Maaltijdvoorziening Oisterwijk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oisterwijk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oisterwijk is men name interessant voor alle ouderen die mede door ouderdom of een andere oorzaak niet in de keuken kunnen staan. Voor de gemeente Oisterwijk kan men kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; bedrijven met landelijke dekking als Vers aan Tafel, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Via dergelijke bedrijven kan iedereen weer genieten van voedzame gerechten zoals Slavink met champignonroomsaus, sperziebonen en gele rijst en/of Alaska-koolvis in mosterdsaus. Op deze pagina leest men meer over populaire bezorgers en bruikbare kennis wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Regio-code013 (+3113)
Postcode5061
Kosten (indicatie)v.a. €6,81
Voorbeeld maaltijdChicken Lunges

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Oisterwijk

Een juist eetpatroon is relevant voor de gezondheid. Een gezond gerecht bomvol groenten staat hierbij centraal. Kan het doen van boodschappen en koken niet zelfstandig omwille van problemen met de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Daarvoor kunt u een beroep doen op belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Waar heb ik recht op? Hiervoor zijn er diverse (lokale) regelingen en subsidies. Hieronder behandelen we een aantal van deze wetten: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en tijdelijke mantelzorg. Eventueel is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Oisterwijk.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Oisterwijk. Ontwikkeld voor ouderen die problemen ervaren bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor inwoners die permanent speciale zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende senioren of senioren met een lichamelijke handicap. De wet biedt ook hulp bij de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Vaak ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Dikwijls kan een partner ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd koken. In Oisterwijk zien we ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Voor meer info zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oisterwijk vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Oisterwijk? In deze streek kunt u kiezen uit vele firma’s en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. Eten zoals Nasi goreng of Rundvlees in saus. Wij onderscheiden bezorgdiensten met een ruim aanbod vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en aanbieders die uw avondmaaltijd warm aan huis brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra het u uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u ondersteunt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw eten wordt warm gebracht, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand treft u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale organisaties, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij La CucinaGemullehoekenweg 55061 MAOisterwijk
Eethuis van HolstKardinaal van Rossumstraat 655104 HLDongen
Keurslager van HoofKreitenmolenstraat 275071 BAUdenhout
ThebeKerkstraat 45051 LBGoirle
Van RoesselDorpsstraat 635051 CJGoirle
Joris Zorg – VestakkerGanzeakkers 55091 CRMiddelbeers
Maaltijd Service de HilverGelderstraat 275081 AAHilvarenbeek
SPAR MaaltijdserviceEuropaplein 455101 VWDongen
Keurslager LaureijsDorpsplein 245094 GJLage Mierde
ZuidZorg WijkzorgDoornboomstraat 345091 CBOost- West- en Middelbee
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Oisterwijk

Verschillende bejaardentehuizen in de buurt van Oisterwijk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants serveren heerlijke menu’s zoals Gegrilde kippenpoot, voor lage prijzen. Bij dit ontmoetingspunt is ook voldoende gelegenheid om te praten. In sommige seniorenrestaurants is het tevens mogelijk om de specialiteiten te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.oisterwijk.nl treft u details aangaande de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Lees verder over Tafeltje dekje.

Gegevens

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Oisterwijk
 • (Net) nummer: 013 (+3113)
 • Centrale postcode: 5061
 • Populaire wijk: Verspr.h.

Potentiële maaltijden

 • Groentensoep
 • Pastaschotel: kip met broccoli
 • Macaronischotel
 • Bloemkool met rundvlees schotel
 • Kipragout champignons

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat is het precieze probleem? Gaat u voor beperkte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om meer grondige zorg als het toedienen van eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Bekijk welke manieren van (thuis)zorg beschikbaar zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Achterhaal ook wat de gemeente Oisterwijk faciliteert m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.oisterwijk.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitkiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Oisterwijk voor ouderen en zoek de beste uit. Bekijk grondig de manier waarop u kunt bestellen en betalen en hoe groot het aanbod is. Zoek uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, steeds vaker op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan moeiteloos d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht ongeveer 6 – 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In grote lijnen zijn er drie type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Het pluspunt van koelvers is 100% verse maaltijd, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is handig op momenten wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dat heeft te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €3,50. Gezonde koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €5,70. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oisterwijk kunt u al aanvragen voor €7,20. Veelal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Proberen? Kies eens een proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en legt alles netjes uit.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bepaald steeds eigenhandig de maaltijden (telefonisch, met de bestellijst en online). U houdt de regie in eigen handen (geen abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Oisterwijk heeft veel voordelen. Voor senioren die nog op eigen benen staan resulteert dit in ongebondenheid en comfort. Voor mensen die niet meer op eigen benen staan is het bijna een vereiste. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen kwiek en energiek blijven. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Daarnaast zijn ook koelverse – en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, goede bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze complete maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Oisterwijk: “bezorgen houdt in: veel vrijheid in postcodegebied 5060, 5061, 5062, 5063”. Ga door naar: Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw individuele wensen. natriumarm, zoutarm, gemalen, lactosevrij of juist veganistisch, vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: gerechten met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente