Maaltijdvoorziening Schore

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Schore

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Schore is ideaal voor alle inwoners die vanwege ouderdom of een lichamelijke handicap niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Kapelle kunt u kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of gespecialiseerde instellingen die warme maaltijden voor ouderen afleveren. D.m.v. deze organisaties kan iedereen weer genieten van verantwoorde diners zoals Champignonsoep met rundvlees of Slavink in jus, rode kool en kriel met peterselie. Op deze pagina doorzoekt u organisaties en belangrijke gegevens wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Regio-code0113 (+31113)
Postcode4423
Kosten (indicatie)v.a. €6,21
Lekkere maaltijdGebakken rijst

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Schore

Een eigen voedingspatroon is nodig voor uw vitaliteit. Een voedzame maaltijd vol voedingsstoffen mag men niet overslaan. Lukt het doen van boodschappen en koken niet meer zelf ten gevolge van ouderdom? En is uw inkomen beperkt? Gelukkig kunt u aanspraak doen op handige maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of hulp via zorghuizen. Hoe werkt dit? U dient rekening te houden met speciale zorgwetten en maaltijdsubsidies. In deze paragraaf bespreken we deze vormen van zorg: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en de mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Kapelle.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Kapelle. In het leven geroepen voor bewoners die tegen problemen aanlopen bij het zelf runnen van een huishouden en mantelzorgondersteuning.

 • Boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor hulpbehoevenden die de hele dag door professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere bejaarden met dementie en hulpbehoevenden met een beperking. Ook is er budget beschikbaar voor voeding (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Misschien wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Doorgaans wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Dikwijls kan een vriend of kennis helpen met het doen van boodschappen of helpen bij het eten. In Schore staan ook vrijwilligers klaar die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Individuele zorg
 • Meer info op o.a. Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Schore vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Schore? In de regio bestaan er verscheidene partijen en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Doperwtje wortel kippenpoot schotel of Schnitzel, sperziebonen, gebakken aardappelen. U kunt kiezen voor services met expertise op het gebied van vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bedrijven die uw maal warm aan huis brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op een moment dat het u schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Het gerecht wordt warm afgeleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand bekijkt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Tafeltje dekje CederhofCederlaan 94421 BZKapelle
SVRZ – Ter ValckeLouise de Colignylaan 24461 SPGoes
SPAR MaaltijdserviceDorpsplein 234424 CAWemeldinge
BuurtzorgWeststraat 14421 ACKapelle
SPAR HakLeklaan 2-44417 DAHansweert
SVRZ – De KraayertDeltastraat 24456 BBLewedorp
VrijwilligersHuis BorselePoelvoordestraat 14431 BPs-Gravenpolder
Slagerij MolOostwal 24461 JTGoes
Maaltijdvoorziening op TholenHollandiaplein 14461 GTGoes
BuurtzorgDorpsstraat 15 A4451 BAHeinkenszand
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Schore

Een aantal zorginstellingen in de omgeving van Schore bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants voeren een assortiment heerlijke gerechten zoals Eieromelet in kaassaus, voor de kleine portemonnee. In het restaurant kunt u ook andere senioren ontmoeten. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de mogelijkheid om de specialiteiten bij u thuis te brengen. Aan de hand van www.kapelle.nl vindt u details aangaande de seniorenrestaurants in uw omgeving. Ga door naar: Koelverse maaltijden.

Belangrijke info

 • Provincie: Zeeland
 • Gemeente: Kapelle
 • Netnummer: 0113 (+31113)
 • Centrale postcode: 4423
 • Populaire wijk: Kapelle

Lekkere maaltijden

 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Tomatensoep met balletjes
 • Broccolisoep
 • Kippenpoot met doperwtjes wortel
 • Gekruide krieltjes

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Doelen we op tijdelijke zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of betreft het permanente zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Informeer naar welke soorten zorg beschikbaar zijn. Kijk naar WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat uw gemeente Kapelle doet betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.kapelle.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Check de maaltijdservices in Schore voor ouderen en selecteer de relevantste. Let goed op bezorg- en betaalmogelijkheden en het assortiment. Probeer of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw bestellingen zullen thuis gebracht worden, tegenwoordig door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de maaltijden kan simpelweg via oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor ongeveer circa 5 – 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het pluspunt van koelvers is dagverse bereiding, echter de houdbaarheid is beperkt. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter minder fris en lekker. Tafeltje dekje biedt uitkomst zodra een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €3,80. Gezonde koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,80. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Schore bieden sommige aanbieders aan voor €7,70. Niet zelden wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Proberen? Kies eens een proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft antwoord op vragen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men bepaald steeds eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch of online). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in oktober 2021

Eten aan huis bezorgen in Schore is een service waar velen gebruik van maken. Voor cliënten die nog wel zelfstandig kunnen koken verschaft dit ongebondenheid en voordeel. Voor mensen die niet meer naar de winkel kunnen is het haast een “must”. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Daarnaast zijn ook diepvries + koelverse menu’s met sprongen vooruit gegaan. Altijd met voldoende groente, goede vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze vers bereidde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Schore: “bezorgen faciliteert veel zelfstandigheid in postcodegebied 4423”. Bekijk ook info over Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, gemalen of wellicht veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!