Maaltijdvoorziening Hardenberg

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hardenberg

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hardenberg is ideaal voor alle bewoners die mede door ouderdom of beperking (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Hardenberg zijn er allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijke instellingen als Maaltijdservice.nl, of zorghuizen en restaurants die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Met dergelijke faciliteiten zit er niemand zonder verse gerechten zoals Asperge à la crème, Aardappelschijfjes met peterselie en/of Eieromelet in kaassaus. Op deze website doorzoekt men maaltijdservices en waardevolle kennis omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Regio-code0523 (+31523)
Postcode7772
Kosten (indicatie)v.a. €5,52
Geschikte maaltijdKlapstuk met hutspot

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Hardenberg

Een uitgekiend maaltijdplan is essentieel voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam gerecht met voldoende groenten is dan ook een belangrijke factor. Gaat een supermarkt bezoeken en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet langer zelfstandig ten gevolge van problemen met de gezondheid? En is uw inkomen beperkt? In dat geval zijn er een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of thuiszorg. Wat moet ik hiervoor doen? We onderscheiden verscheidene wetten en subsidieregelingen. In deze paragraaf zoomen we in op de beste regelingen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijkerwijs kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente Hardenberg.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Hardenberg. In het leven geroepen voor ouderen die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor mensen die permanent intensieve zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende senioren en ouderen met lichamelijke beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Dikwijls gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • toezicht bij eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. In sommige gevallen kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd koken. In Hardenberg staan ook vrijwilligers klaar die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Voor meer info zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hardenberg vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Hardenberg? In de regio bestaan er een aantal partijen en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. Denk dan aan Varkensgehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, broccoli of Rundvlees hoy sin, Thaise groentecurry, Nasi goreng. U kunt kiezen uit keukens met expertise op het gebied van diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en organisaties die het diner opgewarmd leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u treft. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u geen thuiszorg die daarbij ondersteuning biedt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm afgeleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgDe Stuwdijk 1A7772 AWHardenberg
SPAR SchijffSplitting 1567826 CTEmmen
Brinkman maaltijdenserviceNieuwe Haven 247772 BCHardenberg
SPAR PierikJupiterplein 17771 XTHardenberg
BuurtzorgEuropaweg 143a7766 AENieuw-Schoonebeek
Keurslagerij JansenDalipassage 557811 DAEmmen
BuurtzorgDe Esch 17783 CGGramsbergen
TSN ThuiszorgStatenweg 1097824 CWEmmen
Slagerij VeerbeekStatenweg 457824 CTEmmen
Het wapen van EmmenSchimmerweg 17811 AREmmen
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Hardenberg

Een aantal zorghuizen in de streek Hardenberg bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants voeren een assortiment voedzame maaltijden zoals Vleeskroketten, appelcompote, pommes mignonettes, met weinig winstmarge. Hier is ook voldoende gelegenheid om te praten. Af en toe bieden ze ook de optie het assortiment af te halen of te laten bezorgen. Via www.hardenberg.nl checkt u specifieke info m.b.t. de aanwezige seniorenrestaurants. Klik verder naar Boodschappenhulp.

Informatie

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Hardenberg
 • (Regio) nummer: 0523 (+31523)
 • Centrale postcode: 7772
 • Populaire wijk: Ane

Geschikte maaltijden

 • Gepaneerde varkensschnitzel
 • Slavink in jus
 • Aspergesoep met zalm
 • Braadworst in jus
 • Maaltijdpoffertjes

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Doelen we op kortstondige ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de zorgvraag is? Vergelijk welke zorgvormen beschikbaar zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Achterhaal ook wat de gemeente Hardenberg regelt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.hardenberg.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitzoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Hardenberg voor ouderen en selecteer de relevantste. Bekijk grondig bezorg- en betaalmogelijkheden en het assortiment. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden zullen thuis geleverd worden, tegenwoordig op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan doorgaans in de magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht zo’n 5 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 opties: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Koelvers biedt de meest verse maaltijden, maar een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar minder vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is zeer geschikt in het geval dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €5,30. Dagverse/koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €7,50. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hardenberg vindt u al vanaf €8,60. Normaliter is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice is dan ideaal. Voor een test bestelt men zo’n proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. De senioren-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de persoonlijke bezorger brengt het eten bij hen thuis en neemt de laatste zaken door.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men selecteert steeds de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, met de bestellijst en online). Altijd geheel vrijblijvend (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Hardenberg heeft veel voordelen. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken faciliteert dit extra tijd en structuur. Voor bewoners die niet meer op eigen benen staan is het soms de enige oplossing. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Ook zijn de diepvries- en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Doorgaans meer dan 200 gram groente, mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Hardenberg: “bezorgen faciliteert veel voordelen in postcodegebied 7770, 7771, 7772, 7773”. Mogelijk interessant: Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, zoutarm, gemalen, natriumarm of wellicht veganistisch, vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: gerechten met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente