Maaltijdvoorziening Staphorst

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Staphorst

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Staphorst is er voor alle senioren die mede door leeftijd of ernstige beperkingen tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Staphorst zijn er veel maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijke bezorgservices zoals Eten Met Gemak, of lokale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met dergelijke instellingen beschikt men altijd over uitstekende maaltijden als Kipschnitzel of Varkensfiletlapje met vleesjus, gekookte aardappelen, bloemkool. Op deze website doorzoekt men de verschillende services en bruikbare inlichtingen inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Regio-code0522 (+31522)
Postcode7951
Kosten (indicatie)v.a. €5,62
Maaltijd ideeKoninginnesoep met kip

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Staphorst

Een gebalanceerd voedingspatroon is essentieel voor een vitaal lichaam. Een gezond recept met voldoende voedingsstoffen is dan ook essentieel. Gaat een bezoekje aan de winkel en lekker kokkerellen niet 100% veilig meer ter wille van fysieke ongemakken? En moet u met weinig rondkomen? In die situatie zijn er interessante subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt een beroep doen op velerlei wetten en regelingen (subsidie). Op deze pagina zoomen we in op deze vormen van zorg: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en tijdelijke mantelzorg. Eventueel kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Staphorst.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Staphorst. Te gebruiken door bejaarden die problemen ondervinden bij het op eigen benen thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Korting op een maaltijdservice
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor bejaarden die doorlopend speciale zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende bejaarden of inwoners met handicaps. Ook is er budget beschikbaar voor de avondmaaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Soms wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Dikwijls gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • toezicht bij eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Vaak kan een partner ondersteunen bij boodschappen kopen of het bereiden van een maaltijd. In Staphorst staan ook vrijwilligers klaar die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Individuele zorg
 • Bekijk ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Staphorst vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Staphorst? In deze plaats bestaan er verscheidene bedrijven en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt denken aan Couscous, kip, mergueze worst en Kebab van kip-, kalkoen- en kalfsvlees, knoflooksaus, patat. U kunt kiezen voor services die zich vooral richten op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en maaltijdservices die het eten warm aan huis brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u treft. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u geen mantelzorger die hierin uitkomst kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het menu wordt warm afgeleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij BergerslagEbbinge Wubbenlaan 57951 AAStaphorst
Keurslagerij van der LaanBrink 227991 CHDwingeloo
Stichting Welzijn Staphorst (SWS)Berkenlaan 17951 CAStaphorst
Zorggroep NoorderboogWerkhorst 367944 AVMeppel
Icare – West-VeluweBlankenstein 4007943 PHMeppel
Restaurant De MolenhofHofweg 257971 BKHavelte
BuurtzorgDijkhuizen 667961 AMRuinerwold
Restaurant De WeyertWeverslaan 1a7991 BNDwingeloo
Slagerij van DalenDorpsstraat 447971 CSHavelte
Dorpshuis ’t Neie PuntJan Wierengaweg 1097963 CMRuinen
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Staphorst

Sommige bejaardentehuizen in de buurt van Staphorst bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants hebben een aanbod ambachtelijke maaltijden als Donkey Kicks Chicken, tegen een aantrekkelijke prijs. In zo’n omgeving kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige eetpunten is het tevens mogelijk om de specialiteiten te laten bezorgen. Via www.staphorst.nl treft u locaties en gegevens over de aanwezige seniorenrestaurants. Bekijk ook info over Koelverse maaltijden.

Kerngegevens

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Staphorst
 • Regionummer: 0522 (+31522)
 • Hoofdpostcode: 7951
 • Populaire wijk: Staphorst

Lekkere maaltijden

 • Hutspot, rundvlees
 • Kersenpannenkoek
 • Spinaziestamppot, omelet
 • Heldere vermicellisoep
 • Spinaziestamppot, omelet

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreekt met van beperkte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om meer intensieve zorg als wijkverpleging?

 2. Een subsidie regelen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Vergelijk de verschillende soorten zorg die te kiezen zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Check ook wat uw gemeente Staphorst verzorgt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.staphorst.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitzoeken

  Check de maaltijdservices in Staphorst voor ouderen en selecteer de relevantste. Controleer altijd de manier waarop u kunt bestellen en betalen en type maaltijden. Kijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, steeds vaker op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat eenvoudig in de magnetron, oven of in de pan. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel de tijd in op een kleine 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Standaard kunt u kiezen uit 3 smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Het voordeel van koelvers is de meest verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar minder vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje komt van pas voor ouderen waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €5,00. Dagverse/koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,70. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Staphorst bestelt u vanaf €7,30. In algemene zin is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Proberen? Kies eens proef bestellingen (pakketten). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de vaste chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft een toelichting.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U bepaald steeds zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen contract).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Staphorst kent vele pluspunten. Voor bewoners die het huishouden nog prima managen levert dit meer vrije tijd en gemak. Voor mensen die daar meer problemen mee ondervinden is het meer een noodzaak. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die geven dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Vooral deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Bovendien zijn de diepvries- en koelverse maaltijden met sprongen vooruit gegaan. Vaak met 250 gram + groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het verwarmen van deze smaakvolle maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Staphorst: “bezorgen houdt in: veel voordelen in postcodegebied 7950, 7951, 7954”. Bezoek de pagina: Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw dieet, allergie of voorkeuren. zoutarm, lactosevrij, gemalen, glutenvrij of veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: maaltijden met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente