Maaltijdvoorziening Opmeer

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Opmeer

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Opmeer biedt uitkomst voor alle bewoners die vanwege ouderdom of door iets anders geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Opmeer kan men kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; landelijk actieve bedrijven zoals Maaltijdservice.nl, of provinciale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Middels soortgelijke bedrijven kan elke oudere weer genieten van gezonde gerechten zoals Kiptajine of Vegetarische braadworst met vegetarische jus, aardappelpuree persillade, andijvie à la crème. Hieronder doorzoekt men leveranciers en belangrijke voorlichting omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Regio-code0226 (+31226)
Postcode1716
Kosten (indicatie)v.a. €5,3
Maaltijd ideeRode kool met appel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Opmeer

Een juist voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor een vitaal lichaam. Een voedzaam gerecht vol mineralen mag men niet overslaan. Lukt een bezoekje aan de winkel en gerechten klaarmaken niet langer zelfstandig ten gevolge van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En beschikt u over onvoldoende geld? Daarvoor bestaan er bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Waar heb ik recht op? Hiervoor zijn er een aantal subsidievormen en zorgwetten. Daarom vertellen we wat meer over deze zorgwetten; WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en tijdelijke mantelzorg. Misschien zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Opmeer.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Opmeer. Relevant voor mensen die problemen ondervinden bij het zelfredzaam blijven en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor bejaarden die de hele dag door extra zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende senioren en bejaarden met lichamelijke handicaps. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het diner (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Vaak wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Onder sommige omstandigheden kan een vriend of kennis ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of helpen met eten en drinken. In Opmeer kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Persoonlijke zorg
 • Verdere info vindt u ook op Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Opmeer vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Opmeer? In uw omgeving bestaat er de keuze uit verscheidene maaltijdservices en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Eten zoals Babi pangang met atjar ananas en nasi goreng of Twentse gehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, snijbonen. U kunt kiezen uit maaltijdservices die gericht zijn op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en organisaties die de maaltijd warm bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op ieder gewenst moment. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en kent u geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Hieronder vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Wilgaerden – ZandhoveSpanbroekerweg 1681715 GVSpanbroek
Keurslager van ZoonenTrambaan 711733 AXNieuwe Niedorp
SPAR MaaltijdserviceBurg. Hoogenboomlaan 331718 BHHoogwoud
Keurslager van EgmondHerenweg 361715 EHSpanbroek
Wilgaerden – De HorstenburghDorpsstraat 1041713 HLObdam
Wonen Plus WelzijnPlatte Ven 1031723 APNoord-Scharwoude
Catering LangedijkReiger 491722 DSZuid-Scharwoude
Stichting Wonen Plus WelzijnDorpsstraat 6101723 HJNoord-Scharwoude
Keurslager KlaverDorpsstraat 5501723 HHNoord-Scharwoude
BuitenzorgDokter Wilminkstraat 1431722 XRZuid-Scharwoude
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur ons dan een mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Opmeer

Sommige woonzorgcentra rondom Opmeer bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants verstrekken verse gerechten als Vegastukjes in pestosaus, Toscaanse groentemix, Cannelloni,, voor scherpe prijzen. Op deze plek kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants is het mogelijk om het eten thuis te laten bezorgen. Op de URL www.opmeer.nl bekijkt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Mogelijk interessant: Boodschappenhulp.

Kerngegevens

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Opmeer
 • (Regio) nummer: 0226 (+31226)
 • Hoofdpostcode: 1716
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Potentiële maaltijden

 • Kruudmoes met gortepap
 • Tomatensoep met prei vg
 • Heldere kippensoep
 • Kip in zoetzure saus
 • Hutspot met hachee

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het kortstondige zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we het over meer intensieve zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Informeer naar welke zorgvormen een optie zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Zoek ook uit wat de gemeente Opmeer kan betekenen inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.opmeer.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitzoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Opmeer voor ouderen en selecteer de relevantste. Houd met name rekening met de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en eventuele diëten. Vraag of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De gerechten zullen thuis geleverd worden, in de regel door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. De maaltijd klaarmaken gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak wat gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en verhit de maaltijd in ongeveer 5 – 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie mogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Het handige van koelvers is de meest verse maaltijden, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje komt van pas voor mensen waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type maaltijd. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €4,50. Koelverse maaltijden bestelt u vanaf €7,40. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Opmeer is er al vanaf €8,40. Normaal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Probeer het uit met proef bestellingen (pakketten). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur brengt het eten bij hen thuis en neemt de laatste zaken door.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en zoekt u voor beperkte tijd magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men bestelt wekelijks persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, online & met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Opmeer is ontzettend handig. Voor inwoners die zichzelf kunnen redden geeft dit meer vrijheid en autonomie. Voor senioren die hier meer moeite mee hebben is het bijna een vereiste. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze ambachtelijke maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Opmeer: “bezorgen faciliteert perfect service in postcodegebied 1716”. Bezoek de pagina: Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eigen voedingspatroon. zoutarm, gemalen, lactosevrij, natriumarm en ook veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente