Maaltijdvoorziening Vlissingen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Vlissingen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Vlissingen is bedoeld voor alle ouderen die mede door ouderdom of beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Vlissingen zijn er meer en meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld landelijke instellingen als Mealhero, of gespecialiseerde instellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Dankzij deze unieke oplossingen kan men zeker zijn van vitale diners zoals Gehaktbal, bloemkool, groentesaus, gek, aardappelen en Mexicaanse kipschotel, paprika, ananas, rijst. Op dit portaal doorzoekt men leveranciers en handige informatie wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Regio-code0118 (+31118)
Postcode4382
Kosten (indicatie)v.a. €6,07
Maaltijd ideeLamsvlees in rozemarijnsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Vlissingen

Een eigen voedingspatroon is relevant voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam recept vol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Wil naar de supermarkt gaan en gerechten klaarmaken niet meer zelf door fysieke ongemakken? Of heeft u een relatief laag inkomen? Daarvoor kunt u gebruik maken van belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Samengevat: korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt een beroep doen op verschillende maaltijdsubsidies en wetten. Daarom zoomen we in op de belangrijkste vormen: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, als ook mantelzorg. Wellicht is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Vlissingen.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Vlissingen. Relevant voor bejaarden die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor bewoners die continu speciale zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan bejaarden met dementie en bewoners met fysieke ongemakken. Ook is er budget beschikbaar voor het avondeten (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Doorgaans gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Soms kunnen vrienden helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd brengen. In Vlissingen kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Vlissingen vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Vlissingen? In uw omgeving zijn er allerlei maaltijdservices en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. Bijvoorbeeld Varkensstooflap met jus, snijbonen en gekookte aardappelen en Runderboomstammetje met vleesjus, gebakken aardappelen, rode bieten. Wij onderscheiden maaltijdservices met expertise op het gebied van vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en maaltijdservices die de maaltijd warm brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan adviseren wij diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u gelegen komt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het menu wordt warm afgeleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder tonen wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgKenau Hasselaarstraat 5574382 ASVlissingen
Keurslager Van VelzenDorpsstraat 844413 CEKrabbendijke
BuurtzorgKanaalstraat 674388 BKOost-Souburg
Slagerij GillissenWalstraat 1004381 GEVlissingen
SPAR MaaltijdserviceLangstraat 304374 APZoutelande
SPAR de NeveHoofdweg 254411 ANRilland
BuurtzorgOude Torenstraat 134401 EHYerseke
BuurtzorgNoordweg 8 F4413 ACKrabbendijke
Zorggroep Ter WeelOostkilhoek 324411 DZRilland
Zorggroep Ter WeelMoerplein 734401 HZYerseke
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Vlissingen

Een deel van de zorghuizen in en rondom Vlissingen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants bieden verantwoorde gerechten zoals Gegrilde kippenbout, groentemix, aardappelpuree, met weinig winstmarge. Bij dit ontmoetingspunt kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Zo nu en dan bestaat er de optie om het aanbod aan huis te bezorgen. Aan de hand van www.vlissingen.nl ontdekt u praktische info over de aanwezige seniorenrestaurants. Klik verder naar Diepvriesmaaltijden.

Stats & Facts

 • Provincie: Zeeland
 • Gemeente: Vlissingen
 • Regionummer: 0118 (+31118)
 • Postcodegebied: 4382
 • Wijk: Binnenstad

Voorbeeld maaltijden

 • Gegrilde paprika
 • Kippenvlees in kerriesaus
 • Bloemkool cordonbleu schotel
 • Heldere uiensoep
 • Draadjesvlees in rode wijnsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat heeft u precies nodig? Spreekt met van tijdelijke zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of is er behoefte aan ingrijpendere ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check welke soorten zorg mogelijk zijn. Bekijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Achterhaal ook wat de gemeente Vlissingen faciliteert ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.vlissingen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Vlissingen voor ouderen en kies een geschikte. Analyseer punten als bestelopties, betaalopties, klantenservice en het assortiment. Bekijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw menu’s zullen thuis gebracht worden, doorgaans door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan simpelweg in de magnetron, oven of in de pan. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in circa 5 – 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In grote lijnen zijn er 3 keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het pluspunt van koelvers is 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar minder vers en verantwoord. Tafeltje dekje is praktisch voor mensen waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €3,80. Heerlijke koelverse maaltijden zijn er al voor €5,80. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Vlissingen is er al vanaf €8,20. In algemene zin is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Proberen? Kies eens zo’n proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. De maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de regionale bezorger levert alles netjes af en neemt de laatste zaken door.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men kiest wekelijks de menu’s die u lekker lijken (online, met de bestellijst en telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (geen contract).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Vlissingen is een service waar velen gebruik van maken. Voor cliënten die het huishouden nog prima managen biedt dit meer tijd en comfort. Voor senioren die daar meer problemen mee ondervinden is het vrijwel onmisbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Met name de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Bovendien zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze complete maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Vlissingen: “bezorgen resulteert in veel autonomie in postcodegebied 4380, 4381, 4382, 4383, 4384, 4385, 4386, 4387”. Mogelijk interessant: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw individuele wensen. lactosevrij, zoutarm, gemalen, natriumarm of wellicht koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: specialiteiten met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente