Maaltijdvoorziening Drimmelen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Drimmelen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Drimmelen is men name interessant voor alle ouderen die vanwege ouderdom of een andere oorzaak geen boodschappen kunnen doen. Voor de gemeente Drimmelen kan men kiezen uit veel maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan landelijke bezorgservices zoals De Dievpriesman, of gespecialiseerde instellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Via soortgelijke mogelijkheden is iedereen verzekerd van smaakvolle maaltijden als Lekkerbekje in dillesaus, worteltjes en doperwten mix en aardappelpuree en/of Bruine bonenschotel, spek, kip, witte rijst. Via onze service bekijkt men eet-instellingen en belangrijke kennis aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Regio-code0162 (+31162)
Postcode4921
Kosten (indicatie)v.a. €6,57
Maaltijd tipKipschnitzel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Drimmelen

Een bepaald eetpatroon is relevant voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond recept vol vitaminen draagt hier zeker aan bij. Gaat een supermarkt bezoeken en koken niet zelfstandig wegens gezondheidsproblemen? Of heeft u een relatief laag inkomen? In die situatie kunt u aanspraak doen op handige maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of wijkverpleging. Hoe kan ik dit regelen? U dient rekening te houden met verscheidene subsidievormen en zorgwetten. In dit hoofdstuk benaderen we de meest toegepaste wetten: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en eigen mantelzorg. Misschien is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Drimmelen.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Drimmelen. Ontwikkeld voor mensen die problemen ervaren bij het zelfstandig thuiswonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor senioren die continu professionele zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: mensen met dementie en bejaarden met lichamelijke handicaps. Er zijn ook maatregelen te nemen voor eten en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • eten in de mond stoppen
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Onder sommige omstandigheden kunnen bekenden helpen met boodschappen kopen of een maaltijd opwarmen. In Drimmelen kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Individuele zorg
 • Meer info op o.a. mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Drimmelen vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Drimmelen? In deze streek bestaan er allerlei tafeltje dekjes en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. Eten zoals Kibbeling met ravigottesaus, Mexicomix, Gebakken krielaardappeltjes of Schnitzel mexico schotel. U kunt kiezen voor organisaties met expertise op het gebied van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf moet opwarmen, en leveranciers die de maaltijd opgewarmd brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken als het u gelegen komt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen mantelzorger die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm geleverd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager de WijsAdelstraat 144921 BRMade
De WeverDoctor Deelenlaan 65042 ADTilburg
De WijngaerdCyclaamstraat 2a4921 JCMade
Vermeulen CateringHeistraat 254909 BDOosteind
Slagerij van GilsArkendonk 644907 XPOosterhout
Slagerij van de ZandeAmer 55032 AZTilburg
Stichting Welzijn & Ondersteuning GeertruidenbergVenestraat 184931 BPGeertruidenberg
MaaltijdenExpresBoomstraat 1615038 GRTilburg
SPAR AertsBurg. Van de Mortelplein 415037 PJTilburg
SmaakrijkHeemraadsingel 104944 VDRaamsdonk
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur ons dan een mail.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Drimmelen

Een deel van de zorgcentra in de gemeente Drimmelen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants bieden voedzame menu’s als Vegastukjes in pestosaus, Toscaanse groentemix, Cannelloni,, voor scherpe prijzen. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Af en toe is het ook mogelijk om de specialiteiten thuis af te leveren. Via www.drimmelen.nl spot u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bezoek de pagina: Koelverse maaltijden.

Kerngegevens

Voorbeeld maaltijden

 • Aspergesoep met zalm
 • Pasta Venetia
 • Babi pangang
 • Zalmfilet in roomsaus
 • Draadjesvlees in rode wijnsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Betreft het beperkte zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om permanente zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is de zorgvraag bekend? Zoek uit de verschillende soorten zorg die toepasbaar zijn. Informeer over WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat de gemeente Drimmelen doet betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.drimmelen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Ontdek de maaltijdservices in Drimmelen voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Houd met name rekening met bezorg- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. U kunt uitzoeken of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De menu’s zullen thuis geleverd worden, in de regel op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen gaat eenvoudig in de magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 6 – 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Feitelijk zijn er drie mogelijkheden: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt fris en smaakvol. Tafeltje dekje is makkelijk op momenten wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €3,80. Heerlijke koelverse maaltijden koopt u voor circa €6,70. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Drimmelen is verkrijgbaar vanaf €7,20. Normaal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan de oplossing zijn. Proberen? Kies eens proef bestellingen (pakketten). Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en geeft een toelichting.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een bezorgdienst voor eten? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U kiest altijd zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, met de bestellijst of online). U bent dus volledig flexibel (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Drimmelen is zeer populair. Voor mensen die zelf de boodschappen doen en koken verschaft dit extra tijd en autonomie. Voor bewoners die niet meer naar de winkel kunnen is het iets noodzakelijks. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat ouderen fit en vitaal blijven. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Evenzeer zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds beter. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze complete maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Drimmelen: “bezorgen faciliteert veel vrijheid in postcodegebied 4924”. Bezoek de pagina: Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eetpatroon. gemalen, lactosevrij, natriumarm, zoutarm of wellicht koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: maaltijden met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente