Maaltijdvoorziening Langedijk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Langedijk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Langedijk is aantrekkelijk voor alle inwoners die mede door ouderdom of een lichamelijke handicap niet zelfstandig kunnen koken. Binnen de gemeente Langedijk kan men kiezen uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over landelijke instellingen als De Dievpriesman, of regionale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Dankzij soortgelijke faciliteiten beschikt men altijd over ambachtelijke maaltijden als Rundergehaktbal met vleesjus, gekookte aardappelen, spinazie à la crème en Koolvisfilet in mosterdsaus. Op deze website vergelijkt men eet-bedrijven en praktische inlichtingen omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Regio-code0226 (+31226)
Postcode1722
Kosten (indicatie)v.a. €5,27
Maaltijd ideeHeldere kippensoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Langedijk

Een speciaal voedingspatroon is belangrijk voor de gezondheid. Een gezond diner vol voedingsstoffen staat hierbij centraal. Kan een supermarkt bezoeken en uw potje klaarmaken niet langer zelfstandig ten gevolge van problemen met de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Daarvoor zijn er verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U dient rekening te houden met een aantal maaltijdsubsidies en wetten. Op deze pagina behandelen we de meest toegepaste wetten: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Langedijk.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Langedijk. Relevant voor inwoners die tegen problemen aanlopen bij het zelf invullen van de huishouding en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor inwoners die permanent extra zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende mensen en senioren met handicaps. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de maaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • Samen eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Onder sommige omstandigheden kan een familielid of vriend ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd opwarmen. In Langedijk kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bezoek ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Langedijk vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Langedijk? In de buurt van uw postcode vinden we een aantal organisaties en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. Eten zoals Vissersstoofpotje met basilicumsaus, worteltjes en witte rijst of Kippendijstukjes in satésaus, bami goreng. U kunt kiezen uit bedrijven die zich focussen op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en keukens die het eten warm aan huis brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. U zet het in de magnetron als het u gelegen komt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u niemand die kan helpen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Hierna vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Catering LangedijkReiger 491722 DSZuid-Scharwoude
Wonen Plus WelzijnWatersnip 721733 BGNieuwe Niedorp
BuitenzorgDokter Wilminkstraat 1431722 XRZuid-Scharwoude
SPAR MaaltijdserviceBurg. Hoogenboomlaan 331718 BHHoogwoud
Wilgaerden – ZandhoveSpanbroekerweg 1681715 GVSpanbroek
Stichting Wonen Plus WelzijnDorpsstraat 6101723 HJNoord-Scharwoude
Wonen Plus WelzijnPlatte Ven 1031723 APNoord-Scharwoude
De TrambaanKoperwiek 301733 BANieuwe Niedorp
Keurslager van ZoonenTrambaan 711733 AXNieuwe Niedorp
Keurslager KlaverDorpsstraat 5501723 HHNoord-Scharwoude
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Langedijk

Meerdere zorginstellingen rondom Langedijk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Deze wijkrestaurants bieden gezonde gerechten zoals Omelet champignon in Provencaalse saus, Parijse worteltjes, Aardappelpuree, tegen een aantrekkelijke prijs. Hier kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants bieden ze ook de optie het assortiment te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.gemeentelangedijk.nl ontdekt u aanvullende info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Mogelijk interessant: Mealhero.

Gegevens

Geschikte maaltijden

 • Kip in kerriesaus, doperwten, rijst
 • Pasta kip madras
 • Kip Andorra
 • Tomatensoep met balletjes
 • Aspergesoep vg

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat heeft u precies nodig? Kiest men voor tijdelijke ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of spreken we over zwaardere zorg als hulp bij het eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is de zorgvraag bekend? Bekijk welke soorten zorg beschikbaar zijn. Zoek naar WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat uw gemeente Langedijk te bieden heeft betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeentelangedijk.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier selecteren

  Analyseer de maaltijdservices in Langedijk voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Neem zaken in acht als: de beste- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Zoek uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw menu’s zullen thuis gebracht worden, tegenwoordig door een lokale bezorger, op een vast moment. De maaltijd klaarmaken kan simpelweg door middel van oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel de tijd in op ongeveer 5 – 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Feitelijk zijn er 3 smaken: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar verminderd vers en smaakvol. Tafeltje dekje is zeer geschikt op momenten wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €4,50. Voedzame koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €7,00. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Langedijk is er al voor €8,10. In de regel is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Kies daarom direct voor een proefpakket. Vul het formulier in. De maaltijdservice voor 65-plussers zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere toelichting. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur levert alles netjes af en geeft antwoord op vragen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U bestelt altijd zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). Altijd geheel vrijblijvend (zonder verplichtingen).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Langedijk is ontzettend handig. Voor cliënten die het huishouden nog prima managen geeft dat meer vrije tijd en routine. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het soms de enige oplossing. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat mensen niet ondervoed raken. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Ook zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Vaak met 250 gram + groente, goede bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Langedijk: “bezorgen faciliteert veel zelfstandigheid in postcodegebied 1722”. Klik verder naar Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw individuele wensen. zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, gemalen en ook veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: gerechten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente