Maaltijdvoorziening Oosterhout

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oosterhout

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oosterhout wordt veel gebruikt door alle ouderen die door hun leeftijd of een lichamelijke handicap niet in de keuken kunnen staan. Binnen de gemeente Oosterhout kan men kiezen uit professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over landelijk opererende diensten als Apetito, of kleinschalige bedrijven die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. D.m.v. deze betrouwbare faciliteiten heeft men de beschikking over complete maaltijden zoals Wrap kip madras of Kipfilet in uienjus, Andijviestamppot. Onderstaand vindt u maaltijddiensten en belangrijke gegevens wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Regio-code0162 (+31162)
Postcode4902
Kosten (indicatie)v.a. €6,82
Lekkere maaltijdAppelpannenkoek

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Oosterhout

Een gebalanceerd eetpatroon is essentieel voor een vitaal lichaam. Een voedzaam recept met genoeg voedingsstoffen staat hierbij centraal. Kan een bezoekje aan de winkel en het bereiden van een maaltijd niet zelfstandig gezien uw gezondheidsproblemen? En is uw budget niet toereikend? Als antwoord daarop kunt u gebruik maken van een aantal subsidies / maaltijd regelingen. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hiervoor zijn er diverse wetten en subsidieregelingen. In het volgende schema zoomen we in op de belangrijkste vormen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, als ook mantelzorg. Wellicht heeft u ook recht op bijzondere bijstand via de gemeente Oosterhout.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Oosterhout. Speciaal voor inwoners die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuiswonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bejaarden die 24 uur per dag zorg in de nabijheid of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: bejaarden met dementie of inwoners met een fysiek ongemak. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het avondeten (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Gezamenlijk eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Dikwijls ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. In sommige situaties kan een vriend of kennis ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd koken. In Oosterhout kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oosterhout vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Oosterhout? In deze gemeente zien we diverse organisaties en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan gerechten als Stamppot andijvie of Aardappelgratin. Wij onderscheiden instellingen die zich vooral richten op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en maaltijdservices die het diner warm aan huis leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken op een moment dat het u schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het gerecht wordt opgewarmd geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Stichting Social CateringAbdis van Thornstraat 544901 ZBOosterhout
Stichting Welzijn & Ondersteuning GeertruidenbergVenestraat 184931 BPGeertruidenberg
ThebeWarandelaan 64904 PCOosterhout
De KnollentuinSt. Bavostraat 254891 CGRijsbergen
Hendrikx keurslagerMolenstraat 1904881 GHZundert
Vermeulen CateringHeistraat 254909 BDOosteind
Margot bij de HandAbraham Bloemaerthoek 194907 RDOosterhout
De WijngaerdCyclaamstraat 2a4921 JCMade
Keurslager de WijsAdelstraat 144921 BRMade
Slagerij van GilsArkendonk 644907 XPOosterhout
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Oosterhout

Een deel van de zorghuizen in de omgeving Oosterhout bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een apart buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants verstrekken heerlijke maaltijden als Spaghetti bolognese, voor de kleine portemonnee. Hier kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige restaurants is het tevens mogelijk om de specialiteiten thuis te laten bezorgen. Middels www.oosterhout.nl treft u praktische info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Lees verder over Kant en klaar maaltijden.

Kerngegevens

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Oosterhout
 • (Regio) nummer: 0162 (+31162)
 • Postcodegebied: 4902
 • Lokale wijk: Oosterhout-Centrum

Maaltijd ideën

 • Chili sin carne
 • Beef teriyaki. Tjap tjoy. Gele rijst
 • Kip-groenteschotel
 • Garnalensoep
 • Varkensfilet in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Kiest men voor beperkte zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de zorgvraag is? Doorzoek welke vormen van hulp geschikt zijn. Check WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Informeer ook wat de gemeente Oosterhout doet rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.oosterhout.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Oosterhout voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Neem zaken in acht als: bezorg- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, doorgaans door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gebeurt zonder problemen in uw eigen magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en verwarm het gerecht ongeveer 6 – 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

U heeft eigenlijk 3 keuzemogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Het handige van koelvers is super verse leveringen, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje komt van pas zodra een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,20. Koelverse/dagverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,60. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oosterhout is er al voor €7,60. Vaak is dit inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Proberen? Kies eens het proefpakket. Vul het formulier in. Uw maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft verdere uitleg.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en zoekt u voor een korte periode bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U selecteert altijd zelf de gerechten (met de bestellijst, telefonisch & online). U houdt de regie in eigen handen (geen contract).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Oosterhout is zeer populair. Voor bewoners die nog op eigen benen staan faciliteert dit extra tijd en structuur. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het iets noodzakelijks. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden niet ondervoed raken. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Bovendien zijn de diepvries + koelverse menu’s in kwaliteit gestegen. Doorgaans meer dan 200 gram groente, mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze complete maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Oosterhout: “bezorgen faciliteert veel zelfstandigheid in postcodegebied 4909”. Wellicht relevant: Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw diëten en allergieën. glutenvrij, gemalen, lactosevrij, zoutarm of wellicht vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente