Maaltijdvoorziening Nederhorst den Berg

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Nederhorst den Berg

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Nederhorst den Berg is geschikt voor alle inwoners die vanwege leeftijd of een belemmering geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Wijdemeren is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over de bekende landelijke leveranciers als Vers aan Tafel, of gespecialiseerde tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door gebruik te maken van dit soort leveranciers kan iedereen rekenen op ambachtelijke diners als Babi ketjap, mihoen goreng en Klapstuk met hutspot. Via maaltijdvoorzieningen.nl vergelijkt u beschikbare bedrijven en handige info wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Regio-code0294 (+31294)
Postcode1394
Kosten (indicatie)v.a. €5,18
Smaakvolle maaltijdVarkenslapje in champignonsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Nederhorst den Berg

Een speciaal eetpatroon is nodig voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam recept bomvol vitaminen is daarom ook de basis. Kan boodschappen doen en in de keuken staan niet meer zelf gezien uw gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? Gelukkig kunt u een beroep doen op prima maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of wijkverpleging. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt aankloppen bij speciale wetten en subsidieregelingen. In dit hoofdstuk verwerken we de beste regelingen: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en tijdelijke mantelzorg. Eventueel is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Wijdemeren.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Wijdemeren. Speciaal voor bewoners die moeite hebben met het zelfstandig thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor bewoners die continu intensieve zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: senioren met dementie of hulpbehoevenden met een handicap. Ook is er budget beschikbaar voor de avondmaaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. In de regel wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Soms kan een vriend of kennis ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd opwarmen. In Nederhorst den Berg zijn er ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Persoonlijke zorg
 • Bezoek ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Nederhorst den Berg vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Nederhorst den Berg? In deze gemeente bestaat er de keuze uit een aantal firma’s en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Schnitzel pepersaus of Vegetarische ragout met paddenstoelen, witte rijst, doperwten. U kunt kiezen voor keukens die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en organisaties die het eten warm bezorgen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u gelegen komt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Kun u dit zelf niet, en is er niet iemand die u ondersteunt? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw maaltijd wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct eten.
 • Hierna treft u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Amaris – De KuyerJozef Israelslaan 21394 EKNederhorst den Berg
Restaurant Het VestionAmersfoortsestraatweg 11411 HBNaarden
SPAR van den BoschDorpsstraat 251399 GTMuiderberg
Keurslagerij PouwHoogstraat 211391 BRAbcoude
SPAR MaaltijdserviceMr. Kooimancentrum 191383 EDWeesp
Restaurant De WarandeMezenlaan 191403 BRBussum
Amaris – FlorisbergKocherplantsoen 11399 VWMuiderberg
Restaurant VivièraIepenlaan 3541406 RGBussum
Restaurant VivantoLange Heul 321403 NLBussum
Restaurant GodelindeJozef Israëlslaan 11401 CMBussum
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Nederhorst den Berg

Verschillende zorginstellingen in de buurt van Nederhorst den Berg bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants bieden lekkere maaltijden zoals Tagliatelle, zalm, groene aspergepunten, voor de kleine portemonnee. In het restaurant kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Doorgaans bieden ze ook de optie het assortiment thuis af te leveren. Middels www.wijdemeren.nl vindt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw omgeving. Mogelijk interessant: ZVW.

Informatie

Voorbeeld maaltijden

 • Couscous, kip, mergueze worst
 • Varkensvlees in saus
 • Boerenkoolstampot, 2 gehaktballen
 • Stamppot spinazie a la creme
 • Aardappelrösti

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreekt met van beperkte ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of betreft het meer grondige zorg als thuishulp bij eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Check de verschillende soorten zorg die te kiezen zijn. Doorzoek WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Bekijk ook wat de gemeente Wijdemeren doet wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.wijdemeren.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier kiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Nederhorst den Berg voor ouderen en start met bestellen. Analyseer punten als de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het wisselende aanbod. Probeer of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw gerechten worden aan huis bezorgd, tegenwoordig op een vast moment, door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat eenvoudig door middel van oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht circa 6 – 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Feitelijk zijn er 3 mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter minder fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is handig in het geval dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €5,30. Verse koelverse maaltijden vindt u al vanaf €7,40. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Nederhorst den Berg kan u al bestellen vanaf €7,40. Normaliter wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice is dan ideaal. Probeer het uit met zo’n proefpakket. Vul het formulier in. Een ouderen-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Zo wordt er een levering ingepland, en de persoonlijke bezorger levert alles netjes af en verstrekt benodigde info.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een bezorgdienst voor eten? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men selecteert altijd zelf de gerechten (telefonisch, online of met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in januari 2022

Eten aan huis bezorgen in Nederhorst den Berg is sterk in opkomst. Voor bejaarden die zelf de boodschappen doen en koken faciliteert dit meer vrije tijd en comfort. Voor bewoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die geven dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarnaast zijn ook diepvries + koelverse menu’s in kwaliteit gestegen. Bomvol verse groenten, goede voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het verwarmen van deze heerlijke maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Nederhorst den Berg: “bezorgen verschaft veel autonomie in postcodegebied 1394”. Mogelijk interessant: WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw individuele wensen. gemalen, zoutarm, glutenvrij, natriumarm en ook eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: maaltijden met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!