Maaltijdvoorziening Hollands Kroon

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hollands Kroon

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hollands Kroon wordt veel gebruikt door alle senioren die i.v.m leeftijd of een lichamelijke handicap niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Binnen de gemeente Hollands Kroon kan men kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of zorghuizen en instanties die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met deze betrouwbare oplossingen kan iedereen rekenen op gezonde recepten als Runderstooflapje met jus, Rodekool met appeltjes, Aardappelpuree of Runderhamburger, uienjus, witlof, gekookte aardappelen. Hieronder vergelijkt u maaltijdservices en nuttige info aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Regio-code0227 (+31227)
Postcode1761
Kosten (indicatie)v.a. €5,22
Lekkere maaltijdVerse worst in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Hollands Kroon

Een goed eetpatroon is cruciaal voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzame maaltijd met voldoende groenten is dan ook een belangrijke factor. Kan boodschappen doen en in de keuken staan niet langer zelfstandig door fysieke ongemakken? Of heeft u weinig financiële middelen? In dat geval bestaan er een aantal maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Waar heb ik recht op? Er zijn een aantal subsidievormen en zorgwetten. Hierna vertellen we wat meer over de populairste vormen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en lokale mantelzorg. Mogelijk heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Hollands Kroon.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Hollands Kroon. In het leven geroepen voor ouderen die problemen ervaren bij het zelfredzaam blijven en mantelzorgondersteuning.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor senioren die de hele dag door zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: bejaarden met dementie of ouderen met lichamelijke handicaps. Ook is er budget beschikbaar voor het avondeten (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toediening van eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Dikwijls loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Vaak kan een familielid of vriend ondersteunen bij boodschappen kopen of helpen met eten en drinken. In Hollands Kroon zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bekijk ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hollands Kroon vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Hollands Kroon? In deze gemeente bestaat er de keuze uit verscheidene organisaties en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt hierbij denken aan onder andere Kip stroganoff, Doperwten, Noten-zilvervliesrijst of Kip kerrie ananas schotel. Er zijn aanbieders gespecialiseerd in koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en leveranciers die uw maal opgewarmd brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen zodra u het schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt opgewarmd geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij KramerMolenvaart 311761 AAAnna Paulowna
Stichting WelzijnsvoorzieningenMering 711777 DHHippolytushoef
Eet-idee MaaltijdserviceDe Langering 11E1761 ASAnna Paulowna
De ZandsteeWilhelminastraat 11756 THt Zand
SPAR NielsenKeinsmerweg 301756 AGt Zand
Wonen Plus WelzijnLoggersplein 11771 CEWieringerwerf
Wonen Plus WelzijnVreedenhoff 641761 BRAnna Paulowna
NoorderlichtParklaan 411777 BAHippolytushoef
Maaltijdservice HAPFazantstraat 71771 CPWieringerwerf
LelyparkLelypark 11771 CAWieringerwerf
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Hollands Kroon

Een aantal bejaardentehuizen in de omgeving Hollands Kroon bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants hebben een aanbod verantwoorde menu’s als Boeuf bourguignon, gemengde groenten en aardappelpuree, voor scherpe prijzen. In het restaurant kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige restaurants bieden ze ook de optie de specialiteiten op te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.hollandskroon.nl treft u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bezoek de pagina: Dieetmaaltijden.

Feiten

Maaltijd ideën

 • Verse waldorfsalade
 • Eendenvlees in zoetzure saus
 • Boerenkoolstampot, 2 gehaktballen
 • Gebakken krieltjes
 • Kip tikka massala, basmatirijst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat het om kortstondige ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of is er behoefte aan ingrijpendere ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Vergelijk welke manieren van (thuis)zorg mogelijk zijn. Bekijk WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat uw gemeente Hollands Kroon doet rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.hollandskroon.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitkiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Hollands Kroon voor ouderen en zoek de beste uit. Let vooral op de beste- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Probeer of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De bestellingen kunt u thuis verwachten, gebruikelijk door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gaat zonder slag of stoot in vrijwel elke magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 5 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Feitelijk zijn er 3 mogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Het handige van koelvers is de meest verse maaltijden, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is perfect voor ouderen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het type eten. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €5,40. Koelverse/dagverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,20. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hollands Kroon kan u al bestellen vanaf €8,80. In de regel wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice kan uitkomst bieden. Probeer het uit met proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. De senioren-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor verdere informatie. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een service voor thuismaaltijden? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U kiest wekelijks de menu’s die u lekker lijken (online, telefonisch en met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Hollands Kroon is een ware uitkomst. Voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen koken resulteert dit in meer vrijheid en regelmaat. Voor inwoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die geven dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Vooral de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Verder zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het klaarmaken van deze complete maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Hollands Kroon: “bezorgen geeft veel vrijheid in postcodegebied 1777, 1778”. Klik verder naar Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw individuele wensen. gemalen, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm en niet te vergeten koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: diners met ruwweg < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente