Maaltijdvoorziening Goes

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Goes

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Goes biedt uitkomst voor alle mensen die door hun leeftijd of een lichamelijke handicap niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Voor de gemeente Goes zijn er verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; landelijke bezorgservices zoals Mealhero, of thuiszorg instellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Met behulp van soortgelijke mogelijkheden heeft iedereen toegang tot verantwoorde diners als Kalkoenbiefstuk in dragonsaus, Tuinbonen met ui en tijm, Gebakken aardappelblokjes of Runderlapje in champignonsaus. Via onze service vindt men leveranciers en nuttige info over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Regio-code0113 (+31113)
Postcode4461
Kosten (indicatie)v.a. €5,96
Voorbeeld maaltijdTortellini gevuld met kaas

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Goes

Een uitgekiend eetpatroon is belangrijk voor uw vitaliteit. Een gezonde maaltijd met genoeg voedingsstoffen moet dan ook het streven zijn. Gaat het boodschappen inkopen en koken niet eigenhandig ter wille van complicaties rondom de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Dan kunt u een beroep doen op een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp via zorghuizen. Waar heb ik recht op? U kunt zich beroepen op een aantal wetten en subsidieregelingen. Op deze pagina behandelen we deze zorgwetten; de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en lokale mantelzorg. Mogelijkerwijs heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Goes.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Goes. Speciaal voor senioren die moeite hebben met het zelf invullen van de huishouding en mantelzorgondersteuning.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor ouderen die 24/7 professionele zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: bejaarden met dementie of mensen met een lichamelijke beperking. Ook is er budget beschikbaar voor het diner (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en wordt er al veel zorg aan u verleend? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Gewoonlijk ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Vaak kunnen bekenden helpen met boodschappen doen of een maaltijd koken. In Goes kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bezoek ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Goes vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Goes? In en rondom uw woonplaats kunt u kiezen uit flink wat organisaties en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Asperge beenhamschotel met kip en Varkensfilet in jus, sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes. U kunt kiezen voor organisaties die zich focussen op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en instellingen die de maaltijd opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken op ieder gewenst moment. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niemand die kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw diner wordt opgewarmd geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand tonen wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Maaltijdvoorziening op TholenHollandiaplein 14461 GTGoes
SPAR MaaltijdserviceHoofdstraat 444484 CGKortgene
Slagerij MolOostwal 24461 JTGoes
SVRZ – De KraayertDeltastraat 24456 BBLewedorp
BuurtzorgDorpsstraat 15 A4451 BAHeinkenszand
Zorggroep Ter WeelBeukenstraat 1904462 CBGoes
SVRZ – Ter ValckeLouise de Colignylaan 24461 SPGoes
SPAR MaaltijdserviceVeerweg 48 A4471 NCWolphaartsdijk
Maaltijdservice VisWeidezicht 724462 VMGoes
BuurtzorgDe Horst 2364461 WZGoes
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact met ons op.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Goes

Een deel van de zorgcentra in de streek Goes bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants serveren warme maaltijden als Vegetarische balletjes in satésaus, nasi goreng, tegen lage kosten. In zo’n omgeving kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Af en toe bieden ze ook de optie het assortiment op te halen of te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.goes.nl spot u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bekijk ook info over Boodschappenhulp.

Feiten

 • Provincie: Zeeland
 • Gemeente: Goes
 • (Regio) nummer: 0113 (+31113)
 • Postcodegebied: 4461
 • Wijk: Goes

Lekkere maaltijden

 • Kippenbout in jus
 • Macaroni-gehakt schotel
 • Hamburger, ui en champignons
 • Stoofpotje peer, rundvlees en puree
 • Champignonsoep

Steden in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreekt met van kortstondige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om meer grondige zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Check welke vormen van hulp een optie zijn. Bekijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Goes verzorgt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.goes.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitzoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Goes voor ouderen en start met bestellen. Neem zaken in acht als: de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het assortiment. Bekijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw bestellingen zult u thuisbezorgd krijgen, vaak door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht gaat eenvoudig door middel van oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 6 – 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

U heeft eigenlijk 3 opties: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is dagverse bereiding, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, maar beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje komt van pas voor mensen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €3,90. Voedzame koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,80. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Goes kunt u al aanvragen voor €7,80. In de regel wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice is dan ideaal. Kies daarom direct voor zo’n proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om het e.e.a. uit te leggen. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de vaste chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en legt alles netjes uit.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U selecteert steeds zelf de gerechten (telefonisch, online & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Goes is een ware uitkomst. Voor bejaarden die nog wel zelfstandig kunnen koken resulteert dit in meer zelfstandigheid en autonomie. Voor inwoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het soms de enige oplossing. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden niet ondervoed raken. Met name deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Eveneens zijn de koelverse- en diepvriesgerechten steeds beter. Tegenwoordig met veel groenten, bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze ambachtelijke maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Goes: “bezorgen houdt in: veel gemak in postcodegebied 4458, 4460, 4461, 4462, 4463, 4464, 4465, 4472”. Bezoek de pagina: Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uiteenlopende diëten. glutenvrij, zoutarm, gemalen, natriumarm of juist koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch, vegetarisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente