Maaltijdvoorziening Hilvarenbeek

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hilvarenbeek

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hilvarenbeek is aantrekkelijk voor alle bejaarden die mede door ouderdom of een lichamelijke handicap geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Hilvarenbeek zijn er tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijke maaltijdservices als Mealhero, of kleinschalige restaurants die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met behulp van zulk soort services kan iedereen rekenen op uitstekende diners zoals Omeletstukjes in pangangsaus, sajoer lodeh en bami goreng of Kip in rozemarijnsaus, broccoli, aardappelpuree. Op deze website bekijkt men aanbieders en essentiële info over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Regio-code013 (+3113)
Postcode5081
Kosten (indicatie)v.a. €6,72
Voorbeeld maaltijdAspergesoep vg

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Hilvarenbeek

Een bepaald maaltijdplan is nodig voor de gezondheid. Een voedzaam recept bomvol mineralen is dan ook een belangrijke factor. Gaat het doen van boodschappen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet zelfstandig als gevolg van complicaties rondom de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Daarvoor zijn er handige maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of thuiszorg. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt zich beroepen op diverse wetten en subsidieregelingen. Hieronder behandelen we deze vormen van zorg: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en de mantelzorg. Eventueel zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Hilvarenbeek.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Hilvarenbeek. Relevant voor bejaarden die hulp nodig hebben bij het zelf invullen van de huishouding en hulp bij mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor inwoners die de hele dag professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende mensen en mensen met een lichamelijke handicap. Tevens is er financiële ruimte voor eten en drinken (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en wordt er al veel zorg aan u verleend? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Doorgaans wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Dikwijls kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij het doen van boodschappen of het bereiden van een maaltijd. In Hilvarenbeek zien we ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Persoonlijke zorg
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hilvarenbeek vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Hilvarenbeek? In de regio onderscheiden we meerdere bedrijven en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Bloemkool met runderlap en aardappelen en Ribkarbonade in jus. U kunt kiezen voor organisaties met een ruim aanbod koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en organisaties die uw maal opgewarmd brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op ieder gewenst moment. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die kan helpen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw diner wordt opgewarmd geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand bekijkt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Maaltijd Service de HilverGelderstraat 275081 AAHilvarenbeek
Het VershoekskeCor van der Bokstraat 35111 VCBaarle-Nassau
ZuidZorg WijkzorgDoornboomstraat 345091 CBOost- West- en Middelbee
Keurslager van HoofKreitenmolenstraat 275071 BAUdenhout
Slagerij La CucinaGemullehoekenweg 55061 MAOisterwijk
SPAR MaaltijdserviceEuropaplein 455101 VWDongen
Joris Zorg – VestakkerGanzeakkers 55091 CRMiddelbeers
Keurslager van StrienHoofdstraat 645109 ADs Gravenmoer
Eethuis van HolstKardinaal van Rossumstraat 655104 HLDongen
Keurslager LaureijsDorpsplein 245094 GJLage Mierde
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Hilvarenbeek

Verschillende zorgcentra in de buurt van Hilvarenbeek bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken verantwoorde maaltijden als Gegrilde kippenbout, groentemix, aardappelpuree, met weinig winstmarge. Hier kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige restaurants bieden ze ook de optie het aanbod bij u thuis te brengen. Op de URL www.hilvarenbeek.nl bekijkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Lees verder over ZVW.

Stats & Facts

Geschikte maaltijden

 • Zomerzuurkool met casselerrib
 • Hutspot, hachee
 • Cordon Bleu met groenten
 • Tomatensoep
 • Hamlapje in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Om wat voor zorg gaat het? Spreekt met van lichte ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om ingrijpendere zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is de zorgvraag bekend? Bekijk welke zorgvormen geschikt zijn. Doorzoek WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Hilvarenbeek te bieden heeft betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.hilvarenbeek.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Hilvarenbeek voor ouderen en start met bestellen. Let goed op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en hoe groot het aanbod is. Vraag of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw menu’s kunnen thuisbezorgd worden, in de regel door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gebeurt zonder problemen via oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel de tijd in op een kleine 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Koelvers biedt super verse leveringen, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is perfect in situaties waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het type eten. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €5,10. Koelverse gerechten zijn er al vanaf €5,80. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hilvarenbeek bieden sommige aanbieders aan voor €8,70. In de regel betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice kan de oplossing zijn. Kies daarom direct voor een proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. De maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale chauffeur brengt het eten bij hen thuis en geeft verdere uitleg.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een bezorgdienst voor eten? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U selecteert steeds persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Hilvarenbeek heeft veel voordelen. Voor bewoners die zelf de boodschappen doen en koken geeft dat ongebondenheid en autonomie. Voor senioren die niet meer naar de winkel kunnen is het haast onvermijdbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Bovenal de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Bovendien zijn de diepvries + koelverse menu’s met sprongen vooruit gegaan. Vol met groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze verse maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Hilvarenbeek: “bezorgen resulteert in veel gemak in postcodegebied 5080, 5081, 5084”. Mogelijk interessant: Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, gemalen, natriumarm, zoutarm of wellicht eiwitrijk, vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente