Maaltijdvoorziening Zundert

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zundert

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zundert is bedoeld voor alle ouderen die door hun leeftijd of een andere oorzaak (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Zundert kan men kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn landelijk opererende diensten als Mealhero, of regionale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Met behulp van deze services kan elke oudere weer genieten van gezonde recepten zoals Koolvis met tomatensaus, worteltjes en aardappelpuree en/of Rundersaucijs in jus met bonne femme en hete bliksem. Op deze pagina treft men eet-bedrijven en belangrijke kennis ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Regio-code076 (+3176)
Postcode4881
Kosten (indicatie)v.a. €4,97
Lekkere maaltijdNasi babi ketjap

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Zundert

Een bepaald maaltijdplan is essentieel voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond diner vol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Gaat een bezoekje aan de winkel en koken niet meer op eigen houtje gezien uw problemen met de gezondheid? En is uw inkomen beperkt? In die situatie kunt u eens kijken naar belangrijke subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of wijkverpleging. Hoe maak ik hier aanspraak op? U dient rekening te houden met diverse wetten en regelingen (subsidie). In het volgende schema zoomen we in op de meest toegepaste wetten: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, als ook mantelzorg. Misschien zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Zundert.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Zundert. In het leven geroepen voor senioren die problemen ondervinden bij het zelf invullen van de huishouding en als assistentie bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op ouderen die de hele dag goede zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan bejaarden met dementie en bejaarden met een handicap. Tevens is er financiële ruimte voor voeding (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Moment voor samen eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is de huidige zorgvraag hoog? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Dikwijls wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Soms kan een vriend of kennis ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd koken. In Zundert zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Meer ondersteuning in huis
 • Zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zundert vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Zundert? In en rondom uw woonplaats bestaat er de keuze uit vele services en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Runderstoofpotje, groentemix met kalkoenblokjes en aardappelpuree of Eieromelet in kaassaus. U kunt kiezen voor keukens die gericht zijn op vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en services die het eten warm aanleveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan adviseren wij koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op een moment dat het u uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niet iemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder tonen wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij BilletMolenstraat 1124881 CVZundert
Vermeulen CateringHeistraat 254909 BDOosteind
Hendrikx keurslagerMolenstraat 1904881 GHZundert
Keurslagerij van CaulilStationsstraat 24872 TDEtten-Leur
Keurslagerij LodewijkKapelstraat 334841 GEPrinsenbeek
ThebeWarandelaan 64904 PCOosterhout
De KnollentuinSt. Bavostraat 254891 CGRijsbergen
Slagerij van GilsArkendonk 644907 XPOosterhout
Margot bij de HandAbraham Bloemaerthoek 194907 RDOosterhout
Stichting Social CateringAbdis van Thornstraat 544901 ZBOosterhout
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Zundert

Sommige woonzorgcentra in de gemeente Zundert bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants hebben vitale menu’s als Nasi Indisch rundvlees, tegen een aantrekkelijke prijs. In zo’n omgeving kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants is het ook mogelijk om de gerechten thuis te laten bezorgen. Op www.zundert.nl vindt u details aangaande de aanwezige seniorenrestaurants. Ga door naar: Diepvriesmaaltijden.

Stats & Facts

Potentiële maaltijden

 • Kipfilet mosterdsaus
 • Kipstukjes in mosterdsaus
 • Andijvie a la creme
 • Sucadelapje, bladspinazie, krieltjes
 • Bloemkool cordonbleu schotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat is het precieze probleem? Doelen we op tijdelijke zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of is er behoefte aan meer grondige zorg als thuishulp bij eten?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Kijk naar de verschillende soorten zorg die beschikbaar zijn. Informeer over WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Check ook wat de gemeente Zundert kan betekenen omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.zundert.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier selecteren

  Check de maaltijdservices in Zundert voor ouderen en start met bestellen. Neem zaken in acht als: de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en beschikbare diëten. Vraag of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, tegenwoordig op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gebeurt zonder problemen via oven of magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en zet hem op ongeveer 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter beperkt vers en meer zout. Tafeltje dekje is praktisch voor ouderen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €3,60. Voedzame koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,60. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zundert koopt u voor circa €7,80. Meestal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is mogelijk de oplossing. Kies daarom direct voor zo’n proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de regionale bezorger levert de gerechten aan huis en neemt de laatste zaken door.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bepaald altijd persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Zundert is sterk in opkomst. Voor ouderen die zelfstandig kunnen koken resulteert dit in extra tijd en autonomie. Voor cliënten die niet meer naar de winkel kunnen is het vrijwel onmisbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Met name de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Ook zijn de koelverse- en diepvriesgerechten met sprongen vooruit gegaan. Vol met groenten, mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het verwarmen van deze complete maaltijden doet u gewoon in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Zundert: “bezorgen faciliteert veel gemak in postcodegebied 4880, 4881, 4884”. Lees verder over Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, zoutarm, natriumarm, gemalen en ook eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: eten met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente