Maaltijdvoorziening Reimerswaal

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Reimerswaal

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Reimerswaal is in het leven geroepen voor alle ouderen die i.v.m leeftijd of ernstige beperkingen niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Voor de gemeente Reimerswaal is er de keuze uit veel maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over landelijke bezorgservices zoals De Dievpriesman, of kleinschalige tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Met behulp van dergelijke voorzieningen is iedereen verzekerd van verse menu’s zoals Andijviestamppot, speklapje en/of Kalkoen met paddenstoelenroomsaus, boterbonen en aardappelpuree. Op deze website vergelijkt men de verschillende services en belangrijke gegevens omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Regio-code0113 (+31113)
Postcode4416
Kosten (indicatie)v.a. €6,01
Lekkere maaltijdSpaghettischotel bolognese

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Reimerswaal

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor uw vitaliteit. Een gezond gerecht met voldoende mineralen mag men niet overslaan. Wil het boodschappen inkopen en in de keuken staan niet langer zelfstandig ter wille van leeftijd en/of handicap? Of heeft u weinig financiële middelen? In dat geval kunt u aanspraak doen op interessante maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt aankloppen bij verscheidene wetten en subsidieregelingen. Hieronder zoomen we in op deze vormen van zorg: WMO, WLZ, en ZVW, en eigen mantelzorg. Soms zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand via de gemeente Reimerswaal.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Reimerswaal. Relevant voor mensen die problemen ervaren bij het op eigen benen thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Een boodschappen-buddy
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor hulpbehoevenden die 24 uur per dag extra zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende bejaarden of hulpbehoevenden met een fysiek ongemak. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de maaltijd (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toediening van eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is de huidige zorgvraag hoog? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. In de regel wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • toezicht bij eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Vaak kan een partner ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of het bereiden van een maaltijd. In Reimerswaal zijn er ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Raadpleeg ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Reimerswaal vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Reimerswaal? In uw omgeving onderscheiden we meerdere bedrijven en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst en Aspergeragout met mini krieltjes met peterselie. U kunt kiezen voor bedrijven met expertise op het gebied van koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en leveranciers die uw avondmaaltijd opgewarmd leveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan bent u goed af met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u ondersteunt? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het menu wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct eten.
 • Hierna vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Zorggroep Ter WeelWillem Kosterlaan 14413 CPKrabbendijke
BuurtzorgDorpsstraat 15 A4451 BAHeinkenszand
Zorggroep Ter WeelMaartenbroersweg 424417 BLHansweert
Keurslager Van VelzenDorpsstraat 844413 CEKrabbendijke
BuurtzorgNoordweg 8 F4413 ACKrabbendijke
Tafeltje dekje CederhofCederlaan 94421 BZKapelle
SPAR HakLeklaan 2-44417 DAHansweert
VrijwilligersHuis BorselePoelvoordestraat 14431 BPs-Gravenpolder
SPAR MaaltijdserviceDorpsplein 234424 CAWemeldinge
BuurtzorgWeststraat 14421 ACKapelle
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Reimerswaal

Een aantal verzorgingstehuizen in en rondom Reimerswaal bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants voeren een assortiment lekkere menu’s als Kippenbout, Bonne femme, voor enkele euro’s. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. Soms is het tevens mogelijk om het assortiment thuis af te leveren. Op de URL www.reimerswaal.nl vindt u details aangaande de seniorenrestaurants die er zijn. Lees verder over Thuiszorg.

Feiten

 • Provincie: Zeeland
 • Gemeente: Reimerswaal
 • Regionummer: 0113 (+31113)
 • Postcode: 4416
 • Veel gezochte wijk: Yerseke

Maaltijd ideën

 • Klapstuk met hutspot
 • Zomerzuurkool met casselerrib
 • Rundergehakt, witlof, aardappelpuree
 • Bloemkool met rundvlees schotel
 • Gehakt, prei, aardappelpuree

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat het om kortstondige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om zwaardere zorg als thuishulp bij eten?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Bekijk welke soorten zorg tot de opties behoren. Informeer over WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Reimerswaal doet ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.reimerswaal.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Ontdek de maaltijdservices in Reimerswaal voor ouderen en kies een geschikte. Neem zaken in acht als: bestelopties, betaalopties, klantenservice en eventuele diëten. Vind uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De menu’s zullen thuis geleverd worden, steeds vaker door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd is gemakkelijk in de magnetron, oven of in de pan. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel de tijd in op zo’n 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In grote lijnen zijn er drie alternatieven: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is 100% verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje is zeer geschikt in situaties waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het soort gerecht. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €5,20. Voedzame koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,70. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Reimerswaal koopt u voor circa €7,90. Doorgaans wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Voor een test bestelt men een proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Uw maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale bezorger levert alles netjes af en geeft een toelichting.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bestelt steeds zelf de gerechten (met de bestellijst, online of telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Reimerswaal is zeer populair. Voor bewoners die zelf de boodschappen doen en koken geeft dit ongebondenheid en routine. Voor senioren die daar meer problemen mee ondervinden is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Bovendien zijn de koelverse- en diepvriesgerechten in kwaliteit gestegen. Altijd met voldoende groente, belangrijke vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze voedzame maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Reimerswaal: “bezorgen verschaft veel gemak in postcodegebied 4400, 4401”. Lees verder over WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. zoutarm, gemalen, glutenvrij, lactosevrij en ook eiwitrijk, koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: specialiteiten met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente