Maaltijdvoorziening Nunspeet

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Nunspeet

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Nunspeet biedt uitkomst voor alle bejaarden die mede door ouderdom of een lichamelijke beperking niet zelf kunnen koken. In de gemeente Nunspeet kunt u kiezen uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over landelijke bezorgservices zoals Vers aan Tafel, of gespecialiseerde services die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door zulke aanbieders kan elke oudere weer genieten van complete recepten als Lekkerbekje met vegetarische jus, gekookte aardappelen, sperziebonen en/of Varkensfiletlapje met vleesjus, gekookte aardappelen, snijbonen. Op deze pagina vergelijkt men de verschillende services en praktische kennis inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Regio-code0341 (+31341)
Postcode8071
Kosten (indicatie)v.a. €5,67
Recept tipThaise curry

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Nunspeet

Een bepaald voedingsvoorschrift is aan te raden voor de gezondheid. Een voedzame maaltijd met genoeg groenten is dan ook een belangrijke factor. Kan naar de supermarkt gaan en uw potje klaarmaken niet meer op eigen houtje wegens gezondheidsproblemen? En moet u met weinig rondkomen? Daarvoor kunt u aanspraak doen op een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of thuiszorg. Wat moet ik hiervoor doen? Er zijn speciale subsidievormen en zorgwetten. In deze paragraaf zoomen we in op deze vormen van zorg: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en de mantelzorg. Misschien kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Nunspeet.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Nunspeet. Uniek voor inwoners die moeite hebben met het zelfstandig thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor hulpbehoevenden die 24/7 extra zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: senioren met dementie of senioren met een handicap. Ook is er budget beschikbaar voor eten en drinken (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Gezamenlijk eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Gewoonlijk gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. In sommige situaties kan een partner ondersteunen bij boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In Nunspeet zien we ook vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Persoonlijke zorg
 • Voor meer info zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Nunspeet vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Nunspeet? In deze plaats onderscheiden we diverse tafeltje dekjes en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Varkensgehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, broccoli en Spaghetti. Er zijn keukens die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en organisaties die de maaltijd opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan bent u goed af met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra u het schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw diner wordt warm aan huis geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager De KievidHarderwijkerweg 158071 EMNunspeet
Van Asselt Maaltijden & CateringIndustriestraat 98081 HHElburg
Catering CulinairEdisonweg 298071 RCNunspeet
Slagerij BruintjesSchoolstraat 188064 DKZwartsluis
Anne’s KokerijPurperreigerlaan 348064 DCZwartsluis
SeewendeHet Groene Portaal 18071 TPNunspeet
Oma Jet & Tante MinaHullerweg 107-B8071 RNNunspeet
De VoordVeldbloemenlaan 258081 DLElburg
Zorgverlening Het BakenPostbus 108080 AAElburg
Het Venster – Open maaltijdenElburgerweg 158071 TANunspeet
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Nunspeet

Een aantal zorghuizen rondom Nunspeet bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants faciliteren warme gerechten zoals Kipstoverij met spekjes en rucolastamppot, voor lage prijzen. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Af en toe is het bovendien mogelijk om het eten af te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.nunspeet.nl spot u aanvullende info over de aanwezige seniorenrestaurants. Mogelijk interessant: Proefpakket.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Nunspeet
 • Netnummer: 0341 (+31341)
 • Centrale postcode: 8071
 • Lokale wijk: Nunspeet

Potentiële maaltijden

 • Andijvie a la creme
 • Bami, quorn, satésaus
 • Kip Andorra schotel
 • Gekookte aardappels
 • Macaroni in tomatensaus, ham, kaas

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreekt met van lichte ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of hebben we het over zwaardere zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Check welke zorgvormen toepasbaar zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Zoek ook uit wat uw gemeente Nunspeet regelt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.nunspeet.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Nunspeet voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let vooral op bestelopties, betaalopties, klantenservice en hoe groot het aanbod is. U kunt uitzoeken of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw maaltijden worden aan huis bezorgd, tegenwoordig door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan doorgaans d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 5 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In grote lijnen zijn er 3 keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter beperkt vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is perfect zodra zelf opwarmen niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €4,40. Gezonde koelverse maaltijden bestelt u vanaf €7,00. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Nunspeet vindt u al vanaf €7,80. Doorgaans zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan uitkomst bieden. Probeer het uit met proef bestellingen (pakketten). Vraag deze vrijblijvend aan. Uw maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om het e.e.a. uit te leggen. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een bezorgservice voor maaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men bepaald altijd zelfstandig de maaltijden (telefonisch, online & met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Nunspeet is een service waar velen gebruik van maken. Voor mensen die het huishouden nog prima managen geeft dit ongebondenheid en gemak. Voor senioren die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat hulpbehoevenden fit en vitaal blijven. In het bijzonder de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Evenzeer zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Ze bevatten steeds meer groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze voedzame maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Nunspeet: “bezorgen resulteert in perfect service in postcodegebied 8070, 8071, 8072”. Mogelijk interessant: Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw dieet, allergie of voorkeuren. zoutarm, glutenvrij, gemalen, natriumarm en ook eiwitrijk, koolhydraatarm, vloeibaar, vegetarisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente