Maaltijdvoorziening De Wolden

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje De Wolden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in De Wolden is geschikt voor alle senioren die door ouderdom of een handicap niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Binnen de gemeente De Wolden kunt u kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of regionale instanties die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Met behulp van zulk soort bedrijven kan iedereen rekenen op complete menu’s zoals Lekkerbekje in kerrie-gembersaus, Meergroentenstamppot en/of Kipfilet met stroganoffsaus, bloemkool met bechamelsaus-kerrie en gekookte aardappelschijfjes. Via onze service treft men de verschillende services en essentiële details aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Regio-code0528 (+31528)
Postcode7921
Kosten (indicatie)v.a. €4,99
Geschikte maaltijdRundergehaktballetjes in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in De Wolden

Een goed voedingspatroon is onmisbaar voor de gezondheid. Een gezond gerecht met genoeg mineralen moet dan ook het streven zijn. Gaat het boodschappen inkopen en lekker kokkerellen niet zelfstandig gezien uw leeftijd en/of handicap? En moet u met weinig rondkomen? Als antwoord daarop onderscheiden we verschillende subsidies / maaltijd regelingen. Denk dan aan: goedkope maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of wijkverpleging. Waar heb ik recht op? We onderscheiden diverse maaltijdsubsidies en wetten. In het volgende schema benaderen we een aantal van deze wetten: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, als ook mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente De Wolden.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente De Wolden. Te gebruiken door mensen die problemen ervaren bij het zelfredzaam blijven en als assistentie bij mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor bewoners die continu zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende ouderen of senioren met een lichamelijke handicap. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Iemand die het eten toedient
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Over het algemeen ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. In sommige situaties kan familie ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of samen eten. In De Wolden kan u ook een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bekijk ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice De Wolden vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in De Wolden? In deze gemeente kunt u kiezen uit talloze maaltijdservices en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Kiprollade tutti frutti met kruidenjus, aardappelpuree met persillade, gemengde groente of Gekruide speklapjes in jus, Kapucijners met amandel, Aardappelpuree met tuinkruiden. U kunt kiezen voor bedrijven met een ruim aanbod vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en leveranciers die het eten warm aan huis leveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u niemand die u ondersteunt? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand tonen wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
TonckenshuysMeppelerweg 227921 VRZuidwolde
Dorpshuis ’t Neie PuntJan Wierengaweg 1097963 CMRuinen
Slagerij LantingaWoldstraat 617941 LGMeppel
SPAR MaaltijdserviceZwarte Dijkje 267914 PCNoordscheschut
Stichting Maaltijdservice HoogeveenTormentil 127913 CGHollandscheveld
Keurslagerij BergerslagEbbinge Wubbenlaan 57951 AAStaphorst
Icare – West-VeluweBlankenstein 4007943 PHMeppel
BuurtzorgDijkhuizen 667961 AMRuinerwold
Stichting Welzijn Staphorst (SWS)Berkenlaan 17951 CAStaphorst
Zorggroep NoorderboogWerkhorst 367944 AVMeppel
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in De Wolden

Verschillende zorgcentra in de gemeente De Wolden bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants hebben verse menu’s zoals Kiprollade tutti frutti met kruidenjus, gekookte aardappelen, sperziebonen, voor enkele euro’s. In het restaurant is ook voldoende gelegenheid om te praten. Af en toe is het tevens mogelijk om de specialiteiten af te halen of te laten bezorgen. Middels www.dewolden.nl leest u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw omgeving. Bekijk ook info over Mantelzorg.

Feiten

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: De Wolden
 • Regionummer: 0528 (+31528)
 • Postcode: 7921
 • Populaire wijk: Zuidwolde

Voorbeeld maaltijden

 • Gepaneerde kipnuggets
 • Rundergoulash
 • Varkens-groenteschotel
 • Hete Bliksem met een speklapje
 • Prei-gehaktschotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreekt met van lichte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of spreken we over ingrijpendere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Bekijk welke vormen van zorg tot de opties behoren. Zoek naar WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat de gemeente De Wolden regelt omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.dewolden.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Bekijk de maaltijdservices in De Wolden voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let goed op beschikbare bezorgdagen en beschikbare diëten. Zoek uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De gerechten kunnen thuisbezorgd worden, doorgaans op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gebeurt zonder problemen in de magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel de tijd in op circa 5 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 opties: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter verminderd fris en smaakvol. Tafeltje dekje komt van pas in het geval dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Het tarief wordt vooral gevormd door de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €4,10. Voedzame koelverse maaltijden zijn er al voor €5,90. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in De Wolden vindt u al vanaf €8,10. In de regel wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Kies daarom direct voor een proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Uw maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale chauffeur levert alles netjes af en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor 1 of 2 weken een maaltijdservice aan huis? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U bestelt steeds de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, online & met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in De Wolden is een service waar velen gebruik van maken. Voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen koken faciliteert dit meer rust en gemak. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het meer een noodzaak. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Bovenal de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tevens zijn ook de diepvries + koelverse menu’s met sprongen vooruit gegaan. Vaak met 250 gram + groente, bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden De Wolden: “bezorgen biedt veel gemak in postcodegebied 7924, 7957”. Wellicht relevant: ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uiteenlopende diëten. natriumarm, gemalen, zoutarm, lactosevrij of wellicht koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente