Maaltijdvoorziening Lauwersoog

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Lauwersoog

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Lauwersoog is er voor alle mensen die mede door leeftijd of een andere oorzaak (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente De Marne kan men kiezen uit veel maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om landelijk opererende diensten als Apetito, of thuiszorg restaurants die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door middel van dergelijke services kan iedereen weer genieten van complete gerechten zoals Gebakken krieltjes of Varkenslapje met mosterdjus, andijvie en gekookte aardappelen. Op deze website vindt u populaire bezorgers en handige gegevens betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Regio-code0519 (+31519)
Postcode9976
Kosten (indicatie)v.a. €5,95
Recept tipSpeklapje in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Lauwersoog

Een eigen voedingsvoorschrift is belangrijk voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond recept bomvol mineralen is dan ook essentieel. Gaat naar de supermarkt gaan en lekker kokkerellen niet langer zelfstandig vanwege het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u een relatief laag inkomen? Gelukkig kunt u eens kijken naar een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Heeft u hulp nodig? U kunt een beroep doen op speciale zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Hierna behandelen we een aantal van deze wetten: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en tijdelijke mantelzorg. Eventueel is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente De Marne.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente De Marne. Speciaal voor ouderen die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor bewoners die doorlopend goede zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: senioren met dementie en ouderen met handicaps. Ook relevant bij een hulpvraag rondom eten en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Onder sommige omstandigheden kan een familielid of vriend helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of helpen bij het eten. In Lauwersoog kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Meer info op o.a. mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Lauwersoog vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Lauwersoog? In de regio bestaat er de keuze uit meerdere tafeltje dekjes en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. Eten zoals Hamlapje in jus en Reepjes kippenvlees in jus. U kunt kiezen voor organisaties met expertise op het gebied van koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en aanbieders die de maaltijd al opgewarmd leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit is op te warmen als het u gelegen komt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Kun u dit zelf niet, en kent u geen mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw eten wordt opgewarmd geleverd, smullen maar!
 • Hierna bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
TSN ThuiszorgOudedijksterweg 39982 HCUithuizermeeden
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
Catering- en Maaltijd Service Gangl UithuizenEdama 199981 NDUithuizen
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
Stichting Tafeltje-Dek-JeHoofdstraat 1109982 AJUithuizermeeden
Restaurant in De MiedenHoofdstraat 61a9982 ABUithuizermeeden
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact met ons op.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Lauwersoog

Meerdere buurthuizen in de streek Lauwersoog bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants hebben de lekkerste gerechten als Gegrilde kippenbout, groentemix, aardappelpuree, voor de kleine portemonnee. In zo’n omgeving kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige eetpunten bestaat er de optie om het assortiment aan huis te bezorgen. Aan de hand van www.demarne.nl ontdekt u handige info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Lees verder over Uitgekookt.

Gegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: De Marne
 • Netnummer: 0519 (+31519)
 • Postcode: 9976
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Geschikte maaltijden

 • Kipfilet in piri piri saus
 • Gebakken kibbeling
 • Kip kerrie ananas met risotto
 • Macaronischotel bolognese
 • Zalmfilet in saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Kiest men voor lichte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we te maken met meer intensieve zorg als thuiszorg?

 2. Subsidie aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Bekijk welke zorgvormen mogelijk zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Achterhaal ook wat de gemeente De Marne verzorgt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.demarne.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder kiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Lauwersoog voor ouderen en maak een keuze. Let goed op bestelopties, betaalopties, klantenservice en het wisselende aanbod. Zoek uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, in de regel door een persoonlijke bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat eenvoudig in de magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en zet hem op een kleine 6 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In beginsel spreken we over 3 opties: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is de meest verse maaltijden, maar een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter beperkt vers en verantwoord. Tafeltje dekje is ideaal op het moment dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €5,50. Dagverse/koelverse maaltijden koopt u voor circa €6,40. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Lauwersoog is beschikbaar vanaf €7,60. In de regel zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Kies daarom direct voor een proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. Uw maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur levert alles netjes af en kan eventuele vragen behandelen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een maaltijdleverancier? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U bestelt altijd de maaltijden die u aanspreken (online, telefonisch & met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (geen abonnement).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Lauwersoog is een service waar velen gebruik van maken. Voor cliënten die zichzelf kunnen redden geeft dit meer tijd en regelmaat. Voor bewoners die daar meer problemen mee ondervinden is het soms de enige oplossing. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat mensen voldoende voeding binnenkrijgen. Met name de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Goed om te noemen: ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze uitstekende maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Lauwersoog: “bezorgen faciliteert perfect service in postcodegebied 9976”. Mogelijk interessant: Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw diëten en allergieën. gemalen, glutenvrij, natriumarm, zoutarm of misschien koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: diners met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!