Maaltijdvoorziening Goirle

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Goirle

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Goirle is aantrekkelijk voor alle hulpbehoevenden die door hun leeftijd of beperking niet zelfstandig kunnen koken. Binnen de gemeente Goirle zijn er meer en meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om landelijke bezorgservices zoals De Dievpriesman, of gespecialiseerde vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Met behulp van deze unieke leveranciers heeft iedereen toegang tot de lekkerste maaltijden zoals Twentse gehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, snijbonen en/of Roodbaarsfilet met kappertjessaus, witte rijst, gemende groenten. Via onze service vergelijkt u maaltijddiensten en bruikbare informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGoirle
Regio-code013 (+3113)
Postcode5051
Kosten (indicatie)v.a. €6,65
Geschikte maaltijdNasi kip saté

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Goirle

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is onmisbaar voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam recept met genoeg groenten draagt hier zeker aan bij. Kan een bezoekje aan de winkel en het bereiden van een maaltijd niet zelfstandig wegens problemen met de gezondheid? Of heeft u weinig financiële middelen? In dat geval kunt u aanspraak doen op verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe maak ik hier aanspraak op? Hiervoor zijn er diverse subsidievormen en zorgwetten. Op deze pagina verwerken we de beste regelingen: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en tijdelijke mantelzorg. In sommige gevallen heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Goirle.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Goirle. Uniek voor mensen die moeilijkheden hebben met het zelfredzaam blijven en als assistentie bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op mensen die de hele dag goede zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende mensen en mensen met lichamelijke handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Doorgaans loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • Samen eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Vaak kunnen bekenden ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Goirle zijn er ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Persoonlijke zorg
 • Verdere info vindt u ook op NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Goirle vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Goirle? In de regio vinden we velerlei services en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt denken aan gerechten als Varkenslapje in champignonsaus of Spaghetti Bolognese, kaas. U kunt kiezen voor leveranciers die voornamelijk gericht zijn op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en leveranciers die de menu’s warm aan huis leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u treft. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Hierna treft u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij van HestTilburgseweg 815051 ABGoirle
Joris Zorg – VestakkerGanzeakkers 55091 CRMiddelbeers
Van RoesselDorpsstraat 635051 CJGoirle
Slagerij van der DonkPaletplein 125044 JBTilburg
De WeverDoctor Deelenlaan 65042 ADTilburg
Keurslager van HoofKreitenmolenstraat 275071 BAUdenhout
ThebeKerkstraat 45051 LBGoirle
ZuidZorg WijkzorgDoornboomstraat 345091 CBOost- West- en Middelbee
Maaltijd Service de HilverGelderstraat 275081 AAHilvarenbeek
Slagerij La CucinaGemullehoekenweg 55061 MAOisterwijk
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Goirle

Verschillende zorgcentra rondom Goirle bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants hebben een aanbod ambachtelijke maaltijden als Boerengehaktschotel en aardappelschijfjes met roomsaus, tegen een aantrekkelijke prijs. Hier kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige eetpunten is het ook mogelijk om de maaltijden te laten bezorgen. Via www.goirle.nl vindt u handige info over de aanwezige seniorenrestaurants. Wellicht relevant: Uitgekookt.

Gegevens

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Goirle
 • Regionummer: 013 (+3113)
 • Hoofdpostcode: 5051
 • Wijk: Goirle-Centrum

Lekkere maaltijden

 • Kip korma, rijstmix
 • Witte rijst
 • Gegrilde groentenmix in saus
 • Zalmfilet in saus
 • Pannenkoekenschotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Kiest men voor tijdelijke zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of spreken we over zwaardere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Informeer naar welke vormen van zorg een optie zijn. Doorzoek WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat uw gemeente Goirle aanbiedt ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.goirle.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Goirle voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let vooral op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het wisselende aanbod. Zoek uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De bestellingen zullen thuis gebracht worden, steeds vaker door een lokale bezorger, op een vast moment. Het eten opwarmen gebeurt zonder problemen in vrijwel elke magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel ‘m in op tussen de 6 en 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In beginsel spreken we over drie smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. De meerwaarde van koelvers is super verse leveringen, echter de houdbaarheid is beperkt. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar minder vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is ideaal op het moment dat een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dit hangt sterk af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,30. Heerlijke koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,70. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Goirle is er al vanaf €8,00. In de regel betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice kan de oplossing zijn. Proberen? Kies eens zo’n proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Uw maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de vaste bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en kan eventuele vragen behandelen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een bezorgdienst voor eten? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men selecteert wekelijks persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, telefonisch of online). U houdt de regie in eigen handen (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Goirle heeft veel voordelen. Voor bejaarden die nog wel zelfstandig kunnen koken levert dit meer tijd en comfort. Voor mensen die hier meer moeite mee hebben is het bijna een vereiste. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat ouderen fit en vitaal blijven. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarbij zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Bomvol verse groenten, belangrijke vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze verse maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Goirle: “bezorgen levert veel zelfstandigheid in postcodegebied 5050, 5051, 5052, 5053”. Lees verder over Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. zoutarm, gemalen, natriumarm, glutenvrij of veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch, vloeibaar: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente