Maaltijdvoorziening Meppel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Meppel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Meppel is bedoeld voor alle senioren die i.v.m ouderdom of een belemmering niet zelf kunnen koken. Binnen de gemeente Meppel zien we allerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld bedrijven met landelijke dekking als Apetito, of zorghuizen en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door middel van zulke mogelijkheden kan men zeker zijn van verantwoorde menu’s zoals Gepaneerde kalkoenschnitzel en/of Runderlapje rodewijnsaus, rustica, spinazie, doperwten, truffelpuree. Op deze pagina vindt u organisaties en nuttige voorlichting over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Regio-code0522 (+31522)
Postcode7941
Kosten (indicatie)v.a. €5,02
Recept tipGehaktschijf met appelcompote

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Meppel

Een juist voedingsvoorschrift is onmisbaar voor uw gezonde leefstijl. Een gezond gerecht bomvol mineralen mag men niet overslaan. Kan boodschappen kopen en gerechten klaarmaken niet meer zelf ter wille van problemen met de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Als antwoord daarop onderscheiden we belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Waar heb ik recht op? U kunt aankloppen bij speciale zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hieronder bespreken we een aantal van deze wetten: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en de mantelzorg. Mogelijk heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Meppel.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Meppel. Uniek voor inwoners die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor mensen die doorlopend professionele zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende ouderen en senioren met een lichamelijke beperking. De wet biedt ook hulp bij de maaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is de huidige zorgvraag hoog? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Over het algemeen wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Dikwijls kan een vriend of kennis ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd koken. In Meppel zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bezoek ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Meppel vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Meppel? In deze plaats bestaan er verscheidene aanbieders en instanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Kip Andorra of Rookworst met stamppot zuurkool. U kunt kiezen voor organisaties die zich vooral richten op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bedrijven die het diner warm bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken zodra u het schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niemand die u hierbij hulp kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw eten wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Hieronder treft u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij LantingaWoldstraat 617941 LGMeppel
Restaurant De MolenhofHofweg 257971 BKHavelte
Icare – West-VeluweBlankenstein 4007943 PHMeppel
TonckenshuysMeppelerweg 227921 VRZuidwolde
SPAR MaaltijdserviceZwarte Dijkje 267914 PCNoordscheschut
Stichting Welzijn Staphorst (SWS)Berkenlaan 17951 CAStaphorst
Zorggroep NoorderboogWerkhorst 367944 AVMeppel
Dorpshuis ’t Neie PuntJan Wierengaweg 1097963 CMRuinen
BuurtzorgDijkhuizen 667961 AMRuinerwold
Keurslagerij BergerslagEbbinge Wubbenlaan 57951 AAStaphorst
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Contact opnemen kan per mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Meppel

Een aantal verzorgingstehuizen in de gemeente Meppel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants hebben heerlijke maaltijden als Kipragout met Parijse wortelen, voor lage prijzen. Hier is ook voldoende gelegenheid om te praten. Zo nu en dan bestaat er de mogelijkheid om het eten te laten bezorgen. Op de URL www.meppel.nl spot u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Meppel
 • (Net) nummer: 0522 (+31522)
 • Hoofdpostcode: 7941
 • Wijk: Centrum

Smaakvolle maaltijden

 • Penne pesto, kip, groene groenten
 • Rookworst met stamppot boerenkool
 • Lekkerbekje
 • Stamppot koolraap met appel
 • Pastaschotel met spinazie

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Om wat voor zorg gaat het? Doelen we op kortstondige zorg zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Bekijk welke vormen van zorg een optie zijn. Zoek naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Ontdek ook wat de gemeente Meppel verzorgt ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.meppel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Check de maaltijdservices in Meppel voor ouderen en zoek de beste uit. Let op belangrijk dingen zoals: bezorg- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Probeer of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw bestellingen zullen thuis gebracht worden, tegenwoordig door een lokale bezorger, op een vast moment. De maaltijd klaarmaken is gemakkelijk in de magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor ongeveer ongeveer 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

U heeft eigenlijk 3 alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje komt van pas zodra eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van het type eten. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €4,50. Koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,20. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Meppel vindt u al vanaf €8,80. Meestal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Kies daarom direct voor een proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en legt alles netjes uit.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een maaltijdleverancier? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U selecteert wekelijks de menu’s die u lekker lijken (online, met de bestellijst of telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Meppel is een ware uitkomst. Voor bewoners die het huishouden nog prima managen geeft dat meer rust en regelmaat. Voor mensen die niet meer op eigen benen staan is het haast een “must”. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat mensen kwiek en energiek blijven. Populair zijn met name de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Verder zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Meppel: “bezorgen biedt veel zelfstandigheid in postcodegebied 7940, 7941, 7942, 7943, 7944, 7948”. Ga door naar: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uiteenlopende diëten. lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, natriumarm of misschien vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: gerechten met niet meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente