Maaltijdvoorziening Hoogeveen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hoogeveen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hoogeveen is men name interessant voor alle inwoners die i.v.m leeftijd of een andere oorzaak niet zelf kunnen koken. Voor de gemeente Hoogeveen onderscheiden we velerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of kleinschalige bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door gebruik te maken van dit soort diensten heeft iedereen toegang tot gezonde maaltijden als Rundermedaillons in pepersaus, Bonne femme en Sukadelapje in jus, sperziebonen en aardappelpuree. Onderstaand vergelijkt men eet-instellingen en nuttige informatie inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Regio-code0528 (+31528)
Postcode7901
Kosten (indicatie)v.a. €5,01
Voorbeeld maaltijdRundersaucijs in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Hoogeveen

Een bepaald voedingsvoorschrift is nodig voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond gerecht vol vitaminen staat hierbij centraal. Gaat naar de supermarkt gaan en in de keuken staan niet meer op eigen houtje gezien uw leeftijd en/of handicap? En is uw budget niet toereikend? Met dat in het achterhoofd kunt u eens kijken naar bruikbare subsidies / maaltijd regelingen. Concreet: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt zich beroepen op velerlei maaltijdsubsidies en wetten. Hierna vertellen we wat meer over deze zorgwetten; WMO, ZVW en WLZ, en eigen mantelzorg. Misschien zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Hoogeveen.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Hoogeveen. In het leven geroepen voor bejaarden die tegen problemen aanlopen bij het zelf runnen van een huishouden en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor bejaarden die doorlopend zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan senioren met dementie of ouderen met een handicap. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Vaak gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. In sommige situaties kan familie ondersteunen bij boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Hoogeveen kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Individuele zorg
 • Raadpleeg ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hoogeveen vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Hoogeveen? In deze streek bestaan er een aantal bezorgservices en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Kipschnitzel met boontjes en satesaus en Vier-groentenstamppot. Er zijn aanbieders met een ruim aanbod diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en maaltijdservices die het diner al opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen op ieder gewenst moment. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Beschikt u niet over een keuken, en kent u niemand die hierbij een rol kan spelen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw diner wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Sociaal Restaurant HoogeveenDekkerplein 17901 BZHoogeveen
BuurtzorgHet Hoekje 40a7913 BDHollandscheveld
Olden KinholtKemperstraat 27901 CBHoogeveen
SPAR KroezeKlemstrook 2a7894 CNZwartemeer
BuurtzorgEemslandweg 707894 ADZwartemeer
BuurtzorgBentinckslaan 20 A-37902 GGHoogeveen
Catering van ’t HoogeBrederoweg 377901 JLHoogeveen
Slagerij DrentHet Haagje 367906 AAHoogeveen
SWWHet Haagje 1197902 LEHoogeveen
Senas ZorgHoofdstraat 247901 JPHoogeveen
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Hoogeveen

Sommige verzorgingstehuizen in de gemeente Hoogeveen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants verstrekken gezonde gerechten zoals Slavink met jus, spinazie à la crème en gekookte aardappelen, voor scherpe prijzen. In het restaurant is er ook ruimte voor ontmoeting. Soms bestaat er de optie om het assortiment aan huis te bezorgen. Op uw gemeente website www.hoogeveen.nl checkt u handige info over de seniorenrestaurants die er zijn. Wellicht relevant: Proefpakket.

Stats & Facts

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Hoogeveen
 • (Net) nummer: 0528 (+31528)
 • Centrale postcode: 7901
 • Wijk: Hoogeveen

Maaltijd suggesties

 • Pittige sperzieboontjes
 • Broccoli kaassaus
 • Babi ketjap, mihoen goreng
 • Naturel-pannenkoek
 • Runderlever in saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Doelen we op beperkte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of spreken we over meer intensieve ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Informeer naar welke vormen van zorg een optie zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Ontdek ook wat de gemeente Hoogeveen verzorgt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.hoogeveen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Hoogeveen voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Controleer altijd bezorg- en betaalmogelijkheden en het assortiment. Bekijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw gerechten kunt u thuis verwachten, vaak door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 6 – 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In beginsel spreken we over 3 alternatieven: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt super verse leveringen, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter minder fris en meer zout. Tafeltje dekje is handig voor ouderen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €4,70. Dagverse/koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,10. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hoogeveen is beschikbaar vanaf €7,20. Normaliter is dit inclusief bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Bestel veilig en snel zo’n proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. Een (online) maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om kennis te maken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft verdere uitleg.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men selecteert wekelijks de menu’s die u lekker lijken (online, met de bestellijst of telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder afnameverplichting).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Hoogeveen is ontzettend handig. Voor senioren die nog op eigen benen staan biedt dit meer vrije tijd en gemak. Voor inwoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat senioren fit en vitaal blijven. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries + koelverse menu’s steeds gezonder. Vol met groenten, mineralen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Hoogeveen: “bezorgen levert goede ondersteuning in postcodegebied 7900, 7901, 7902, 7903, 7904, 7905, 7906, 7907, 7908, 7909”. Mogelijk interessant: Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eetpatroon. zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, natriumarm of eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente