Maaltijdvoorziening Biest-Houtakker

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Biest-Houtakker

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Biest-Houtakker is er voor alle inwoners die i.v.m leeftijd of een handicap geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Hilvarenbeek kunt u kiezen uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over de bekende landelijke leveranciers als Eten Met Gemak, of kleinschalige bedrijven die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door deze betrouwbare aanbieders kan iedereen weer genieten van voedzame gerechten zoals Varkenshaasstukjes in bearnaisesaus, Spinazie à la crème, Volkoren spaghetti en/of Gebonden rundvleessoep. Op dit portaal treft men populaire bezorgers en handige inlichtingen aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Regio-code013 (+3113)
Postcode5084
Kosten (indicatie)v.a. €5,53
Recept tipLamsvlees in rozemarijnsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Biest-Houtakker

Een uitgekiend maaltijdplan is cruciaal voor een vitaal lichaam. Een gezond gerecht bomvol groenten is daarom ook de basis. Kan het doen van boodschappen en lekker kokkerellen niet meer zelf als gevolg van het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u weinig financiële middelen? Daarvoor onderscheiden we bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen eten in een wijkgebouw, of thuiszorg. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt zich beroepen op verscheidene wetten en subsidieregelingen. Daarom bespreken we deze vormen van zorg: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en eigen mantelzorg. Mogelijk zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Hilvarenbeek.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Hilvarenbeek. Uniek voor ouderen die tegen problemen aanlopen bij het op eigen benen thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bewoners die 24/7 goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: ouderen met dementie en mensen met een beperking. Ook is er budget beschikbaar voor eten en drinken (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Meestal ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. In sommige gevallen kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd brengen. In Biest-Houtakker kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bezoek ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Biest-Houtakker vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Biest-Houtakker? In deze streek vinden we relatief veel keukens en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Gehakt, prei, aardappelpuree en Kipfilet met jus, rodekool en aardappelpuree. U kunt kiezen uit services die zich vooral richten op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en maaltijdservices die het eten opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op ieder gewenst moment. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder tonen wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale organisaties, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Maaltijd Service de HilverGelderstraat 275081 AAHilvarenbeek
Het VershoekskeCor van der Bokstraat 35111 VCBaarle-Nassau
ZuidZorg WijkzorgDoornboomstraat 345091 CBOost- West- en Middelbee
Keurslager van HoofKreitenmolenstraat 275071 BAUdenhout
Slagerij La CucinaGemullehoekenweg 55061 MAOisterwijk
SPAR MaaltijdserviceEuropaplein 455101 VWDongen
Joris Zorg – VestakkerGanzeakkers 55091 CRMiddelbeers
Keurslager van StrienHoofdstraat 645109 ADs Gravenmoer
Eethuis van HolstKardinaal van Rossumstraat 655104 HLDongen
Keurslager LaureijsDorpsplein 245094 GJLage Mierde
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Biest-Houtakker

Een deel van de zorginstellingen in de omgeving van Biest-Houtakker bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een apart buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants bieden verantwoorde gerechten als Rundergehaktbal met jus, witlof à la crème en gekookte aardappelen, tegen lage kosten. Hier kunt u ook andere senioren ontmoeten. Doorgaans is het ook mogelijk om de maaltijden af te halen of te laten bezorgen. Via www.hilvarenbeek.nl spot u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Mogelijk interessant: Maaltijdhulp.

Stats & Facts

Maaltijd suggesties

 • Zalm in dillesaus
 • Penne pesto, kip, groene groenten
 • Indisch gehaktbrood
 • Kipfilet in saus
 • Hamlapje in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Om wat voor zorg gaat het? Spreken we over kortstondige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of is er behoefte aan permanente zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Doorzoek welke types zorg mogelijk zijn. Kijk naar WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat uw gemeente Hilvarenbeek kan betekenen met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.hilvarenbeek.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitzoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Biest-Houtakker voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let op belangrijk dingen zoals: de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Vind uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, steeds vaker op een vast moment, door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken gebeurt zonder problemen in vrijwel elke magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verhit de maaltijd in ongeveer 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Standaard kunt u kiezen uit drie mogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Koelvers biedt dagverse bereiding, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt fris en meer zout. Tafeltje dekje is zeer geschikt zodra een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type eten. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,90. Koelverse gerechten zijn beschikbaar vanaf €7,00. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Biest-Houtakker vindt u al vanaf €9,00. Vaak is dit inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Proberen? Kies eens proefpakketten. Vul de gegevens van uw ouders in. De maaltijdservice voor 65-plussers zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om de aanvraag te bespreken. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft verdere uitleg.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men kiest wekelijks zelf de gerechten (online, met de bestellijst en telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (geen contract).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in juli 2021

Eten aan huis bezorgen in Biest-Houtakker kent vele pluspunten. Voor inwoners die zichzelf kunnen redden faciliteert dit meer zelfstandigheid en voordeel. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het bijna een vereiste. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren kwiek en energiek blijven. Met name de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Daarnaast zijn ook koelverse en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Bomvol verse groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze voedzame maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Biest-Houtakker: “bezorgen biedt goede ondersteuning in postcodegebied 5081, 5084”. Bezoek de pagina: Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, gemalen, natriumarm, glutenvrij of misschien eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: eten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!