Maaltijdvoorziening Westvoorne

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Westvoorne

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Westvoorne is ideaal voor alle mensen die door hun leeftijd of beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Binnen de gemeente Westvoorne kan men kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld landelijke instellingen als Mealhero, of thuiszorg vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Via zulke bedrijven is iedereen verzekerd van de lekkerste menu’s zoals Gegrilde groentenmix in saus en Kalkoenfilet champagnesaus, jonge wortel, spinazie, aardappelgratin. Hieronder leest men meer over eet-instellingen en belangrijke informatie ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Regio-code0181 (+31181)
Postcode3235
Kosten (indicatie)v.a. €6,62
Maaltijd ideeGepaneerde varkensschnitzel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Westvoorne

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is relevant voor de gezondheid. Een voedzaam diner met genoeg vitaminen draagt hier zeker aan bij. Kan boodschappen doen en uw potje klaarmaken niet zelfstandig vanwege fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? Daarvoor kunt u aanspraak doen op belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Dat kan betekenen: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen eten in een wijkgebouw, of hulp via zorghuizen. Heeft u hulp nodig? U dient rekening te houden met een aantal wetten en subsidieregelingen. In dit hoofdstuk bespreken we de populairste vormen: WMO, ZVW en WLZ, en eigen mantelzorg. Soms kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Westvoorne.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Westvoorne. In het leven geroepen voor senioren die tegen problemen aanlopen bij het zelf runnen van een huishouden en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor inwoners die de hele dag professionele zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere mensen met dementie en senioren met een lichamelijke beperking. De wet biedt ook hulp bij de avondmaaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Vaak gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Soms kan iemand uit de sociale omgeving helpen met naar de supermarkt gaan of samen eten. In Westvoorne kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Extra handjes in huis
 • Verdere info vindt u ook op Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Westvoorne vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Westvoorne? In de regio kunt u kiezen uit verscheidene keukens en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. Denk dan aan Rundvlees met gegrilde groente of Rundvlees, rode bietjes, aardappelpuree. Er zijn maaltijdservices met een ruim aanbod vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bezorgdiensten die de maaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron als het u gelegen komt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u niet iemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm geleverd, smullen maar!
 • Hierna bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
CatharinaDorpsweg 73235 AERockanje
CoCuisine MaaltijdserviceOost Havendijk 83247 LDDirksland
BuurtzorgGroene Kruisstraat 193235 AJRockanje
Restaurant ZeeburgPatrijzenlaan 63233 BROostvoorne
Clubsandwich‘t Woud 35 E3232LNBrielle
BuurtzorgLangeweg 543241 KAMiddelharnis
Restaurant De BrandingBriggemandreef 23235 DZRockanje
Curamare Thuismenu – Midden FlakkeePoldersweegje 23247 KEDirksland
SPAR KlapmutsWestdijk 143244 BMNieuwe Tonge
CareynJuliana van Stolberglaan 193241 GLMiddelharnis
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur ons dan een mail.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Westvoorne

Sommige verzorgingstehuizen rondom Westvoorne bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een laagdrempelig buurtrestaurant. Sociale wijkrestaurants faciliteren uitstekende maaltijden als Blinde vink, bietjes, gekookte aardappelen, met weinig winstmarge. Bij dit ontmoetingspunt kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Zo nu en dan is het mogelijk om het eten aan huis te bezorgen. Op www.westvoorne.nl leest u praktische info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Klik verder naar Boodschappenhulp.

Belangrijke info

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Westvoorne
 • (Regio) nummer: 0181 (+31181)
 • Postcodegebied: 3235
 • Lokale wijk: Rockanje

Lekkere maaltijden

 • Gebonden tomatensoep
 • Kruudmoes met gortepap
 • Stamppot zuurkool
 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Procureurlapje met groenten

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Gaat het om kortstondige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we te maken met meer grondige ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de zorgvraag is? Informeer naar welke zorgvormen beschikbaar zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Informeer ook wat de gemeente Westvoorne te bieden heeft m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.westvoorne.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Beoordeel de maaltijdservices in Westvoorne voor ouderen en maak een keuze. Houd met name rekening met de beste- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Vind uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw menu’s worden aan huis bezorgd, gebruikelijk door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de maaltijd kan moeiteloos in uw eigen magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verhit de maaltijd in circa 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In de basis zijn er 3 opties: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. De meerwaarde van koelvers is maximale versheid, maar een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt fris en lekker. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor senioren waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €5,50. Dagverse/koelverse maaltijden vindt u al vanaf €7,60. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Westvoorne is er al vanaf €8,50. Gewoonlijk zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Koop daarom snel een proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere kennismaking. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en neemt de laatste zaken door.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u slechts tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men bepaald wekelijks eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in januari 2023

Eten aan huis bezorgen in Westvoorne is een ware uitkomst. Voor bewoners die zichzelf kunnen redden resulteert dit in ongebondenheid en regelmaat. Voor senioren die niet meer naar de winkel kunnen is het iets noodzakelijks. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren niet ondervoed raken. In het bijzonder deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Bovendien zijn de diepvries- en koelverse maaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze verse maaltijden doet u gewoon in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Westvoorne: “bezorgen resulteert in veel voordelen in postcodegebied 3234”. Bekijk ook info over Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw diëten en allergieën. gemalen, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm en ook vegetarisch, veganistisch, vloeibaar, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente