Maaltijdvoorziening Schagen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Schagen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Schagen biedt uitkomst voor alle hulpbehoevenden die vanwege ouderdom of door een lichamelijke beperking niet zelf kunnen koken. Voor de gemeente Schagen kunt u kiezen uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; de bekende landelijke leveranciers als Maaltijdservice.nl, of regionale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. D.m.v. deze unieke bedrijven kan men zeker zijn van uitstekende maaltijden als Rookworst met vleesjus, stamppot andijvie of Hongaarse goulash, Doperwten, Witte rijst. Via maaltijdvoorzieningen.nl leest u meer over maaltijdservices en bruikbare inlichtingen omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Regio-code0224 (+31224)
Postcode1741
Kosten (indicatie)v.a. €5,33
Lekkere maaltijdBoerengehaktschotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Schagen

Een speciaal eetpatroon is aan te raden voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam diner met belangrijke voedingswaarden is daarom ook de basis. Lukt boodschappen kopen en uw potje klaarmaken niet meer door gezondheidsproblemen? En is uw budget niet toereikend? Gelukkig onderscheiden we verschillende subsidies / maaltijd regelingen. Vaak komt dat neer op: korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp bij u thuis. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt een beroep doen op meerdere wetten en regelingen (subsidie). Hieronder benaderen we deze zorgwetten; wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en lokale mantelzorg. Misschien is er ook ruimte voor bijzondere bijstand via de gemeente Schagen.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Schagen. Ontwikkeld voor bejaarden die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bewoners die continu zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende bejaarden of hulpbehoevenden met lichamelijke beperkingen. Deze wet is er ook voor hulp bij de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Meestal ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • ondersteuning bij toedienen
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Dikwijls kan iemand uit de sociale omgeving helpen met kleine boodschappen doen of een maaltijd koken. In Schagen kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Verdere info vindt u ook op NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Schagen vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Schagen? In de regio onderscheiden we verschillende bezorgservices en zorginstellingen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan Jumping Jack Salmon of Runderlapje rodewijnsaus, rustica, spinazie, doperwten, truffelpuree. U kunt kiezen uit leveranciers met expertise op het gebied van koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en leveranciers die uw maal warm brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan bent u goed af met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u gelegen komt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u niemand die voor u klaar staat? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw diner wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hierna vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgLoet 101741 BPSchagen
Graag Gedaan Tafeltje DekjeHornhoeve 11746 BCDirkshorn
Stichting Wonen Plus WelzijnTorenstraat 1A1741 CBSchagen
Keurslager BroersenRijdersstraat 871735 GBHet Veld
Wonen Plus WelzijnWatersnip 721733 BGNieuwe Niedorp
MagnushofJacob Ruijsdaellaan 301741 KWSchagen
De BronKogerlaan 36A1741 DASchagen
SPAR de VogelDorpstraat 36-381746 ADDirkshorn
WPWZijperweg 141742 NESchagen
Keurslager BlaauboerGedempte Gracht 321741 GCSchagen
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Schagen

Een aantal bejaardentehuizen in de buurt van Schagen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants hebben voedzame maaltijden als Wisselmenu Aspergesoep met zalm, tegen een aantrekkelijke prijs. In het restaurant kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Af en toe is het bovendien mogelijk om de maaltijden thuis te laten bezorgen. Op www.schagen.nl leest u meer informatie overde aanwezige seniorenrestaurants. Mogelijk interessant: ZVW.

Belangrijke info

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Schagen
 • (Net) nummer: 0224 (+31224)
 • Postcode: 1741
 • Populaire wijk: Wijk

Potentiële maaltijden

 • Varkensprocureur in jus
 • Pastaschotel met spinazie
 • Heldere uiensoep
 • Ajam pangang, nasi goreng
 • Pastaschotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreken we over eenvoudige zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Een subsidie regelen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Informeer naar welke soorten zorg tot de opties behoren. Vergelijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Lees u ook in over wat de gemeente Schagen doet m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.schagen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Onderzoek de maaltijdservices in Schagen voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Bekijk grondig de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het assortiment. Bekijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw menu’s zullen thuis gebracht worden, in de regel op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gebeurt zonder problemen via oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en kies voor een opwarmtijd van tussen de 6 en 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het pluspunt van koelvers is de meest verse maaltijden, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter minder fris en gezond. Tafeltje dekje is zeer geschikt zodra zelf opwarmen niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,20. Verse koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €5,80. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Schagen is beschikbaar vanaf €7,00. Doorgaans wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan de oplossing zijn. De dienst zelf proberen kan met proefpakketten. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en verstrekt benodigde info.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u voor 1 of 2 weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men bestelt steeds zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Schagen is sterk in opkomst. Voor bejaarden die het huishouden nog prima managen faciliteert dit meer vrijheid en autonomie. Voor inwoners die hier meer moeite mee hebben is het haast een “must”. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden fit en vitaal blijven. Met name de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds beter. Ze bevatten steeds meer groenten, vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze vers bereidde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Schagen: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 1740, 1741, 1742”. Ga door naar: Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, natriumarm, gemalen, glutenvrij of koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: specialiteiten met ruwweg < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente