probleem? Gaat u voor lichte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of betreft het zwaardere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Zoek uit welke zorgvormen beschikbaar zijn. Kijk naar WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat uw gemeente Smallingerland verzorgt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.smallingerland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Smallingerland voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Houd met name rekening met beschikbare bezorgdagen en type maaltijden. U kunt uitzoeken of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw gerechten zult u thuisbezorgd krijgen, in de regel door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht gebeurt zonder problemen in de magnetron, oven of in de pan. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel ‘m in op een kleine 6 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Feitelijk zijn er drie keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om maximale versheid, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar verminderd vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is zeer geschikt wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De kosten zijn afhankelijk van het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,10. Heerlijke koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,30. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Smallingerland bestelt u vanaf €7,80. Doorgaans wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice is dan ideaal. Proberen? Kies eens een proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. Zo’n maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om kennis te maken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft een toelichting.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men kiest steeds persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, online en met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Smallingerland is een ware uitkomst. Voor ouderen die zichzelf kunnen redden faciliteert dit meer tijd en gemak. Voor mensen die niet meer naar de winkel kunnen is het haast onvermijdbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die geven dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Met name de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Verder zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds beter. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze complete maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Smallingerland: “bezorgen levert perfect service in postcodegebied 9214”. Mogelijk interessant: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uiteenlopende diëten. gemalen, natriumarm, zoutarm, glutenvrij en ook vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: diners met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente