Maaltijdvoorziening Etten-Leur

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Etten-Leur

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Etten-Leur biedt uitkomst voor alle inwoners die door ouderdom of een lichamelijke beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Etten-Leur zien we diverse maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of gespecialiseerde restaurants die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. D.m.v. zulke services is iedereen verzekerd van smaakvolle menu’s zoals Kibbeling met ravigottesaus, Mexicomix, Gebakken krielaardappeltjes en/of Kippendijstukjes in satésaus, bami goreng. Op deze pagina vindt u maaltijddiensten en handige voorlichting ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEtten-Leur
Regio-code076 (+3176)
Postcode4875
Kosten (indicatie)v.a. €6,6
Recept tipBloemkoolsoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Etten-Leur

Een bepaald eetpatroon is noodzakelijk voor een vitaal lichaam. Een voedzaam recept met voldoende groenten mag men niet overslaan. Lukt boodschappen kopen en in de keuken staan niet meer zelf ter wille van ouderdom? Of heeft u een relatief laag inkomen? Als antwoord daarop kunt u aanspraak doen op bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Waar heb ik recht op? Hiervoor zijn er speciale zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Op deze pagina verwerken we de beste regelingen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en tijdelijke mantelzorg. Wellicht is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Etten-Leur.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Etten-Leur. Relevant voor bewoners die tegen problemen aanlopen bij het zelfredzaam blijven en hulp bij mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor bewoners die de hele dag door zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: senioren met dementie en mensen met handicaps. Ook is er budget beschikbaar voor eten en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toediening van eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Meestal wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Onder sommige omstandigheden kan een familielid of vriend ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd opwarmen. In Etten-Leur zien we ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Individuele zorg
 • Raadpleeg ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Etten-Leur vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Etten-Leur? In deze gemeente vinden we meerdere aanbieders en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Gehaktbal, prei a la crème en krieltjes met peterselie of Nasi goreng speciaal, kip in satésaus. U kunt kiezen uit bedrijven met een ruim aanbod koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en leveranciers die de gerechten warm bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron op ieder gewenst moment. U geniet van maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en is er niemand die hierbij een rol kan spelen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. De maaltijd wordt warm gebracht, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale organisaties, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij van CaulilStationsstraat 24872 TDEtten-Leur
Slagerij van GilsArkendonk 644907 XPOosterhout
Slagerij BilletMolenstraat 1124881 CVZundert
Keurslagerij LodewijkKapelstraat 334841 GEPrinsenbeek
BuurtzorgMarkt 20b4841 ACPrinsenbeek
Stichting Social CateringAbdis van Thornstraat 544901 ZBOosterhout
Hendrikx keurslagerMolenstraat 1904881 GHZundert
Margot bij de HandAbraham Bloemaerthoek 194907 RDOosterhout
ThebeWarandelaan 64904 PCOosterhout
De KnollentuinSt. Bavostraat 254891 CGRijsbergen
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Etten-Leur

Diverse woonzorgcentra in de omgeving van Etten-Leur bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Dit soort wijkrestaurants hebben een aanbod heerlijke gerechten zoals Vegetarische zadenburger met vegetarische jus, gekookte aardappelen, wokgroenten, voor de kleine portemonnee. In het restaurant is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige eetpunten is het bovendien mogelijk om het assortiment te laten bezorgen. Op www.etten-leur.nl checkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Lees verder over Kant en klaar maaltijden.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Etten-Leur
 • (Net) nummer: 076 (+3176)
 • Hoofdpostcode: 4875
 • Veel gezochte wijk: Etten-Leur

Lekkere maaltijden

 • Spaghettischotel bolognese
 • Aardappelgratin
 • Gehaktballetjes in uienjus
 • Kipragout champignons
 • Runderstoofpotje

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Spreken we over beperkte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of betreft het ingrijpendere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de zorgvraag is? Kijk naar welke manieren van (thuis)zorg tot de opties behoren. Informeer over WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Bekijk ook wat de gemeente Etten-Leur doet wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.etten-leur.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Etten-Leur voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let goed op de beste- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Probeer of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, steeds vaker door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de maaltijd kan moeiteloos via oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht ongeveer 5 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

U heeft eigenlijk 3 keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Het voordeel van koelvers is de meest verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje is praktisch voor ouderen waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden zijn er al voor €4,60. Dagverse/koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,20. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Etten-Leur is er al voor €8,30. Dikwijls is dit inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Probeer het uit met een proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale chauffeur brengt het eten bij hen thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een bezorgservice voor maaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men bepaald altijd zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Etten-Leur is een ware uitkomst. Voor ouderen die nog wel zelf hun potje kunnen koken faciliteert dit meer rust en structuur. Voor senioren die niet meer naar de winkel kunnen is het iets noodzakelijks. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen kwiek en energiek blijven. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Bovendien zijn de diepvries- en koelverse maaltijden steeds beter. Tegenwoordig met veel groenten, vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze smaakvolle maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Etten-Leur: “bezorgen houdt in: veel vrijheid in postcodegebied 4870, 4871, 4872, 4873, 4874, 4875, 4876, 4877, 4878, 4879”. Bekijk ook info over Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. lactosevrij, gemalen, zoutarm, natriumarm of juist eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!