Maaltijdvoorziening Veere

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Veere

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Veere biedt uitkomst voor alle inwoners die mede door ouderdom of beperking niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Veere zijn er professionele maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; bedrijven met landelijke dekking als Eten Met Gemak, of regionale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Via zulk soort voorzieningen kan men zeker zijn van heerlijke menu’s als Kip op Brabantse wijze met Parijse worteltjes en aardappelpuree of Vegetarische burger, uiensaus, aardappelpuree, rode kool. Hieronder vergelijkt u organisaties en waardevolle inlichtingen aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Regio-code0118 (+31118)
Postcode4357
Kosten (indicatie)v.a. €6,06
Recept tipVegetarische roerbakstukjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Veere

Een eigen voedingsvoorschrift is aan te raden voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond diner vol vitaminen draagt hier zeker aan bij. Wil naar de supermarkt gaan en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet 100% veilig meer wegens complicaties rondom de gezondheid? En is uw inkomen beperkt? In dat geval kunt u een beroep doen op prima subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: een vaste korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of thuiszorg. Hoe maak ik hier aanspraak op? Hiervoor zijn er diverse subsidievormen en zorgwetten. In deze paragraaf vertellen we wat meer over de populairste vormen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en de mantelzorg. Eventueel zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Veere.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Veere. Te gebruiken door mensen die problemen ondervinden bij het zelf invullen van de huishouding en mantelzorgondersteuning.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Korting op een maaltijdservice
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor hulpbehoevenden die doorlopend goede zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: bejaarden met dementie en hulpbehoevenden met een handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij het avondeten (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • hulp bij toediening
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. In sommige situaties kan een partner ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd opwarmen. In Veere zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Raadpleeg ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Veere vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Veere? In en rondom uw woonplaats onderscheiden we relatief veel maaltijdservices en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Paëlla en Lamsvlees in rozemarijnsaus. U kunt kiezen voor instellingen die gericht zijn op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en instellingen die uw avondmaaltijd al opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan adviseren wij koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u treft. U geniet van maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er niemand die hierin uitkomst kan bieden? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SVRZ – SimniaSimniapad 14357 HJDomburg
BuurtzorgKanaalstraat 674388 BKOost-Souburg
SPAR KesselaarKoestraat 144361 BHWestkapelle
Stichting Welzijn VeereSchoolstraat 44356 BXOostkapelle
Tafel Thuis – Dé Zeeuwse KeukenDiodeweg 84338 PWMiddelburg
SPAR MaaltijdserviceLangstraat 304374 APZoutelande
BuurtzorgDorpsplein 494363 ABAagtekerke
BuurtzorgKenau Hasselaarstraat 5574382 ASVlissingen
Slagerij GillissenWalstraat 1004381 GEVlissingen
SPAR MaaltijdserviceKerkring 174364 ANGrijpskerke
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Informeer dan bij onze medewerkers.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Veere

Verscheidene zorghuizen in de streek Veere bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants voeren een assortiment complete gerechten zoals Vegetarische roerbakstukjes, voor de kleine portemonnee. In zo’n omgeving kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Af en toe bieden ze ook de optie de gerechten te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.veere.nl ontdekt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bekijk ook info over Koelverse maaltijden.

Gegevens

 • Provincie: Zeeland
 • Gemeente: Veere
 • (Net) nummer: 0118 (+31118)
 • Hoofdpostcode: 4357
 • Populaire wijk: Veere

Voorbeeld maaltijden

 • Varkenslapjes in jus
 • Verse rauwkostsalade
 • Vegetarische balletjes in saus
 • Burpee Chicken
 • Kip in roomsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat is het precieze probleem? Kiest men voor tijdelijke zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we te maken met permanente ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Doorzoek welke manieren van (thuis)zorg te kiezen zijn. Zoek naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Ontdek ook wat uw gemeente Veere te bieden heeft met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.veere.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Veere voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let vooral op de beste- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Kijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De menu’s zullen thuis geleverd worden, altijd door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos d.m.v. de magnetron en / of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer circa 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Standaard kunt u kiezen uit 3 opties: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Koelvers biedt de meest verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt vers en meer zout. Tafeltje dekje is praktisch op momenten wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €4,40. Dagverse/koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,00. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Veere is er al voor €7,00. Niet zelden wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice kan de oplossing zijn. Koop daarom snel zo’n proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice voor 65-plussers zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om de aanvraag te bespreken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste bezorger bezorgt de maaltijden thuis en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een maaltijdleverancier? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men selecteert wekelijks persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, online en met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Veere is sterk in opkomst. Voor bejaarden die nog wel zelf hun potje kunnen koken biedt dit extra tijd en regelmaat. Voor ouderen die niet meer naar de winkel kunnen is het bijna een vereiste. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tevens zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds beter. Vaak met 250 gram + groente, goede mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het verwarmen van deze gezonde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Veere: “bezorgen verschaft veel gemak in postcodegebied 4350, 4351”. Lees verder over Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eetpatroon. glutenvrij, lactosevrij, gemalen, zoutarm of juist vegetarisch, koolhydraatarm, veganistisch, vloeibaar: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met nooit meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente