Maaltijdvoorziening Oldebroek

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oldebroek

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oldebroek wordt veel gebruikt door alle inwoners die i.v.m ouderdom of door iets anders niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Oldebroek zijn er veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld landelijke maaltijdservices als Maaltijdservice.nl, of provinciale services die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Via dergelijke voorzieningen heeft men de beschikking over gezonde diners als Runderlapje, spruitjes, gekookte aardappelen en Kibbeling in dillesaus, babyworteltjes en aardappelpuree. Onderstaand bekijkt u maaltijdservices en bruikbare informatie wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Regio-code038 (+3138)
Postcode8096
Kosten (indicatie)v.a. €5,68
Geschikte maaltijdKip tandoori

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Oldebroek

Een uitgekiend eetpatroon is nodig voor een vitaal lichaam. Een voedzaam recept met genoeg vitaminen is daarom ook de basis. Kan boodschappen doen en het bereiden van een maaltijd niet eigenhandig ter wille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u een relatief laag inkomen? Gelukkig kunt u aanspraak doen op handige maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe maak ik hier aanspraak op? U dient rekening te houden met verscheidene subsidievormen en zorgwetten. Op deze pagina behandelen we de beste regelingen: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en lokale mantelzorg. In sommige gevallen zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Oldebroek.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Oldebroek. Relevant voor ouderen die problemen ondervinden bij het op eigen benen thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor hulpbehoevenden die continu goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere bejaarden met dementie en ouderen met een beperking. Er is ruimte voor ondersteuning bij het diner (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Gezamenlijk eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is er reeds een hoge zorgvraag? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Over het algemeen loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • toezicht bij eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Soms kan familie ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of het bereiden van een maaltijd. In Oldebroek kan u soms aankloppen bij vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Meer info op o.a. mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oldebroek vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Oldebroek? In de buurt van uw postcode zien we diverse maaltijdservices en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Slavink met jus, doperwten met worteltjes en gekookte aardappelen en Hollandse hachee. U kunt kiezen voor maaltijdservices die zich focussen op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bezorgdiensten die uw maal warm aan huis leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan bent u goed af met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u treft. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u niemand die hiermee kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw diner wordt warm aan huis geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
De HullenStationsweg 208096 AXOldebroek
ZGR StevenskampStevenskamp 18111 ARHeeten
ZGR Angeli CustodesBurgemeester Kerssemakersstraat 468101 APRaalte
Stichting Welzijn Ouderen OldebroekMariënrade 38091 XSWezep
Keurslager BosZuiderzeestraatweg 5608091 CVWezep
Keurslagerij AlbersMolenhof 138102 EXRaalte
ZGR BuurtcentrumSwaenenwoerd 1a8102 BERaalte
ZGR De NoaberLandrechtweg 28103 RBRaalte
Maalitjdservice SallandBoeierstraat 10b8102 HSRaalte
BuurtzorgSchoolstraat 16D8102 EMRaalte
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Oldebroek

Sommige woonzorgcentra in de omgeving Oldebroek bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een apart buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants serveren verantwoorde maaltijden zoals Kipfilet met vleesjus, witte rijst, wokgroenten, voor de kleine portemonnee. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige restaurants bieden ze ook de optie de menu’s thuis af te leveren. Op de URL www.oldebroek.nl treft u praktische info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.

Kerngegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Oldebroek
 • (Regio) nummer: 038 (+3138)
 • Centrale postcode: 8096
 • Veel gezochte wijk: Oldebroek

Potentiële maaltijden

 • Spinazie schotel met gehaktbal
 • Indisch gehaktbrood
 • Bami babi ketjap
 • Couscous, kip, mergueze worst
 • Stamppot Andijvie met spekjes

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat heeft u precies nodig? Spreekt met van tijdelijke zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of spreken we over meer intensieve ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Informeer naar welke vormen van hulp beschikbaar zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Achterhaal ook wat uw gemeente Oldebroek regelt ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.oldebroek.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Oldebroek voor ouderen en kies een geschikte. Houd met name rekening met de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het wisselende aanbod. Vind uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw maaltijden zullen thuis geleverd worden, gebruikelijk op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gebeurt zonder problemen door middel van oven of magnetron. Prik gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel ‘m in op zo’n 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit drie smaken: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: de meest verse maaltijden, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter beperkt fris en vaak zouter. Tafeltje dekje komt van pas in situaties waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €4,30. Koelverse/dagverse maaltijden koopt u voor circa €7,40. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oldebroek is er al vanaf €8,80. Gewoonlijk is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Proberen? Kies eens het proefpakket. Vul het formulier in. Een (online) maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U kiest wekelijks de menu’s die u lekker lijken (online, met de bestellijst of telefonisch). U bent dus volledig flexibel (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Oldebroek is een service waar velen gebruik van maken. Voor bewoners die nog op eigen benen staan biedt dit meer zelfstandigheid en regelmaat. Voor bejaarden die niet meer zelfstandig kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Bovenal de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarbij zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds beter. Vaak met 250 gram + groente, goede vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het verwarmen van deze voedzame maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Oldebroek: “bezorgen levert veel voordelen in postcodegebied 8096”. Klik verder naar Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw diëten en allergieën. lactosevrij, gemalen, zoutarm, natriumarm of wellicht koolhydraatarm, veganistisch, vloeibaar, eiwitrijk: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente