Maaltijdvoorziening Goeree-Overflakkee

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Goeree-Overflakkee

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Goeree-Overflakkee wordt veel gebruikt door alle inwoners die mede door leeftijd of een belemmering niet zelf kunnen koken. In de gemeente Goeree-Overflakkee zijn er verschillende maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijk actieve bedrijven zoals Uitgekookt, of kleinschalige restaurants die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door deze unieke bedrijven kan iedereen rekenen op vitale gerechten zoals Runderstoofvlees, bloemkool, gekookte aardappelen en Heldere boerengroentesoep. Via onze service bekijkt u eet-bedrijven en nuttige inlichtingen betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Regio-code0187 (+31187)
Postcode3241
Kosten (indicatie)v.a. €6,21
Geschikte maaltijdCouscous, kip, mergueze worst

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Goeree-Overflakkee

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is belangrijk voor uw vitaliteit. Een voedzaam diner vol voedingsstoffen moet dan ook het streven zijn. Lukt het boodschappen inkopen en uw potje klaarmaken niet langer zelfstandig ten gevolge van leeftijd en/of handicap? Of heeft u een relatief laag inkomen? Daarvoor kunt u een beroep doen op verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Dat kan betekenen: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt een beroep doen op verscheidene subsidievormen en zorgwetten. Hieronder behandelen we deze vormen van zorg: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en tijdelijke mantelzorg. Mogelijk zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Goeree-Overflakkee.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Goeree-Overflakkee. Uniek voor ouderen die moeite hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor mensen die de hele dag door extra zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende mensen en bejaarden met beperkingen. Deze wet is er ook voor hulp bij het avondeten (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Vaak gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • Samen eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Onder sommige omstandigheden kan familie ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of het bereiden van een maaltijd. In Goeree-Overflakkee zijn er ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Persoonlijke zorg
 • Zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Goeree-Overflakkee vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Goeree-Overflakkee? In deze plaats zien we allerlei keukens en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan Bloemkool met rundvlees schotel of Varkensfilet in jus, spruitjes en aardappelpuree. U kunt kiezen uit organisaties gespecialiseerd in koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en organisaties die de menu’s opgewarmd bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het menu wordt warm gebracht, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand tonen wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
CareynJuliana van Stolberglaan 193241 GLMiddelharnis
Keurslager FloresteijnRaadhuisstraat 133253 ANOuddorp
BuurtzorgLangeweg 543241 KAMiddelharnis
Restaurant De BrandingBriggemandreef 23235 DZRockanje
BuurtzorgGroene Kruisstraat 193235 AJRockanje
CoCuisine MaaltijdserviceOost Havendijk 83247 LDDirksland
SPAR KlapmutsWestdijk 143244 BMNieuwe Tonge
SPAR GoereeDoelweg 23252 AJGoedereede
Eetwinkel Herkingen1 Februariweg 13249 BKHerkingen
Curamare Thuismenu – Midden FlakkeePoldersweegje 23247 KEDirksland
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Goeree-Overflakkee

Verscheidene zorghuizen in de omgeving Goeree-Overflakkee bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants voeren een assortiment ambachtelijke menu’s zoals Boerenkool, rundergehakt, voor de kleine portemonnee. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige eetpunten is het tevens mogelijk om het assortiment af te halen of te laten bezorgen. Middels www.goeree-overflakkee.nl bekijkt u details aangaande de seniorenrestaurants die er zijn. Lees verder over ZVW.

Informatie

Lekkere maaltijden

 • Gebakken aardappels
 • Gestoofde prei
 • Roerei met spinazie à la crème
 • Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst
 • Witlof ovenschotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat heeft u precies nodig? Gaat het om eenvoudige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Bekijk welke vormen van zorg beschikbaar zijn. Doorzoek WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat de gemeente Goeree-Overflakkee faciliteert rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.goeree-overflakkee.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Goeree-Overflakkee voor ouderen en start met bestellen. Neem zaken in acht als: bezorg- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. U kunt uitzoeken of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De bestellingen worden aan huis bezorgd, altijd op een vast moment, door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken kan doorgaans in vrijwel elke magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het pluspunt van koelvers is 100% verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter minder fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is zeer geschikt op momenten wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type eten. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €4,60. Voedzame koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,20. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Goeree-Overflakkee kunt u al aanvragen voor €7,80. Normaliter zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Koop daarom snel proef bestellingen (pakketten). Vul de benodigde gegevens in. Een ouderen-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale chauffeur levert alles netjes af en verstrekt benodigde info.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een maaltijdservice aan huis? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men bestelt altijd zelf de lekkerste maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Goeree-Overflakkee is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die het huishouden nog prima managen faciliteert dit meer zelfstandigheid en structuur. Voor inwoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het soms de enige oplossing. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. In het bijzonder deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Evenzeer zijn de diepvries- en koelverse maaltijden steeds beter. Tegenwoordig met veel groenten, goede mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze complete maaltijden doet u snel via magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Goeree-Overflakkee: “bezorgen resulteert in veel zelfstandigheid in postcodegebied 3240, 3241”. Ga door naar: Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw dieet, allergie of voorkeuren. natriumarm, lactosevrij, zoutarm, gemalen of juist vegetarisch, eiwitrijk, koolhydraatarm, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: gerechten met nooit meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente