Maaltijdvoorziening Geertruidenberg

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Geertruidenberg

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Geertruidenberg is in het leven geroepen voor alle senioren die door hun leeftijd of een belemmering tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Geertruidenberg kunt u kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan landelijke instellingen als De Dievpriesman, of regionale restaurants die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Via dergelijke oplossingen heeft iedereen toegang tot verse recepten als Spinazie à la crème met champignons of Filetlapje met jus, witlof a la crème en aardappelpuree. Hieronder vergelijkt men maaltijddiensten en nuttige info ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Regio-code0162 (+31162)
Postcode4941
Kosten (indicatie)v.a. €6,61
Voorbeeld maaltijdDoperwtensoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Geertruidenberg

Een speciaal voedingspatroon is noodzakelijk voor een vitaal lichaam. Een gezonde maaltijd bomvol mineralen is daarom ook de basis. Kan boodschappen kopen en gerechten klaarmaken niet meer op eigen houtje als gevolg van gezondheidsproblemen? Of heeft u een relatief laag inkomen? Daarvoor zijn er interessante subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of thuiszorg. Hoe kan ik dit regelen? Er zijn diverse wetten en regelingen (subsidie). Hierna verwerken we de beste regelingen: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en persoonlijke mantelzorg. Soms kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Geertruidenberg.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Geertruidenberg. Ontwikkeld voor inwoners die tegen problemen aanlopen bij het zelfredzaam blijven en hulp bij mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor inwoners die 24 uur per dag extra zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende mensen en hulpbehoevenden met een beperking. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het diner (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Misschien wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Dikwijls gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Gelukkigkan familie helpen met boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In Geertruidenberg kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Voor meer info zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Geertruidenberg vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Geertruidenberg? In de buurt van uw postcode onderscheiden we veel verschillende bedrijven en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan gerechten als Kippenbout à la bonne femme of Kip met jus, rode bieten en krielaardappels. Er zijn maaltijdservices met een ruim aanbod vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en bedrijven die het diner warm bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. U zet het in de magnetron wanneer u dat schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u geen mantelzorger die u ondersteunt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. De maaltijd wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder bekijkt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Stichting Welzijn & Ondersteuning GeertruidenbergVenestraat 184931 BPGeertruidenberg
Slagerij van HestTilburgseweg 815051 ABGoirle
SmaakrijkHeemraadsingel 104944 VDRaamsdonk
De WijngaerdCyclaamstraat 2a4921 JCMade
Keurslager de WijsAdelstraat 144921 BRMade
MaaltijdenExpresBoomstraat 1615038 GRTilburg
Slagerij van de ZandeAmer 55032 AZTilburg
Slagerij van der DonkPaletplein 125044 JBTilburg
De WeverDoctor Deelenlaan 65042 ADTilburg
SPAR AertsBurg. Van de Mortelplein 415037 PJTilburg
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Geertruidenberg

Verscheidene woonzorgcentra in de streek Geertruidenberg bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants hebben verse gerechten als Kip naar oma’s recept sperziebonen, aardappelpuree, tomatenblokjes, voor lage prijzen. Bij dit ontmoetingspunt is er ook ruimte voor ontmoeting. In sommige seniorenrestaurants is het ook mogelijk om het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.geertruidenberg.nl treft u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Klik verder naar Dieetmaaltijden.

Informatie

Smaakvolle maaltijden

 • Chili con carne, gehakt, rijst
 • Asperge beenham schotel
 • Groentemix, kormasaus, basmatirijst
 • Gehaktschijf met appelcompote
 • Witte rijst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreekt met van beperkte ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of is er behoefte aan zwaardere zorg als wijkverpleging?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Kijk naar welke zorgvormen geschikt zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Check ook wat uw gemeente Geertruidenberg aanbiedt rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.geertruidenberg.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Vergelijk de maaltijdservices in Geertruidenberg voor ouderen en start met bestellen. Bekijk grondig bestelopties, betaalopties, klantenservice en de variatie in gerechten. Probeer of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw menu’s kunnen thuisbezorgd worden, steeds vaker door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de maaltijd kan doorgaans in vrijwel elke magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor ongeveer circa 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie opties: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. De meerwaarde van koelvers is 100% verse maaltijd, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt fris en meer zout. Tafeltje dekje is ideaal voor ouderen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €4,20. Dagverse/koelverse maaltijden koopt u voor circa €5,60. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Geertruidenberg is verkrijgbaar vanaf €7,70. Gewoonlijk is dit bedrag inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Bestel veilig en snel een proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. Een ouderen-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de regionale bezorger brengt het eten bij hen thuis en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men bestelt wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, telefonisch & online). U bent dus volledig flexibel (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Geertruidenberg kent vele pluspunten. Voor bejaarden die het huishouden nog prima managen geeft dat ongebondenheid en gemak. Voor ouderen die hier meer moeite mee hebben is het soms de enige oplossing. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat mensen kwiek en energiek blijven. Vooral de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Altijd met voldoende groente, goede vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze vers bereidde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Geertruidenberg: “bezorgen verschaft veel zelfstandigheid in postcodegebied 4930, 4931”. Bekijk ook info over Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, natriumarm, zoutarm, glutenvrij en ook vegetarisch, koolhydraatarm, veganistisch, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: menu’s met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente