Maaltijdvoorziening Gassel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Gassel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Gassel wordt veel gebruikt door alle mensen die vanwege ouderdom of beperking niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Binnen de gemeente Grave onderscheiden we veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om landelijke bezorgservices zoals Vers aan Tafel, of provinciale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door gebruik te maken van zulk soort faciliteiten kan elke oudere weer genieten van uitstekende gerechten zoals Kip naar oma’s recept, gebakken aardappelen en/of Runderhachee, rode kool, aardappelpuree. Onderstaand bekijkt u aanbieders en handige gegevens inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Regio-code0486 (+31486)
Postcode5438
Kosten (indicatie)v.a. €6,49
Smaakvolle maaltijdVisburger met groenten

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Gassel

Een uitgekiend voedingspatroon is relevant voor een vitaal lichaam. Een gezond diner vol groenten draagt hier zeker aan bij. Wil een supermarkt bezoeken en lekker kokkerellen niet eigenhandig omwille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En beschikt u over onvoldoende geld? Met dat in het achterhoofd bestaan er prima subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe werkt dit? U kunt aankloppen bij meerdere subsidievormen en zorgwetten. Hierna behandelen we een aantal van deze wetten: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en de mantelzorg. Wellicht is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Grave.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Grave. Bedoeld voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Een boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor hulpbehoevenden die 24 uur per dag goede zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende senioren of bewoners met beperkingen. Ook is er budget beschikbaar voor het avondeten (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is de huidige zorgvraag hoog? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Over het algemeen loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Onder sommige omstandigheden kan een vriend of kennis ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd koken. In Gassel zijn er ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Voor meer info zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Gassel vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Gassel? In de buurt van uw postcode bestaat er de keuze uit meerdere maaltijdservices en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt hierbij denken aan onder andere Rundermedaillons met béarnaisesaus, gemengde groenten met aardappelpuree of Volkoren macaronischotel. U kunt kiezen uit instellingen die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en bedrijven die de maaltijd warm aanleveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan adviseren wij vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron op ieder gewenst moment. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u niet iemand die hiermee kan helpen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het menu wordt warm geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand bekijkt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
RegiomealKardinaalsmuts 1685432 AGCuijk
Cunera – De BongerdZijlstraat 15473 CJHeeswijk-Dinther
SPAR BoereLietingsestraat 8A5441 ASOeffelt
Lekker Bezig ThuisbezorgdWeldaad 9a5431 SMCuijk
Keurslager HermanussenMaasburg 15431 BRCuijk
SPAR MaaltijdserviceKapelstraat 115447 AARijkevoort
SPAR Haps van DuurenRaadhuisplein 45443 ATHaps
ONS WelzijnStadhuisplein 2a5461 KSVeghel
BuurtzorgLangenboomseweg 2a5451 JKMill
Maaltijdservice Sint AnthonisSnavelbiesstraat 55445 NVLandhorst
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Gassel

Een aantal zorginstellingen in de omgeving Gassel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants serveren uitstekende maaltijden als Boerengehaktschotel, voor de kleine portemonnee. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige eetpunten bieden ze ook de optie het aanbod aan huis te bezorgen. Op uw gemeente website www.grave.nl spot u meer informatie overde seniorenrestaurants die er zijn. Bekijk ook info over Subsidie.

Informatie

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Grave
 • Netnummer: 0486 (+31486)
 • Postcode: 5438
 • Veel gezochte wijk: Grave

Lekkere maaltijden

 • Aardappelpannenkoeken
 • Spekpannenkoek
 • Kipstukjes in mosterdsaus
 • Verse rauwkostsalade
 • Kabeljauw in kruidensaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het eenvoudige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we het over ingrijpendere zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Een subsidie regelen

  Is de zorgvraag bekend? Zoek uit welke manieren van (thuis)zorg geschikt zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Zoek ook uit wat uw gemeente Grave regelt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.grave.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Vergelijk de maaltijdservices in Gassel voor ouderen en start met bestellen. Let op belangrijk dingen zoals: de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en type maaltijden. Vind uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw menu’s kunnen thuisbezorgd worden, steeds vaker door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de maaltijd kan simpelweg via oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en stel de tijd in op ongeveer 5 – 6 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

U heeft eigenlijk drie keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is de meest verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter minder fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is ideaal in het geval dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,90. Koelverse/dagverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €7,20. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Gassel is beschikbaar vanaf €8,00. Veelal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Probeer het uit met een proefpakket. Vul het formulier in. Een (online) maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de persoonlijke bezorger levert de gerechten aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een service voor thuismaaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks de menu’s die u lekker lijken (online, telefonisch of met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (zonder contract).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in januari 2022

Eten aan huis bezorgen in Gassel heeft veel voordelen. Voor bewoners die nog wel zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer vrijheid en routine. Voor bewoners die hier meer moeite mee hebben is het vrijwel onmisbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat mensen genoeg vitaminen tot zich nemen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Eveneens zijn de koelverse- en diepvriesgerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze ambachtelijke maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Gassel: “bezorgen biedt veel gemak in postcodegebied 5438”. Klik verder naar Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw diëten en allergieën. zoutarm, glutenvrij, gemalen, natriumarm en ook koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: maaltijden met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!