Maaltijdvoorziening Hellevoetsluis

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hellevoetsluis

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hellevoetsluis is aantrekkelijk voor alle hulpbehoevenden die mede door leeftijd of door iets anders niet in de keuken kunnen staan. Binnen de gemeente Hellevoetsluis onderscheiden we verschillende maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijke bezorgservices zoals De Dievpriesman, of lokale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door gebruik te maken van deze mogelijkheden heeft iedereen toegang tot de lekkerste diners als Drumsticks met vleesjus, gebakken aardappelen, sperziebonen en/of Schelvis in Dijon-mosterdsaus. Op deze website vergelijkt men leveranciers en nuttige info ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteHellevoetsluis
Regio-code0181 (+31181)
Postcode3221
Kosten (indicatie)v.a. €6,25
Maaltijd tipTortellini met gehakt en kaas

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Hellevoetsluis

Een goed voedingsvoorschrift is relevant voor uw vitaliteit. Een voedzaam diner vol mineralen is dan ook essentieel. Lukt boodschappen doen en gerechten klaarmaken niet eigenhandig door problemen met de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Als antwoord daarop kunt u eens kijken naar een aantal maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe werkt dit? We onderscheiden meerdere maaltijdsubsidies en wetten. Daarom zoomen we in op de populairste vormen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en tijdelijke mantelzorg. Soms zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Hellevoetsluis.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Hellevoetsluis. Ontwikkeld voor bewoners die hulp nodig hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor inwoners die permanent goede zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie en mensen met beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Onder sommige omstandigheden kan een familielid of vriend ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd brengen. In Hellevoetsluis kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bezoek ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hellevoetsluis vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Hellevoetsluis? In deze streek zijn er veel verschillende maaltijdservices en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan Rundvlees in tijmsaus of Rundersaucijsje met vleesjus, stamppot witte kool met appel. Wij onderscheiden aanbieders gespecialiseerd in vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en leveranciers die de maaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen als het u treft. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u geen thuiszorg die kan helpen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Het menu wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Service Bureau Ouderen BernisseDriesprong 33214 DAZuidland
BuurtzorgGroene Kruisstraat 193235 AJRockanje
Catering Service HellevoetsluisKanaalweg Oostzijde 134A3224 ADHellevoetsluis
Keurslager van de AkkerHadewychplaats 843207 KGSpijkenisse
Restaurant Hart van GroenewoudLindenstraat 83203 VJSpijkenisse
Clubsandwich‘t Woud 35 E3232LNBrielle
Restaurant BastionSlagveld 373231 APBrielle
CatharinaDorpsweg 73235 AERockanje
Restaurant ZeeburgPatrijzenlaan 63233 BROostvoorne
Flavours to got Woud 353232 LNBrielle
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Hellevoetsluis

Sommige buurthuizen rondom Hellevoetsluis bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een apart buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants voeren een assortiment gezonde gerechten zoals Champignonsoep met rundvlees, voor enkele euro’s. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige eetpunten is het mogelijk om de specialiteiten bij u thuis te brengen. Op uw gemeente website www.hellevoetsluis.nl ontdekt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Ga door naar: Bijzondere bijstand.

Stats & Facts

Geschikte maaltijden

 • Procureurlapje met groenten
 • Stukjes rundvlees in saus
 • Spaghetti
 • Rundergoulash
 • Gehaktballetjes in satésaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Waar heeft men behoefte aan? Kiest men voor tijdelijke zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om permanente ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check welke vormen van hulp mogelijk zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Check ook wat de gemeente Hellevoetsluis doet rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.hellevoetsluis.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Hellevoetsluis voor ouderen en kies een geschikte. Let vooral op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het assortiment. U kunt uitzoeken of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gaat eenvoudig in de magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en zet hem op circa 5 – 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In de basis zijn er drie alternatieven: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om maximale versheid, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt fris en meer zout. Tafeltje dekje komt van pas op momenten wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het soort eten. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €3,90. Verse koelverse maaltijden vindt u al vanaf €5,90. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hellevoetsluis is er al voor €8,20. Gewoonlijk wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Koop daarom snel proef bestellingen (pakketten). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een (online) maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste bezorger levert de gerechten aan huis en verstrekt benodigde info.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men selecteert altijd de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online & telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Hellevoetsluis heeft veel voordelen. Voor bewoners die nog wel zelfstandig kunnen koken levert dit meer zelfstandigheid en comfort. Voor bejaarden die daar meer problemen mee ondervinden is het haast een “must”. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Vooral deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries + koelverse menu’s met sprongen vooruit gegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze gezonde maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Hellevoetsluis: “bezorgen resulteert in goede ondersteuning in postcodegebied 3220, 3221, 3222, 3223, 3224, 3225”. Bezoek de pagina: WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eetpatroon. zoutarm, natriumarm, glutenvrij, lactosevrij en ook koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch, vegetarisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!