Maaltijdvoorziening Schouwen-Duiveland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Schouwen-Duiveland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Schouwen-Duiveland is in het leven geroepen voor alle hulpbehoevenden die i.v.m ouderdom of een handicap niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Binnen de gemeente Schouwen-Duiveland zien we steeds meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijk actieve bedrijven zoals De Dievpriesman, of regionale restaurants die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. D.m.v. dergelijke bedrijven heeft iedereen toegang tot smaakvolle recepten zoals Tagliatelle, scampi’s, gegrilde groenten in tomatensaus en/of Kipragout met Parijse wortelen. Op deze pagina vindt u eetpunten en nuttige details omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Regio-code0111 (+31111)
Postcode4301
Kosten (indicatie)v.a. €6,02
Voorbeeld maaltijdHutspot, gesneden rundvlees

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Schouwen-Duiveland

Een gebalanceerd voedingspatroon is onmisbaar voor een vitaal lichaam. Een gezond diner vol vitaminen staat hierbij centraal. Wil boodschappen doen en in de keuken staan niet meer zelf omwille van ouderdom? Of heeft u weinig financiële middelen? Daarvoor bestaan er belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Er zijn verschillende wetten en subsidieregelingen. Op deze pagina gaan we dieper in op deze zorgwetten; WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, als ook mantelzorg. In sommige gevallen kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Schouwen-Duiveland.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Schouwen-Duiveland. Ontwikkeld voor ouderen die hulpvragen hebben bij het op eigen benen thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor ouderen die continu zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: bejaarden met dementie of mensen met lichamelijke beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij het diner (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Gewoonlijk gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • hulp bij toediening
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. In sommige situaties kan familie helpen met een supermarkt bezoeken of het bereiden van een maaltijd. In Schouwen-Duiveland kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bekijk ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Schouwen-Duiveland vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Schouwen-Duiveland? In deze gemeente kunt u kiezen uit een aantal services en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan Bami goreng met rundvlees en Kalkoen met paddenstoelenroomsaus, boterbonen en aardappelpuree. U kunt kiezen voor services met een ruim aanbod koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en aanbieders die uw avondmaaltijd warm aan huis brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit is op te warmen op ieder gewenst moment. U geniet van maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u daarbij wil / kan ondersteunen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw diner wordt warm geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hierna bekijkt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Brasserie StadspoortEmil Sandstromweg 24301 NWZierikzee
BuurtzorgRoelandsweg 14325 CRRenesse
Allevo – Brasserie CorneliaBorrendamme 64301 VDZierikzee
Keurslager BartenVoorstraat 2g4286 ALAlmkerk
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 49A4284 EGRijswijk
SPAR MaaltijdserviceMarkt 16-184318 AGBrouwershaven
Odensehuis Schouwen-DuivenlandGrevelingenstraat 24301 XXZierikzee
Slagerij TholhuijsenLange Reke 34325 AARenesse
BuurtzorgNoorddijkstraat 84318 BJBrouwershaven
Brasserie Hofplein – AllevoDokter De Kockstraat 134311 EKBrunisse
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Schouwen-Duiveland

Meerdere bejaardentehuizen in de buurt van Schouwen-Duiveland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants voeren een assortiment lekkere gerechten zoals Lekkerbekje met vegetarische jus, gekookte aardappelen, sperziebonen, met weinig winstmarge. In zo’n omgeving is ook voldoende gelegenheid om te praten. Zo nu en dan bestaat er de optie om het assortiment af te halen of te laten bezorgen. Op de website www.schouwen-duiveland.nl leest u praktische info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bezoek de pagina: Mantelzorg.

Stats & Facts

Smaakvolle maaltijden

 • Verse worst in jus
 • Kalkoenmedaillons in saus
 • Macaroni-gehakt schotel
 • Rode kool met appel
 • Bloemkool met rundvlees schotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het tijdelijke zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of hebben we het over ingrijpendere ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Kijk naar welke types zorg tot de opties behoren. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Informeer ook wat de gemeente Schouwen-Duiveland doet ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.schouwen-duiveland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger bepalen

  Bekijk de maaltijdservices in Schouwen-Duiveland voor ouderen en maak een keuze. Let vooral op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Kijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De gerechten zullen thuis geleverd worden, altijd door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd is gemakkelijk via oven of magnetron. Prik gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In grote lijnen zijn er drie smaken: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: maximale versheid, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje is makkelijk op het moment dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €4,60. Koelverse maaltijden zijn er al voor €5,90. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Schouwen-Duiveland kan u al bestellen vanaf €7,80. Veelal is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Probeer het uit met proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice voor 65-plussers zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale chauffeur levert alles netjes af en geeft een toelichting.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Heeft u een operatie achter de rug, en zoekt u voor beperkte tijd opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bestelt altijd persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Schouwen-Duiveland is een service waar velen gebruik van maken. Voor mensen die zelf de boodschappen doen en koken verschaft dit extra tijd en regelmaat. Voor cliënten die niet meer op eigen benen staan is het meer een noodzaak. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat ouderen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Vol met groenten, belangrijke mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het verwarmen van deze uitstekende maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Schouwen-Duiveland: “bezorgen verschaft veel voordelen in postcodegebied 4316”. Klik verder naar ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. zoutarm, natriumarm, gemalen, glutenvrij of misschien veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: gerechten met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente