Maaltijdvoorziening Opsterland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Opsterland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Opsterland is er voor alle inwoners die mede door ouderdom of door een lichamelijke beperking geen boodschappen kunnen doen. Voor de gemeente Opsterland zijn er professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijke maaltijdservices als Eten Met Gemak, of provinciale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Via deze betrouwbare services kan men zeker zijn van gezonde recepten zoals Gestoofde spitskool of Slavink in jus, rode kool en kriel met peterselie. Via maaltijdvoorzieningen.nl vergelijkt u eetpunten en praktische gegevens inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Regio-code0516 (+31516)
Postcode9244
Kosten (indicatie)v.a. €5,24
Smaakvolle maaltijdRunderlever in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Opsterland

Een goed eetpatroon is noodzakelijk voor een verantwoorde levensstijl. Een gezonde maaltijd met voldoende groenten mag men niet overslaan. Kan boodschappen kopen en uw potje klaarmaken niet zelfstandig gezien uw leeftijd en/of handicap? Of heeft u een relatief laag inkomen? Gelukkig kunt u eens kijken naar interessante subsidies / maaltijd regelingen. Denk dan aan: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt aankloppen bij velerlei zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In het volgende schema vertellen we wat meer over de meest toegepaste wetten: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en lokale mantelzorg. Eventueel zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Opsterland.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Opsterland. Uniek voor bejaarden die moeilijkheden hebben met het zelf runnen van een huishouden en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor mensen die doorlopend goede zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende mensen en mensen met een lichamelijke handicap. Tevens is er financiële ruimte voor voeding (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Meestal loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. In sommige situaties kan een partner helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd koken. In Opsterland staan ook vrijwilligers klaar die mogelijk kunnen helpen.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Voor meer info zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Opsterland vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Opsterland? In de regio zijn er allerlei maaltijdservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan gerechten als Aspergeragout met mini krieltjes met peterselie en Foe yong hai. U kunt kiezen uit leveranciers die voornamelijk gericht zijn op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en instellingen die het eten warm aan huis leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op ieder gewenst moment. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Kun u dit zelf niet, en kent u niemand die u hierbij hulp kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw maaltijd wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
BuurtzorgEems 369204 JXDrachten
De LauwersLauwers 169204 GXDrachten
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
Slagerij VeltmanSchoolstraat 609251 ECBurgum
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
BuurtzorgVan Weerden Poelmanstraat 139254 CSHurdegaryp
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Opsterland

Verschillende zorghuizen in en rondom Opsterland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants serveren complete maaltijden als Gekruide speklap, met weinig winstmarge. Hier kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige eetpunten is het ook mogelijk om de maaltijden thuis te laten bezorgen. Op www.opsterland.nl bekijkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw gemeente. Klik verder naar Maaltijdservice.

Feiten

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Opsterland
 • (Net) nummer: 0516 (+31516)
 • Postcodegebied: 9244
 • Veel gezochte wijk: Gorredijk

Smaakvolle maaltijden

 • Gehakt, prei, aardappelpuree
 • Kip kerrie ananas schotel
 • Kip Andorra schotel
 • Zomerzuurkool met casselerrib
 • Speklapje in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Betreft het tijdelijke zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om permanente ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Zoek uit welke vormen van zorg beschikbaar zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Zoek ook uit wat uw gemeente Opsterland kan betekenen aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.opsterland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Opsterland voor ouderen en maak een keuze. Let op belangrijk dingen zoals: bezorg- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Kijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een persoonlijke bezorger. De maaltijd klaarmaken gebeurt zonder problemen via oven of magnetron. Prik gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 5 – 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Feitelijk zijn er 3 type maaltijden: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse maaltijden, maar een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter verminderd fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is zeer geschikt wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €3,80. Verse koelverse maaltijden koopt u voor circa €7,10. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Opsterland is verkrijgbaar vanaf €8,30. Meestal is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice kan uitkomst bieden. Voor een test bestelt men zo’n proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om het e.e.a. uit te leggen. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de regionale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft een toelichting.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een bezorgdienst voor eten? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U selecteert wekelijks persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, met de bestellijst & online). U zit dus nooit ergens aan vast (geen abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Opsterland is een ware uitkomst. Voor bewoners die zelf de boodschappen doen en koken levert dit meer rust en gemak. Voor bejaarden die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast een “must”. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Tevens zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze gezonde maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Opsterland: “bezorgen faciliteert veel zelfstandigheid in postcodegebied 9240, 9241”. Wellicht relevant: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen voedingspatroon. gemalen, lactosevrij, natriumarm, glutenvrij of misschien eiwitrijk, koolhydraatarm, veganistisch, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: voedsel met zo’n < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente