Maaltijdvoorziening Bronckhorst

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Bronckhorst

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Bronckhorst is in het leven geroepen voor alle senioren die door ouderdom of een lichamelijke handicap niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Voor de gemeente Bronckhorst onderscheiden we veel maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld landelijk actieve bedrijven zoals Eten Met Gemak, of lokale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door gebruik te maken van soortgelijke bedrijven kan iedereen rekenen op ambachtelijke maaltijden als Zalm in pestosaus, Ratatouille, Mini krieltjes paprika-tijm en/of Vissoep. Onderstaand leest u meer over eet-bedrijven en belangrijke kennis inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Regio-code0575 (+31575)
Postcode7255
Kosten (indicatie)v.a. €5,4
Geschikte maaltijdGepaneerde kipschnitzel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Bronckhorst

Een speciaal maaltijdplan is aan te raden voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam recept vol vitaminen is daarom ook de basis. Gaat boodschappen kopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer op eigen houtje door leeftijd en/of handicap? En is uw budget niet toereikend? Dan zijn er prima maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp via zorghuizen. Hoe maak ik hier aanspraak op? Er zijn velerlei wetten en subsidieregelingen. Op deze pagina verwerken we de beste regelingen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en tijdelijke mantelzorg. Mogelijk is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Bronckhorst.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Bronckhorst. Bedoeld voor senioren die moeilijkheden hebben met het zelf runnen van een huishouden en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op bejaarden die de hele dag speciale zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende mensen of ouderen met handicaps. De wet biedt ook hulp bij de avondmaaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Soms kunnen bekenden helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of helpen met eten en drinken. In Bronckhorst kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bezoek ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Bronckhorst vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Bronckhorst? In deze plaats bestaan er een aantal maaltijdservices en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en gehandicapten. Denk dan aan Draadjesvlees in jus of Rundersukade met vleesjus, gekookte aardappelen, stoofpeertjes. U kunt kiezen voor services gespecialiseerd in koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf moet opwarmen, en organisaties die de menu’s opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen als het u gelegen komt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u niet iemand die u hierbij hulp kan bieden? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het gerecht wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Onderstaand tonen wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant De BleijkeBeukenlaan 17255 DKHengelo
Restaurant BerkenhoveKoning Lodewijklaan 387b7314 AZApeldoorn
Coen’s maaltijdenserviceSint Janstraat 37256 BAKeijenborg
Slagerij VlogmanZutphenseweg 167251 DKVorden
BuurtzorgRaadhuisstraat 67251 ABVorden
Keurslagerij RexwinkelVeemarkt 97271 AHBorculo
Keurslagerij KuenenDorpsstraat 667261 AXRuurlo
Zorggroep – MandalaSportlaan 27312 TVApeldoorn
BuurtzorgHoflaan 3 – 57271 BRBorculo
BuurtzorgWildenborchseweg 3 A7261 WXRuurlo
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Bronckhorst

Verscheidene zorginstellingen in de streek Bronckhorst bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants bieden de lekkerste gerechten zoals Runderstoofpotje, tegen een aantrekkelijke prijs. Hier kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Zo nu en dan is het ook mogelijk om de gerechten te laten bezorgen. Aan de hand van www.bronckhorst.nl leest u aanvullende info over de aanwezige seniorenrestaurants. Klik verder naar ZVW.

Feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Bronckhorst
 • (Regio) nummer: 0575 (+31575)
 • Centrale postcode: 7255
 • Wijk: Hengelo

Smaakvolle maaltijden

 • Oosterse zalm
 • Tomatensoep
 • Stukjes rundvlees in jus
 • Groentesoep
 • Kipfilet in roomsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreekt met van eenvoudige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of spreken we over zwaardere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Een subsidie regelen

  Is de zorgvraag bekend? Doorzoek de verschillende soorten zorg die mogelijk zijn. Kijk naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Informeer ook wat uw gemeente Bronckhorst verzorgt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.bronckhorst.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Vergelijk de maaltijdservices in Bronckhorst voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let vooral op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en beschikbare diëten. Vraag of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw gerechten zullen thuis gebracht worden, altijd op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gebeurt zonder problemen in uw eigen magnetron of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor ongeveer tussen de 6 en 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

U heeft eigenlijk drie alternatieven: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is 100% verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje is makkelijk zodra zelf opwarmen niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het soort eten. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €5,40. Koelverse gerechten bestelt u vanaf €6,10. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Bronckhorst is beschikbaar vanaf €8,80. Normaliter is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan uitkomst bieden. Bestel veilig en snel het proefpakket. Vul het formulier in. Zo’n maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en kan eventuele vragen behandelen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men bepaald steeds eigenhandig de maaltijden (telefonisch, online & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Bronckhorst is sterk in opkomst. Voor cliënten die zichzelf kunnen redden resulteert dit in ongebondenheid en gemak. Voor bejaarden die daar meer problemen mee ondervinden is het haast onvermijdbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden niet ondervoed raken. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de diepvries + koelverse menu’s met sprongen vooruit gegaan. Vol met groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het verwarmen van deze verse maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Bronckhorst: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 7220, 7221”. Mogelijk interessant: Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw individuele wensen. gemalen, natriumarm, lactosevrij, glutenvrij of wellicht vloeibaar, vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente