Maaltijdvoorziening Kapelle

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Kapelle

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Kapelle is aantrekkelijk voor alle hulpbehoevenden die door ouderdom of een lichamelijke handicap niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Kapelle kan men kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn bedrijven met landelijke dekking als De Dievpriesman, of regionale instellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Dankzij zulk soort instellingen heeft iedereen toegang tot smaakvolle gerechten zoals Runderhachee met rode kool en Kalkoenmedaillons in saus. Hieronder leest u meer over eet-instellingen en waardevolle inlichtingen over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Regio-code0113 (+31113)
Postcode4421
Kosten (indicatie)v.a. €5,98
Maaltijd tipBabi ketjap, mihoen goreng

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Kapelle

Een juist eetpatroon is essentieel voor een vitaal lichaam. Een gezond recept met genoeg vitaminen staat hierbij centraal. Lukt boodschappen doen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer zelf door complicaties rondom de gezondheid? En is uw inkomen beperkt? Als antwoord daarop kunt u een beroep doen op handige maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe werkt dit? U kunt een beroep doen op velerlei wetten en regelingen (subsidie). In deze paragraaf verwerken we de meest toegepaste wetten: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), als ook mantelzorg. Mogelijkerwijs heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Kapelle.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Kapelle. Speciaal voor mensen die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuiswonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor mensen die 24 uur per dag intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: bejaarden met dementie en mensen met een handicap. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. In de regel wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Dikwijls kan een familielid of vriend ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd koken. In Kapelle kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Persoonlijke zorg
 • Zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Kapelle vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Kapelle? In deze gemeente vinden we verschillende maaltijdservices en zorginstellingen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Gestoofde prei en Kipfiletstukjes in pestosaus, Toscaanse groentemix, Cannelloni,. Er zijn bezorgdiensten met een ruim aanbod diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bedrijven die uw maal warm aanleveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? In dat geval kunt u prima kiezen voor diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er niet iemand die hierbij een rol kan spelen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw eten wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Hierna vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgWeststraat 14421 ACKapelle
Slagerij MolOostwal 24461 JTGoes
Tafeltje dekje CederhofCederlaan 94421 BZKapelle
SPAR HakLeklaan 2-44417 DAHansweert
Zorggroep Ter WeelMaartenbroersweg 424417 BLHansweert
BuurtzorgDorpsstraat 15 A4451 BAHeinkenszand
SPAR MaaltijdserviceDorpsplein 234424 CAWemeldinge
Maaltijdvoorziening op TholenHollandiaplein 14461 GTGoes
SVRZ – De KraayertDeltastraat 24456 BBLewedorp
VrijwilligersHuis BorselePoelvoordestraat 14431 BPs-Gravenpolder
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Kapelle

Een aantal woonzorgcentra in de omgeving Kapelle bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants serveren verse gerechten als Kalkoen in pangangsaus, Sajour lodeh en nasi goreng, voor lage prijzen. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige restaurants bieden ze ook de optie de gerechten af te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.kapelle.nl checkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Lees verder over WMO.

Gegevens

 • Provincie: Zeeland
 • Gemeente: Kapelle
 • (Net) nummer: 0113 (+31113)
 • Postcodegebied: 4421
 • Wijk: Kapelle

Geschikte maaltijden

 • Kippensoep
 • Zalmfilet in roomsaus
 • Champignonsoep
 • Witlof ovenschotel
 • Prei a la creme

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Betreft het beperkte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of spreken we over permanente ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Check welke types zorg te kiezen zijn. Kijk naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Kapelle doet ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.kapelle.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder kiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Kapelle voor ouderen en selecteer de relevantste. Bekijk grondig de manier waarop u kunt bestellen en betalen en eventuele diëten. Kijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw menu’s zullen thuis gebracht worden, tegenwoordig op een vast moment, door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en stel de tijd in op circa 5 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In beginsel spreken we over 3 type maaltijden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het handige van koelvers is 100% verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar minder vers en gezond. Tafeltje dekje is handig wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €4,20. Gezonde koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,80. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Kapelle bieden sommige aanbieders aan voor €7,70. Niet zelden is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Proberen? Kies eens een proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. De maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere kennismaking. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger levert alles netjes af en kan eventuele vragen behandelen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u gedurende een paar weken/maanden een service voor thuismaaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men selecteert steeds zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, met de bestellijst of online). U houdt de regie in eigen handen (geen abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Kapelle is een ware uitkomst. Voor bewoners die zichzelf kunnen redden resulteert dit in meer vrije tijd en autonomie. Voor bejaarden die niet meer naar de winkel kunnen is het soms de enige oplossing. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat bejaarden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Eveneens zijn de diepvries + koelverse menu’s sterk in kwaliteit verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, goede mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze verse maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Kapelle: “bezorgen verschaft perfect service in postcodegebied 4420, 4421”. Lees verder over Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw dieet, allergie of voorkeuren. natriumarm, lactosevrij, glutenvrij, gemalen en niet te vergeten koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: diners met ruwweg < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente