Maaltijdvoorziening Borsele

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Borsele

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Borsele is in het leven geroepen voor alle hulpbehoevenden die i.v.m ouderdom of een lichamelijke handicap tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Borsele kunt u kiezen uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere landelijk opererende diensten als Mealhero, of provinciale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Met behulp van dit soort organisaties beschikt men altijd over gezonde maaltijden als Gegrilde stukjes van soja in uienjus, groentemix van sperziebonen, boterbonen en parijse worteltjes en kruimig gekookte aardappelen en/of Gestoofde wortel. Via onze service treft men eet-bedrijven en belangrijke gegevens wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Regio-code0113 (+31113)
Postcode4451
Kosten (indicatie)v.a. €5,95
Maaltijd ideeHeldere boerengroentesoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Borsele

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is cruciaal voor uw vitaliteit. Een voedzaam recept met voldoende voedingsstoffen mag men niet overslaan. Lukt naar de supermarkt gaan en lekker kokkerellen niet meer zelf ter wille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u weinig financiële middelen? Gelukkig onderscheiden we bruikbare subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of via de zorginstelling geleverd. Wat moet ik hiervoor doen? Er zijn meerdere wetten en subsidieregelingen. Op deze pagina gaan we dieper in op de meest toegepaste wetten: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en persoonlijke mantelzorg. In sommige gevallen heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Borsele.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Borsele. Ontwikkeld voor senioren die problemen ondervinden bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor mensen die permanent professionele zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: senioren met dementie of senioren met een handicap. Er is ruimte voor ondersteuning bij de maaltijd (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is de huidige zorgvraag hoog? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Dikwijls wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. In sommige gevallen kunnen vrienden ondersteunen bij boodschappen kopen of helpen met eten en drinken. In Borsele zijn er ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Meer info op o.a. Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Borsele vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Borsele? In de regio zien we velerlei firma’s en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. Denk dan aan Vegetarische balletjes met vegetarische jus, gekookte aardappelen, rode kool met appel of Tapasballetjes in arrabiatasaus, Bladspinazie, Tortelloni. U kunt kiezen uit leveranciers die gericht zijn op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en organisaties die de maaltijd warm brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u geen thuiszorg die voor u klaar staat? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw diner wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Hieronder vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgDorpsstraat 15 A4451 BAHeinkenszand
Maaltijdservice VisWeidezicht 724462 VMGoes
SVRZ – De KraayertDeltastraat 24456 BBLewedorp
VrijwilligersHuis BorselePoelvoordestraat 14431 BPs-Gravenpolder
SPAR MaaltijdserviceDorpsplein 234424 CAWemeldinge
SVRZ – Ter ValckeLouise de Colignylaan 24461 SPGoes
Maaltijdvoorziening op TholenHollandiaplein 14461 GTGoes
Zorggroep Ter WeelBeukenstraat 1904462 CBGoes
BuurtzorgDe Horst 2364461 WZGoes
Slagerij MolOostwal 24461 JTGoes
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Borsele

Sommige zorghuizen in de buurt van Borsele bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants bieden de lekkerste gerechten zoals Spitskoolschotel en aardappelpuree, tegen een aantrekkelijke prijs. In zo’n omgeving is er ook ruimte voor ontmoeting. Doorgaans is het ook mogelijk om het aanbod aan huis te bezorgen. Op www.borsele.nl checkt u handige info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Lees verder over Vers aan Tafel.

Stats & Facts

 • Provincie: Zeeland
 • Gemeente: Borsele
 • (Regio) nummer: 0113 (+31113)
 • Centrale postcode: 4451
 • Populaire wijk: Baarland

Geschikte maaltijden

 • Indisch gehaktbrood
 • Gebonden goulashsoep
 • Nasi babi ketjap
 • Runderlapje in champignonsaus
 • Pasta kip madras

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Doelen we op beperkte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of spreken we over meer grondige ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Zoek uit welke types zorg tot de opties behoren. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Ontdek ook wat de gemeente Borsele regelt rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.borsele.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice kiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Borsele voor ouderen en kies een geschikte. Let goed op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en de variatie in gerechten. Vraag of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, tegenwoordig op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan moeiteloos in uw eigen magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor een opwarmtijd van circa 6 – 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit drie keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het grote koelvers voordeel: de meest verse maaltijden, maar een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is perfect voor ouderen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het type maaltijd. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €3,70. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al voor €7,60. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Borsele bieden sommige aanbieders aan voor €8,30. Vaak is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Probeer het uit met een proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Uw maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en verstrekt benodigde info.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een service voor thuismaaltijden? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men kiest altijd persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Borsele kent vele pluspunten. Voor senioren die het huishouden nog prima managen biedt dit extra tijd en voordeel. Voor bejaarden die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen genoeg vitaminen tot zich nemen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Daarnaast zijn ook koelverse en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Bomvol verse groenten, goede voedingsstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het verwarmen van deze smaakvolle maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Borsele: “bezorgen resulteert in goede ondersteuning in postcodegebied 4450, 4451”. Bezoek de pagina: Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uiteenlopende diëten. zoutarm, lactosevrij, natriumarm, gemalen of misschien vegetarisch, eiwitrijk, koolhydraatarm, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: specialiteiten met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente