Maaltijdvoorziening Brielle

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Brielle

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Brielle is zeer populair bij alle ouderen die mede door leeftijd of door een lichamelijke beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Brielle kunt u kiezen uit veel maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn landelijke bezorgservices zoals Maaltijdservice.nl, of thuiszorg instellingen die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Dankzij soortgelijke services zit er niemand zonder gezonde recepten als Heekfilet met hollandaissesaus, aardappelpuree met persillade, wortelen met peterselie en Babi ketjap, bami. Via maaltijdvoorzieningen.nl leest men meer over aanbieders en praktische info ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Regio-code0181 (+31181)
Postcode3231
Kosten (indicatie)v.a. €6,14
Geschikte maaltijdVarkenshaas boontjes schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Brielle

Een goed eetpatroon is noodzakelijk voor de gezondheid. Een gezond recept vol mineralen is dan ook essentieel. Gaat een bezoekje aan de winkel en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet eigenhandig ter wille van ouderdom? Of heeft u een relatief laag inkomen? Als antwoord daarop zijn er prima subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Heeft u hulp nodig? U kunt aankloppen bij verscheidene zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Daarom zoomen we in op de beste regelingen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en eigen mantelzorg. Mogelijk heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Brielle.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Brielle. Bedoeld voor senioren die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuiswonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor hulpbehoevenden die doorlopend speciale zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende bejaarden en senioren met een beperking. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Vaak kan een vriend of kennis ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of helpen bij het eten. In Brielle zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Individuele zorg
 • Meer info op o.a. zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Brielle vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Brielle? In deze plaats zien we vele bedrijven en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Denk dan aan Oosterse zalm of Bloemkool met runderlap en aardappelen. U kunt kiezen uit maaltijdservices die zich vooral richten op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bezorgdiensten die uw avondmaaltijd opgewarmd brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan adviseren wij diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u gelegen komt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u geen thuiszorg die u ondersteunt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het menu wordt opgewarmd geleverd, smullen maar!
 • Hierna vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant BastionSlagveld 373231 APBrielle
CareynJuliana van Stolberglaan 193241 GLMiddelharnis
Flavours to got Woud 353232 LNBrielle
Catering Service HellevoetsluisKanaalweg Oostzijde 134A3224 ADHellevoetsluis
Service Bureau Ouderen BernisseDriesprong 33214 DAZuidland
CatharinaDorpsweg 73235 AERockanje
Clubsandwich‘t Woud 35 E3232LNBrielle
Restaurant De BrandingBriggemandreef 23235 DZRockanje
BuurtzorgGroene Kruisstraat 193235 AJRockanje
Restaurant ZeeburgPatrijzenlaan 63233 BROostvoorne
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact op via email.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Brielle

Verschillende verzorgingstehuizen in de gemeente Brielle bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants serveren de lekkerste menu’s als Omelet, kaassaus, worteltjes, gebakken aardappelen, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige restaurants is het ook mogelijk om het aanbod te laten bezorgen. Middels www.brielle.nl vindt u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw omgeving. Klik verder naar Uitgekookt.

Informatie

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Brielle
 • (Regio) nummer: 0181 (+31181)
 • Hoofdpostcode: 3231
 • Populaire wijk: Brielle

Smaakvolle maaltijden

 • Reepjes kalkoenvlees in saus
 • Varkensprocureur in jus
 • Spaghettischotel bolognese
 • Gekruide speklap
 • Stamppot boerenkool

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Gaat u voor eenvoudige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of is er behoefte aan zwaardere zorg als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Kijk naar welke manieren van (thuis)zorg tot de opties behoren. Kijk naar WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Brielle kan betekenen wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.brielle.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Bekijk de maaltijdservices in Brielle voor ouderen en start met bestellen. Houd met name rekening met de manier waarop u kunt bestellen en betalen en beschikbare diëten. Vind uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De bestellingen zult u thuisbezorgd krijgen, tegenwoordig door een persoonlijke bezorger. De bereiding van het gerecht kan moeiteloos door middel van oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en zet hem op circa 6 – 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit drie mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het handige van koelvers is 100% verse maaltijd, echter de houdbaarheid is beperkt. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is zeer geschikt op het moment dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €4,30. Voedzame koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,80. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Brielle is verkrijgbaar vanaf €7,50. In algemene zin zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Probeer het uit met het proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste bezorger brengt het eten bij hen thuis en legt alles netjes uit.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdleverancier? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men bestelt wekelijks eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). Altijd geheel vrijblijvend (geen abonnement).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Brielle is zeer populair. Voor mensen die nog op eigen benen staan geeft dat extra tijd en comfort. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het soms de enige oplossing. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Tevens zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds gezonder. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze uitstekende maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Brielle: “bezorgen verschaft veel voordelen in postcodegebied 3230, 3231, 3232”. Wellicht relevant: Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. lactosevrij, natriumarm, glutenvrij, gemalen of veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch, koolhydraatarm: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: specialiteiten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente