Maaltijdvoorziening Zutphen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zutphen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zutphen is zeer populair bij alle bewoners die door ouderdom of door een lichamelijke beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Zutphen onderscheiden we allerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; grote landelijke instanties als Mealhero, of gespecialiseerde bedrijven die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door middel van deze organisaties heeft men de beschikking over gezonde diners zoals Runderlapje, spruitjes, gekookte aardappelen en/of Kalkoenfilet in jus, spinazie a la crème en gekookte aardappelen. Op dit portaal vindt u eet-bedrijven en waardevolle details inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteZutphen
Regio-code0575 (+31575)
Postcode7201
Kosten (indicatie)v.a. €5,85
Lekkere maaltijdSpaghetti met broccoli

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Zutphen

Een gebalanceerd voedingspatroon is belangrijk voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam diner met voldoende groenten is daarom ook de basis. Gaat boodschappen doen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet 100% veilig meer door problemen met de gezondheid? Of heeft u weinig financiële middelen? Daarvoor kunt u gebruik maken van een aantal maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: een vaste korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp bij u thuis. Hoe kan ik dit regelen? U kunt aankloppen bij verschillende (lokale) regelingen en subsidies. Hierna verwerken we de belangrijkste vormen: WMO, ZVW en WLZ, en tijdelijke mantelzorg. Misschien is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Zutphen.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Zutphen. Ontwikkeld voor ouderen die moeite hebben met het zelfstandig thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor ouderen die de hele dag zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: ouderen met dementie of ouderen met een lichamelijke beperking. Deze wet is er ook voor hulp bij de avondmaaltijd (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Gewoonlijk loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Dikwijls kan een partner helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd koken. In Zutphen kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bekijk ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zutphen vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Zutphen? In de buurt van uw postcode bestaat er de keuze uit verscheidene tafeltje dekjes en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. Denk dan aan Kip gehakt cordon bleu met vleesjus, gekookte aardappelen, spinazie en Rundergehaktbal, bloemkool met saus en gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor bezorgdiensten die gericht zijn op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en aanbieders die de gerechten opgewarmd bezorgen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan adviseren wij diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron wanneer u dat schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u geen thuiszorg die u hierbij hulp kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het gerecht wordt warm gebracht, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder treft u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Sutfene – De LunetteCoehoornsingel 37201 AAZutphen
BuurtzorgHoofdstraat 45 B2117213 CRGorssel
Slagerij van DamLaarstraat 37201 CAZutphen
Marga KlompeDorpstraat 27156 LLBeltrum
Livio – De MeergaardenWillem Sluyterstraat 67151 DWEibergen
Kokkie AnoukieVan Essenstraat 157203 DHZutphen
Smakelijk thuysZweedsestraat 2.17202 CKZutphen
BuurtzorgJolinkweg 27211 DMEefde
BuurtzorgEmmerikseweg 239 A7204 SKZutphen
PolbeekVan Dorenborchstraat 17203 CAZutphen
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Zutphen

Een aantal zorginstellingen in de streek Zutphen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants serveren heerlijke maaltijden zoals Vegetarische balletjes in satésaus, nasi goreng, tegen een aantrekkelijke prijs. Bij dit ontmoetingspunt is er ook ruimte voor ontmoeting. Soms is het ook mogelijk om het assortiment af te halen of te laten bezorgen. Op de website www.zutphen.nl leest u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Lees verder over WLZ.

Belangrijke info

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Zutphen
 • (Net) nummer: 0575 (+31575)
 • Hoofdpostcode: 7201
 • Veel gezochte wijk: Centrum

Lekkere maaltijden

 • Schnitzel mexico schotel
 • Beef teriyaki. Tjap tjoy. Gele rijst
 • Spinaziestamppot
 • Gegrilde kippenpoot
 • Kip kerrie ananas met risotto

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Waar heeft men behoefte aan? Spreekt met van eenvoudige ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Doorzoek welke types zorg tot de opties behoren. Zoek naar WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat uw gemeente Zutphen verzorgt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.zutphen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Zutphen voor ouderen en selecteer de relevantste. Controleer altijd bestelopties, betaalopties, klantenservice en de variatie in gerechten. U kunt uitzoeken of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden worden aan huis bezorgd, in de regel door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het eten opwarmen gaat eenvoudig in de magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verwarm het gerecht circa 5 – 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 smaken: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is 100% verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt fris en lekker. Tafeltje dekje is praktisch wanneer een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €4,70. Dagverse/koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,20. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zutphen bestelt u vanaf €7,70. Normaal is dit inclusief bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Voor een test bestelt men proefpakketten. Vul de gegevens van uw ouders in. Een ouderen-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en legt alles netjes uit.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en zoekt u voor een korte periode opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U selecteert wekelijks eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch of online). Altijd geheel vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Zutphen kent vele pluspunten. Voor ouderen die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dat meer zelfstandigheid en voordeel. Voor cliënten die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast een “must”. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat senioren fit en vitaal blijven. Met name deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Verder zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden met sprongen vooruit gegaan. Altijd met voldoende groente, bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze complete maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Zutphen: “bezorgen biedt perfect service in postcodegebied 7200, 7201, 7202, 7203, 7204, 7205, 7206, 7207, 7233”. Mogelijk interessant: Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uiteenlopende diëten. glutenvrij, gemalen, zoutarm, natriumarm of misschien koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: eten met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente